Odkdy na nočník?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Kaa
100
1.1.06 21:18

Odkdy na nočník?

Ahoj holky,

kdy jste začínaly učit děti na nočník? Já jsem kdysi někde četla, že před rokem a půl to nemá moc smysl, tak jsem to zatím neřešila, ale teď jsem četla v betynce odpověď paní doktorky nějaké mamince, co má právě s nočníkem problémy (chlapeček na něj nechce), začali v roce a půl a ona tam píše, že možná začali pozdě. A že se má začínat když dítě samo jistě sedí. Jak jste poznaly, že už to to dítě zvládne? Bea (15,5 m) si podle mě zatím neuvědomuje, že je mokrá a kaká docela nepravidelně, tak nevím, kdy a jak se do toho pustit :?

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
932
1.1.06 21:48

Ahoj Kaa,

když tak koukni do našeho dnešního deníčku „Květňátka 2005 - POVÁnočníček“, právě to tam řešíme, jsou mezi námi i několikanásobné maminy, které už mají zkušenosti.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
1.1.06 21:54

Ahoj
my jsme začali s nočníkem až když byli synovi skoro dva roky a naučil se to za pár dní. už jsem z toho byla taky docela zoufalá protože když uviděl nočník dostal histerický záchvat a vůbec si na něj nechtěl sednout. ptala jsem se i doktorky co s ním mám dělat a ta mi řekla že to chce čas že na něj nemám spěchat. asi za týden ( bylo to v létě) jsem ho prostě zeslíkla do naha dala jsem mu do pokoje nočník a řekla mu že nemá plínu že musí chodit čurat sem. a ono to zafungovalo. Samozřejmě že se stalo pár nehod , ale to je asi normální- Myslím že už v tom starším věku děti pochopí co se po nich chce. Asi do měsíce se přestal počurávat i v noci a jsme komplet bez plínek.
přeji pevné nervy však ono to příjde samo :D

Andrea a bezplínkový 2 1/2 letý Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
1.1.06 22:09

Ahoj, ja to nijak nepoznala od kdy davat na nocnik, ale u starsi sem se s tim pokusila zacit od doby kdy se naucila sedet, jenze sem zjistila ze nak tak vubec nevi, ja si tim pridelavam dost prace tak sem to odlozila a znovu sme zacli kolem 2l. To uz tedy vedela co po ni chci a taky za co ji chvalim i kdyz samozrejme to nakou dobu trvalo nez se ji to povedlo pokazde. Ted u mladsi nad nocnikem vubec neuvazuji a pockam na 2r. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
1.1.06 22:50

aHOJ,
na tema nocnik jsem se bavila taky s kamaradkou, ktera ma o rok starsiho kluka. Rikala mi jak to zaclo u nich. Tarka ze dne na den si zacal rikat. To jsem si rikala to me nemuze asi potkat:-)
A jednou kdyz byl svliknuty a kazdou minutu si chodil sednout a nic…
Najednou stal za mnou a hral si s mymi vlasy, najednou prestal a sel si sednout a uz mel usmev na tvari a bylo jasny ze se mu to POPRVE!! Povedlo! Takze pokud nema plinku nemusim hlidat kdyz ma potrebu sedne si na nocnik SAM! Jenze musi mit holy zadecek:-( Jinak hura do teplaku nebo puncosek:-(
Ale stejne to byl nejpeknejsi darecek na vanoce zacal totiz 21.12. Tak jsem rada, ze u nas to zacalo ze dne na den a bez tarka pocuraneho koberce:-)(Pri curani se mu pindik nesmi postavit protoze jinak je vse na koberci) S klukama je to tezsi:-)
Tak preji aby vam to slo taky ze dne na den.
Kac+Honzik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.1.06 09:02

Osobní zkušenost nemám, ale je nám zatím 15,5měsíce a zatím se na nočník nechystám. Je to proto, že si myslím, že na to máme čas, protože holka nerozumí, co bychp o ní chtěla a nechápe, co by dělala. |A to nechci. Zatím jí vysvětluju, že když kaká, dělá ee (vím, že ráno kaká pravidelně po výměně pleny, takže jí převlíknu a řeknu ee, aby si to dala do souvislosti), nebo se zeptam, co Bára udělala a ona odpoví nebo podle podle situace. Ale ani nepřijde, že by zrovna dělala ee, takže to nemá cenu.
Navíc si myslím, že zima není dobrý období, podle mě to chce i důslednost a to by v zimě, např. při hodně vrstev, šlo venku blbě. Takže trochu i pohodlnost.
Jinak kamarádka má holku, který je 19měsíců a učí jí od 9měsíců a pořád to neumí, dítěti nadává, když si na nočník nedojde a pustí to a pořád si mele svojí, že jí to stůj co stůj naučí, že jiná to v roce dítě naučila (stylem po:,–(im a díte si sedne, což je podmíněnej reflex a podle mě tudíž blbost, ale nevim).
Tak si říkám, jestli to nakonec já Báru nenaučím dřív a rychleji než ona.
Já se chystám na jaře, spíš v létě.
Gabča a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.1.06 09:41

Ahoj maminy,

s nočníkem si nelamte hlavu. Náš kluk byl do 2,5 let pouze na plenách. A pak, takřka přes noc, začal chodit rovnou na záchod. Fázi nočník jsme tedy vynechali jakožto zbytečné maření času matky i batolete.
Jistě, že to není standardní způsob, ale musím říct, že to byl způsob velmi pohodlný, a to zjevně pro obě strany. Ušetřili jsme si období oněch nepříjemných zklamání, kdy se to do nočníčku opakovaně nepovede. Ovšem babičky vypadaly, že už to zkrátka neustojí, a co jsme si vyslechli, o tom se nebudu rozepisovat, ale teď se babči dmou pýchou. Zatímco jiné děti stále vyžadují nočník, náš kluk chodí pouze na WC.

No, to jsem Vám s nočníkem moc neporadila, ale je to také jedna z možných variant.

Evča

• Citovat
  • Upravit
474
2.1.06 11:31

Ahoj, my jsme zacaly davat nasi malou na nocnik okolo roka a i presto, ze se obcas nepovedlo se tam ani vycurat, zacala to chapat a dneska pokud to zrovna slysim, stihame bobek do nocniku. Curani vetsinou ne, ale Kristy vi, ze kazde rano se jde po spinkani na nocnik a udela tam bobek i se vycura :D . Je to ale asi hodne individualni, ale tim, ze to budete uz od roka obcas pres den zkouset, podle mne nic nezkazite, naopak.

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
2.1.06 12:15

Taky se hrozim pomalu zacinajicich pripominek a dotazu babicek a dedecku. V sobotu uz jsem dostala vynadano. Ale myslim si sve. Vitkovi je skoro 14m a ja rozhodne neminim zkouset nocnicek.
Sestrenice od sedmi mesicu posazovala holcicku na nocnik. Nebudu resit, ze jeste ani nesedela. To byla parada. Pokazde se vycurala nebo i vykakala. Hrdost z nich cisela. Hm a Kikince budou skoro dva roky a najednou do nocnicku ani necura ani nekaka. Nikdo to nechape......... .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
2.1.06 12:59

Ahoj,

také nočník odkládáme na později. Do asi roka a půl, zkoušíme to asi od 15m, to šlo. Vždycky se něco povedlo. Od té doby co si plně uvědomuje své „Já“ je to hrůza, na nočník nechce ani za nic. Tak jsem to vzdala, je to celkem dost ztracenýho času. Jen stále opakujeme, co dělá, když čůrá, když kaká - už to umí i říct a když zrovna čůrá, tak si ukazuje na plenu, ale nočník ani za nic. Tak počkáme, až bude chtít sám. Myslím, že to nebude trvat dlouho. Hlavně to chce nenutit.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
2.1.06 13:43

Jo, taky mi tchýně říkala, že Tomáš se naučil na nočník v 8 měsícíh a to na reflex. Sedí, tak se vykaká. Ale když ho to chytne jinde, nemá přeci šanci to v tomhle věku udržet. Takže pokud nechcete nechat děti kakat jen když se zachce Vám, tak to nemá smysl zkoušet takhle brzy. Dokonce když se nepo:,–(í včas (před tím rokem), tak pak i na reflex je pozdě a učí se to později až rovnou, když oni chtějí. A to mě přijde rozhodně rozumnější.
Máťovi bude v létě rok a tři čvrtě, tak to chystám asi tam nějak. Bude nahatej nebo jen lehce oblíknutej, tak to půjde určitě líp, než v zimě.
Jinak už ty nočníkové dotazy taky slyším. Zatím odpovídám tak, že dnešní děti se to uč později i proto, že jim ta počůraná plenka zdaleka tolik nevadí jako dřív ty látkové. Proto nemají tolik chuti čůrat jinam.
Tak doufám, že až se Matýsek v létě počůrá třeba do kalhotek nebo tak, bude mu to nepříjemné a půjde to dobře. A nebo taky ne, a co, do školky s plenkou stejně nepůjde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.1.06 14:08

Z okolí, co jsem tak vypozorovala, tak v 99% kdo se naučí na nočník mezi tím 9-12měsícem, většinou to pak bojkotuje později a k pleně se vrací, kdežto ti, co začínají později, už ne, to už bývá náhoda, výjimka.
S tou počůranou plenou to je blbost, děti ti počůrané klidně budou běhat i jen v punčocháčích.
Myslí, že není kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
2.1.06 14:21

Ahojky, já taky zatím nočník neřeším. Sice jsem jeden čas začala, ale pak jsem četla, že dítě dokáže svoje svěrače plně ovládat až v 18 měsících, takže nespěchám. Myslím, že dítě tomu ještě tak nerozumí a je zbytečně stresováno.
Samozřejmě, že jsem si vyslechla připomínky od příbuzných, kteří prý dávali mimča na nočníky od 6 měsíců. To mi vyprávěla i švagrová, která pracovala v jesličkách! Hrůza! Tak jsem jim jen vysvětlila, že doba pokročila a naznačila, že já sama uznám za vhodné, kdy moje dítě začne na nočník chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
2.1.06 14:26

Ahoj holky,
já zatím nočník také odkládám, protože Dáda na něj prostě chodit nechce. Když ho tam po:,–(ím, okamžitě vstává a odchází. Počkám cca do 2 let, kdy mu to bude možné normálně vysvětlit. Dotazy tchýně jsem rychle utnula s tím, že na broučkovi na nočníku nemíním ležet, aby neutíkal, a že mě praní plen (používáme látkové) nijak neobtěžuje. Zeptala se pak ještě asi 2×, dostala stejnou odpověď a dala pokoj :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.1.06 14:59

Já na nočník začala dávat příležitostně asi od 10m. Šlo ale spíš o souhru několika věcí - Agáta měla vleklou opruzeninu a zároveň začala tlačit tak, že si toho nešlo nevšimnout a vypozorovala jsem, že kadí zá:,–(ně v sedě - tak jsem ji začala vysazovat na nočník hlavně na kakání, když jsem viděla, že to na ni jde. Většinou se povedlo. Někdy jsem to nestihla. Na nočníku vydrží sedět v pohodě, je tam chvilku a je hotovo. Někdy se zadaří i čůrání, doma bývá často rozbalená, tak mám celkem přehled, kdy čůrá, když už je to dlouho, po:,–(ím ji na chvilku na nočník - buď se zadaří nebo prostě zase vstane a jde pryč, násilím ji tam nedržím.
Při té opruzenině, to bylo celkem fajn, že jí stolice dál nedráždila kůži.
Ale v žádném případě nejde o učení na nočník - je to spíš moje učení to vychytávat, když je zrovna čas. :wink: Možná to je trošku něco jako bezplínková metoda, ale jen doma a ne pořád. Venku má plíny (látkové) a nočník neřeším. Je mi jasné, že z toho ještě nemá rozum.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML