Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminy,prosim vas o radu nebo nejaky figl,jak donutit malou,ma 15 mesicu, pit.Ma zanet mocoveho mechyre a Dr mi porad rika,ze malo pije,jenze ja se fakt snazim nabizet ji piti co nejcasteji a to ruznorode,caje,stavy..ale proste moc toho do ni nedostanu.Pokud mate nejakou radu,moc nam to pomuze a predem moc diky!
Co zkusit tekutiny jinak, polívky, kompoty..? Třeba povařená jablíčka by neměla úspěch? JInak u močového infektu moc nedávat džusíky a koncentrované šťávy, hodně ředit, dráždí to (nic příjemného, X krát osobně vyzkoušeno:-/ )
Jazzi a Matýsek
No a zrovna ty dzusiy a stavy ji jedou nejvic…redim ji to,to je jasne,jeste vyzkousim ten kompot,diky! ![]()
Ahoj,
tak u nas pomaha měnit způsob pití - je to pro něj hrozná zábava - zkusit brčko, pítko na flašce 0,7l od Rajce, Avent… piju s ním a dělám, že mám žízeň, pořád za ním tahám flačku aby byla po ruce. A dělám polívky, hodně řídké omáčky… Pepi měl zase průjem, takže u nás je to komplikované v tom, že mu zatrhli mléko, což je najednou o půl litru vody/den méně ![]()
nepřihloášená VeruskaK
My jsme pití nabízeli z různých lahviček -výborná je cyklistická láhev, nebo plastová malá Rajec. Taky cucání brčkem se nám osvědčilo.
Ahojky,
zkuste dávat pít i panenkám a medvídkům, střídat to s malou. A nebo i z normálního hrnku jako „velká holka“. Držím palce
Radka a Eminka
Pepi mi taky malo pije, porad ji asi staci kojeni…
Ale pomaha hrat na miminko. Vezmu ji do naruce a pije jako mimi z hrnicku Avent. Stejne ale do ni dostanu jen 2-3 dcl za den… Coz je zoufale malo… Ma k tomu talir polevky a kojeni, takze kolem litru snad ma, ale stejne…
Ada mi pije krasne, ma kolem dvou litru za den…
L.
jo tak tenhle problém řeším už taky pěkně dlouho (cca rok) a nevyřešila jsem nic..malá kromě 300ml mlíka vypije 2-3deci čaje (ale to je fakt max.) a tečka. Navíc málo jí, takže ani polívky by u nás neměly smysl - bych ji zaplácla tekutou polívkou, tak už mi nic jiného nesní..Nabízím jí pořád dokola z různých nádob, ale pokud opravdu nechce tak se ohromným řevem před flaškou teče, nutit nemá smysl, udělá hysterický oblouk a je to..Sice míň čurá ale jinak jí to evidentně nevadí.Ovšem něčeho takového jako zánět močáku se děsím..to bych jí musela dávat pít snad v narkóze..
takže jsem nepomohla a sama nevím jak to dítě donutit pít víc - prostě nechce a šmytec
Klaris
také mám stejný problém, dceři je 12m, kojím už jen 2× denně, zkouším různé čaje - slazené, neslazené, šťávy, obyč. vodu, ale nic nechce - za den mi vypije něco mezi 30-100ml, přičtu-li k tomu kojení a kaši, kterou dostává večer - má cca 1/2 l tekutin, což je zoufale málo. Zakoupila jsem i několik učících hrnečků a flašek, stále bez úspěchu. Jakmile vidí, že ji nabízím pití, začne mi rukou vzdorovat a odstrkovat flašku. Jakmile však vidí PIVO, zbláznila by se štěstím, aby se mohla napít.
Tak s pitím problémy nemáme,poje vše,i PIVO!Ale sousedka má dvojčata a ty tomu pití taky moc nedají.Tak jim dává různé flašky,ted „našli“hrníček a jinak jim vyhrožuje že přijde Natálka a vše vypije tak to pomůže.A nejvíc vypijí když jsou s námi a vidí naše pití.Tak se s někým domluvit a „střídat“ pití s jinými dětmi. ![]()
byla jsem s malou na dovče v Řecku, jelikož tam byly úmorný tepla, docela pila, radovala jsem se,že si zvykne na vyšší přísun,ale když jsme se vrátily domů, mililitry vypitých tekutin se vrátily do normálu ![]()
Střídání pití s jinými - zkusit to mohu,snad najdu maminu, které to vadit nebude ![]()
Zkus ji to pití dát teplé, vlažné. Mám stejný problém a tohle se mi osvědčilo jako zatím jediná možnost pití.