Co na prasklý koutek?

60
5.1.06 14:31

co na prasklý koutek?

Milé maminky,
nemáte prosím nějakou osvědčenou mastičku nebo trik na prasklé koutky? Docela na to trpím…je to, myslím, nedostatek vitamínu B…pořád ještě kojím, takže asi nestíhám vitamíny doplňovat :(
Děkuju moc za rady a tipy. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
5.1.06 14:41

Ahojka,
neznám nic lepšího než krém Betadine. Je takový žlutohnědý hnusný smradlavý, ale pomáhá nám, když už všechny ostatní krémy selžou. jenom nevím jestli ho dostaneš bez předpisu.

• Citovat
  • Upravit
2612
5.1.06 15:00

zkus koupit vitamínky, v lékárně ti poradí.
Já měla prasklý koutek skoro 6 týdnů - od začátku těhu. Asi se to trochu zanítilo - vůbec ani náznakem se nehojil. Takže jsem 3krát namazala framykoinem a koutek je na ústupu. je to lokální antibiotikum a zabralo to hned.

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
5.1.06 15:08

Ahoj,

nadopuj se B, nejlépe přímo riboflaminem. Opravdu to pomáhá a na kojo nevadí
 Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
5.1.06 16:12

Prasklý koutek

Ahojky,

mě na prasklý koutek pomáhá obyčejné máslo. Lehce potřít kdykoliv a neolízávat :) Úplně v poho to zabírá.

papa Veronika Adámek a Berunka Ema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.1.06 20:09

Ahoj,
tak s tím se právě taky potýkám… nakoupila jsem si B-komplex a mastičku Fungicidin, je to o poznání lepší, už nemám koutky prasklé, ale ještě to není úplně ono, pořád jsou červené :roll: Uvidím za pár dní, protože ty vitamíny budou asi to nejpodstatnější… :?
Iriss+2kluci

• Citovat
  • Upravit
132
16.1.06 20:35

… to je asi nějaký rozšířený :D zrovna teď to léčim. Fakt pomáhá B-komplex a to rovnou forte tak 2-3 dny a je pokoj :lol: Mám to opravdu vyzkoušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kačita79
20.7.11 15:00

fungicidin pomáhá ale jak tu psali tak to sice neni popraskaný ale pořád zarudlíé tak to střídám s framikoinem a si myslím že to zabralo…

• Citovat
  • Upravit
17221
20.7.11 15:17

Prasklé koutky mohou být způsobeny i značným nedostatkem železa.
Dobře vstřebatelné železo je obsaženo v mase (ne kuřecím),hlavně v játrech, v rozinkách.
Potraviny obsahující železo se nemají jíst současně s mléčnými výrobky - mléčné výrobky zabraňují vstřebávání železa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.11 15:21

babská rada-osvědčená - maz z ucha, bohužel já jsem to nemohla, prostě zábrany

• Citovat
  • Upravit
31
22.7.11 21:55

Taky ještě kojím a koutky mi praskaly pořád a oba. Začala jsem jíst multivitamíny pro těhotné a kojící matky (např. GS Mamavit, či něco podobného) a mám pokoj. Ale jak si je dva dny zapomenu vzít, tak mi koutky opět prasknout. Takže to chce opravdu pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Clambet
4.6.12 20:25

Koutky

Ahoj,vyčetla jsem někde radu použít mast Bactroban a do dvou jsem měla koutky zahojené.Je to ale na předpis..nyní už mám pokoj,ale měla jsem to cca 2týdny..hurá,je klid.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
541
4.6.12 22:06

Ahoj, syn 5,5 roku měl letos na jaře minimálně třikát prasklý koutek, mazali jsme na radu doktorky Imazolem, ale je asi jen na recept. Hlavně mu pomohlo, že už delší dobu bere Pangamin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.10.17 21:56

Ahoj holky, já mám nejraději klasické babské rady jako česnek nebo tea tree olej. Ale narazila jsem i na rady typu olivový olej a droždí zde *** Máte některá zkušenost? :)

edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
4.3.18 23:35

Obnovuji…
Nemáte nějaké čerstvé novinky v léčbě koutků?
BKomplex forte - sežrána 2 balení
Mastičky Lips, kalciovka, canesten, fungicin
Chytrá houba
Tea tree oil
Ušní maz
Jelení lůj
Kokosový olej
Tohle všechno mám za sebou a NIC, koutky do krve, praská mi i ret. Mám to už přes půl roku :(
Asi půjdu otravovat na kožní… :nevim: :nevim:
Díky všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí