Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemaslela jsem střídat přímo jejich pití.Ale kup si jinou flašku(od jupíka,kubíka atd.)A shovej ji až půjdete ven.Domluv se s někým,nejlepší je kamarádka,jak to udělat.Tady to fakt funguje.A až mimčo omrzí barevná flaška sundej obal a máš zas novou.Zatím jsou hloupoučký a dají se v tomhle ošidit.Držím pěsti!!!
Nezapomeň že seš jí vzorem, takže když tě uvidí často pít bude se opičit
A taky mě napadá na zánět močáku brusinky, ale vůbec nevím jestli je děti můžou? A od kdy? ![]()
Taky jsem měla notorickou odmítačku tekutin, pomohlo nám pití z různých typů skleniček (veliké, na pivo, panáky, na víno, na likér…) a vždy jsme si u toho významně ťukali na přípitek a já pak vše vypila, takže se malá opičila. Nejvíc pomohl mladší sourozenec, který zase „chlastá“ o sto šest, takže teď popíjí spolu. Nicméně panáky jsou pořád velice populární, má vymezeného jednoho sama pro sebe, pije z něj i mléko!
my jsme na tom podobně…
vypije mi za den max 200ml vody (někdy má den, kdy třeba 50-100ml
)
no a je mu úplně jedno z čeho pije, on prostě nechce oít, nemá žízeň, rukou mi to všechno odstrkuje. U nás se vystžídala čada krnků, lahví, obyč sklenička, panák.....pije ze všeho úplně stejně…málo.
A co se týče jinýho pití, to už je taky odzkoušeno, lepší to není, spíš naopak, dala jsem mu sladké pití a vypadal, jak že se pozvrací. Takže jedině voda, jedno z čeho, ale prostě jen když on chce .......
tak si říkám, že prostě na dehydrataci neumře, že to tělo to musí poznat, napije se když má žízeň, jinak potřebu nemá ![]()
Počuraných plínek má hodně, kojíme (2× ve dne 2× v noci) - a při takovým příjmu tekutin budeme kojit asi ještě dlouho…
pak má 150ml polívky, kaši z 200 vody,někdy omáčka, v ovoci je taky nějaká tekutina…