Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte,
odhodlávám se přestat kojit 22 měsíčního chlapečka (kojím už jenom 1× ráno) a řeším jestli ho učit na UM, nebo mu budou stačit mléčné výrobky, které snídáme-jogurt, svačíme- tvaroháček a večeříme-kaše. Zatím jiné mléčko neochutnal, z hrnečku toho moc nevypije, doufám, že se to zlepší ukončením kojení.
Vzhůru do novoročního předsevzetí - odstavit !
Pavla a Adámek 22m
Ja by som asi vyskusala, ci bude to UM chciet, mozes davat z hrnceku, na flasku by som uz neucila a keby nechcel, tak si myslim, ze to co papa staci. Ale zas taky bananovy sunar je ina mnamka
len keby si to myslel aj moj syn ![]()
Proti UM nemám vůbec nic, koneckonců holka na něm je. Ale ve 22 měsících už bych to asi nedělala.
Jinak flašku s dudlíkem bych nepoužila už vůbec. To už by měl jít i hrneček normál, nebo si holky chválí lahvičky od Jupíků a tak.
GaB
Ahoj Pavlo,
minuilou zimu jsem řešila přesně totéž, kojila jsem syna do 22 měsíců, pak už jsme měli jen ranní kojení, a když jsem přestával, zkoušela jsem samozřejmě UM. Utratila jsem nehorázný prachy za všechny možný Sunary, Hamilony, Nutrilony…
A nic, jen si k tomu čuchnul, a zhnuseně mi to vrátil.
A bylo vcelku jedno, v jakým balení jsem mu to připravila, prostě mlíko jen z kvalitní maminčiny „nádoby“ ![]()
Kravský mlíko jsem mu dát nechtěla, tak jsem se radila s pediatrem - říkal, že pokud má dostatek mléčných výrobků, tak by to neřešil. Naštěstí sní denně dva jogurty, máslo, sem tam tvaroh nebo žervé, občas mléčnou kaši (tu už od dvou let nechce), do bramborový kaše dávám obyčejný mlíko - a je to v pohodě, akorát na jaře jsem dávala asi měsíc vitamínový kapky Multitabs, určeno pro nekojené děti do dvou let, abysme se vyhnuli jarním virozám…
V dubnu mu budou tři, a mléko stále odmítá, zkoušela jsem klasický (samozřejmě ne krabicový, bio od Olmy) a fakt to prostě nechce, maximálně jednou za čas do něj dostanu trošku mlíka s cereáliema k snidani, ale taky ne víc jak jednou za tejden.
Takže si s tím nedělej hlavu, vyzkoušej nějaký umělý mlíčko, ale nelam to přes koleno, Tvůj chlapeček už je dost velkej, a některý děti holt na mlíko nejsou (moje ségra ho taky nepije celej život) ![]()
Měj se hezky!
Šárka & Tedýsek
Ahoj, ja zastavam nazor ze mleko je v tomto veku dulezite, tedy piti mleka at uz UM nebo kravske mleko. Sany.