Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jedné naší holčičce včera podjela ruka a kostkou si sedřela nos. Má tam asi 2 cm dlouhý stroupek. A já se chci zeptat, jestli se to má něčím mazat nebo nechat až spadne. Díky. Martina a kvíďata
Ahoj, já osobně bych to nechala zahojit na vzduchu bez jakéhokoliv mazání. Před nějakou dobou se naší dcerce stalo to samé a prostě se to zahojilo samo a netrvalo to nijak dlouho.
Jiná věc by asi byla, kdyby se to nějak začalo podebírat nebo hnisat či něco podobného, to už bych se asi poradila radši s pediatrem.
Rychlé zahojení stroupku přeje Lendula
Když mi holka padla párkrát venku na obličej a odřela se, akorát jsem to vyčistila Betadinem roztok a jinak jsem to nechala být. Stroupek nakonec sám odpadnul po koupání v bazénu.
GaB
AHoj,
pro tyto případy mám po ruce mastičku CICADERMA (homeopatika, firma BOIRON), koupíš to běžně v lékárně…už si ji pořídilo mé široké okolí, neboť je fakt skvělá.
Rány se hojí velice rychle, já ji používám na popraskané prsty v zimě a do dvou dnů mám naprostý klid. Používá se i na píchnutí např. komárem, po namazání to vůbec nesvědí..
Nesmí se s ní chodit na silné sluníčko (obsahuje zeměžluč), ale to není aktuální problém.. pro mě je nepostradatelná.
Theo