Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky,
máte nějaké zkušenosti s používáním kokosu a ananasu v dětských jídlech? Názory v mém okolí se liší a tak bych chtěla znát váš názor.
Díky
Klarisa
Ahojky, s takovým ovocem nemám zatím zkušenosti, s kokosem vůbec ne a z ananasu jen šťávičku kterou jsem mu naředila a ta mu moc chutnala. Zkoušela jsem ale jen maličko, protože je na citrusy docela alergický. pa pa
Ahoj,
ja jsem davala kokos pouze do babovky, jinak ananas je dost tvrdy, tak jsem jeste nezkousela…
Kac+H
Ahoj, my jsme dali ananas několikrát, Prcík ho má hrozně rád a v pohodě. Docela jsem se bála, aby se neosypal, ale nic…Ale každé mimi je jinak citlivé na citrusy, tak těžko radit. Kokos mi připadá moc trvdý, ten jsme ho nezkoušeli.
Ahoj.
Kokos jsem nezkoušela - myslím, že v bábovce podobně jako mleté ořechy až tak nevadí (pochopitelně pokud se neprojeví alergie).
Zředěná ananasová šťáva je super. Dá se smíchat s jinými - jablečná, hrušková … , popř. přidat do bílého jogurtu si s kousky. Ananas jsem použila i na dozdobení Radimkových jednohubek - půlkolečko rohlíku s Lučinou (také mandarinku).
Beruška
Taky ted resim rada bych udelala kokosovou buchtu misto makove, ale nevim zda to prcek skoro 13m snese ne ze bych ho tim ladovala, ale znate to okostovat chtit bude