Odkdy na nočník?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
7.1.06 19:44

Pro Adalinu

Není od tebe zrovna moc fér odsuzovat každého za to, že nejsou tak dokonalé matky jako ty. Ale u některých dětí to vážně nejde, a máma se může třeba rozkrájet. Mně je 22 let, mému synovi budou dva roky v únoru, na nočník ho učím cca od roka, od narození mu ČTU pohádky z knížek (necpu ho k videu), věnuji mu maximum svého času, všechno mu vysvětluji, jsem trpělivá a přesto - světe div se, můj chlapeček ještě nemluví (jen si žvatlá to své), a nočníček mu také moc neříká, sedne si na něj, ale za chvilku utíká, občas se stane, že se mu povede se do nočníčku vyčůrat a pak z toho má strašnou radost, ale většinou jde všechno do plenky. Takže tu ironii o tom, jak my „moderní mámy“ se dětem nevěnujeme tak jako generace dnešních babiček by jsis měla nechat pro sebe. Očividně máte v rodině dokonalé děti a takhle se každé mámě nepoštěstí. 8O

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.1.06 19:45

Pro Adalinu

Není od tebe zrovna moc fér odsuzovat každého za to, že nejsou tak dokonalé matky jako ty. Ale u některých dětí to vážně nejde, a máma se může třeba rozkrájet. Mně je 22 let, mému synovi budou dva roky v únoru, na nočník ho učím cca od roka, od narození mu ČTU pohádky z knížek (necpu ho k videu), věnuji mu maximum svého času, všechno mu vysvětluji, jsem trpělivá a přesto - světe div se, můj chlapeček ještě nemluví (jen si žvatlá to své), a nočníček mu také moc neříká, sedne si na něj, ale za chvilku utíká, občas se stane, že se mu povede se do nočníčku vyčůrat a pak z toho má strašnou radost, ale většinou jde všechno do plenky. Takže tu ironii o tom, jak my „moderní mámy“ se dětem nevěnujeme tak jako generace dnešních babiček by jsis měla nechat pro sebe. Očividně máte v rodině dokonalé děti a takhle se každé mámě nepoštěstí. 8O

• Citovat
  • Upravit
111
13.1.06 21:45

ahojte. nas matusko bude mat za dva tyzdne rok a uz vie, ze do nocnicku sa robi eeeee. lenze som zistila, ze on zacne robit eeeee hned ako nocnicek zbada :) kedze je riadny pokakancek (4-5× za den), myslela som, ze nebudem vediet vystihnut, kedy chce kakat. zistila som vsak, ze kaka hned alebo kratko po papani. zacali sme asi pred tyzdnom, ale casto neuspeli, lebo sa vykakal, kym som nainstalovala nocnicek. takze teraz ked sa napapa, hned bezim nachystat nocnik, najlepsie tak, aby nevidel, ze ho nesiem :) a potom ho rychlo povyzliekam a po:,–(im. a vacsinou ked mu poviem, aby urobil eeeee, ta aj urobi. este netrenujem, aby nekakal alebo nepiskal do plienok. na to ma cas. ale mame tak par usetrenych plienok, nevala sa mu ritka v hovienkach a nemusim ho sprchovat az za usami, ked si to dobre rozsedi :)
s normalnym nacvikom chcem zacat v lete, ked bude mat 1,5 roku. uvidime, aka bude realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.1.06 15:33

Ahoj, staršího syna jsem začala učit na nočník ve dvou letech, skoro přesně a paráda. Za týden to uměl. U mladšího výcvik právě probíhá, nebude to trvat týden,bohužel,ale už se snaží! Myslím,že nemá cenu začínat v roce nebo i dřív-znám takový borce. Trápíte sebe i dítě,v tomhle věku mu to nemůže docvaknout.

• Citovat
  • Upravit
287
31.1.06 16:12

Hezké a aktuální tema… :?

zmiňujete se o známých a o tchýních… no, já řeším svou vlastní matku. Bez jakéhokoli dohadování se mnou odpojila od nočníčku kačenku - takový ten přípojný díl, aby to nebyl jen samostatný nočníček. Na popud babičky - opět - jsme ho koupili, když Terezka začala sedět. Zhruba od 9ti měsíců ji tam posazuju na večeři - opět protože babička… Baští kouká na večerníčka a skoro vždycky se vyčůrá a občas je i bobek. Je to však reflex. Pro mě to bylo pohodlné, nikde mi nepobíhala, v klidu jedla večeři. Ovšem babička měla úmysl zcela jiný a přitvrdila. Teď se dme pýchou, jak to dobře vymyslela, Terzku všechno naučila. Jak jsem zmínila, odmontovala přídavný díl a když se stane, že potřebuju hlídat a nemůžu pár hodin být s malou, tak ji okamžitě usazuje, řev neřev a opět když se vyčůrá, tak se dme pýchou. A tváří se jako že mi to dělá pro radost a zcela nezištně a zcela z lásky.

Jo babičky… a nedej bože s kombinací s nočníčky.

Vysvětlování dohadování je zbytečné. Už abychom mohli bydlet sami.

Nočníčkům zdar!

čauky Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
31.1.06 16:48

Ahoj,
tak mi sice máme nočník už od 6m (dar od mamky), ale nikdo nás naštěstí nenutí do zkoušení . Dokonce jsme se shodly s tchýní že začnem v létě, až bude teplo - to bude Biance 15m a uvidíme jak to půjde. Nehodlám nic lámat přes koleno a to přesto že i já používám takřka výhradně látkové pleny. Jinak jsem se musela smát, jak tu někdo psal cosi o 40-90 plenách za den, nevím teda kde a jak na to dotyčná přišla :.)) My máme těch 40 tak za týden, praní a věšení mi zabere tak půl hodiny, od 5m už nežehlím. Takže pro mě je pořád jednodušší přebalovat (cca jednou za tři hoďky) než neustále svlíkat navlečené dítě (máme doma chladno), držet ji na nočníku (nejspíš násilím :-)) a pak ji zas oblíkat - což nesnáší. A taky si nemyslím že by mi to že používám látkovky nějak výrazně usnadnilo učení na nočník - malá totiž může být počuraná a pokakaná až za ušima a stejně si bude spokojeně hrát :-)

Myslím že každé dítě je jiné a každé se naučí na nočník jindy: Ale je pravda že tříleté dítě s plínou mi už taky přijde divné..
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
31.1.06 16:52

Tak milá Aladino
na svou obranu i na obranu svý mamky i mojí ségry, který ty hadrový plínky měly: já si to moc dobře pamatuju. Mamka i ségra musely dávat dvě nebo i 3 plíny kvůli kyčlím, a já jako mimino i kluci mojí ségry nesnesli na plínce ani malou kapku moči, prostě jim to vadilo a řvali, takže těch 40-90 plen teda NADNESENEJCH NEBYLO A NEPŘEHÁNÍM!!
A nemusíš se hned čertit a chytat za slovo. Moje teta konkrétně měla těch plín skutečně 90 a žehlila je, protože sestřenka měla citlivou kůži a bez žehlení by byla odřená.
Tak tolik. Já osobně mám pro malou tak 8-10 látkových plen denně, a při tom obsahu, kolik je v tom moči, si méně jak 30 hadrových plen skutečně představit nedovedu.
Asi jinak čůráte nebo nevim. nazdárek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
31.1.06 16:55

pardon, upsala jsem se. mám pro malou 8-10 jednorázových plen. A jsou pěkně nacucaný. Počítám to i za noc.
Promiň, Aladino, ale já se snažila psát komentáře tolerantně a abych se nikoho nedotkla.
Mně se tvůj komentář ale dotkl, protože jsem nepřeháněla a nelhala. Maratony s hadrovejma plínama byly šílený. Nebyly to žádný bambino mio, haha.
Když svoji malou po:,–(ím na chvilku na hadrovou plínku a ona se do ní JEDNOU vyčůrá, ta plína je úplně promočená. Neumím si představit, že by se do ní vyčůrala třeba třikrát. Když byla malý miminko, čůrala každejch dvacet minut, minimálně.
papa a neobviňuj!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
31.1.06 17:04

Ja jsem zacla ucit malyho v roce a pul.Jenze bez uspechu,vubec nepochopil co se po nem chce a porad se pocuraval.Tak jsem to zkusila za par mesicu.Nechavala jsem ho pres den bez plinky a porad rikala,ze curat se chodi na nocnik,samozrejme nejakou dobu to trvalo,ale pak na to prisel,ze je lepsi curat do nocniku nez do gatat.A pak sam hlasil.Ale nebylo to driv nez ve dvouch letech.A musim rict ,ze zadne problemy nemame ani v noci,zadne pocuravani,tuk,tuk.Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.1.06 21:20

Ahoj,
na úvod-je mi úplně jedno, kdy svoje děti dáváte na nočník, opravdu. Berte to jako názor a moje zážitky. To, že napíšu, kdy jsem dávala dítě na nočník já, je můj přístup - nikoli můj diktát na to, kdy na něj své dítě máte dát vy!!
Někdo tu napsal, žemá 40 látkových plínek za týden. To nevím, jaké se vyráběly tehdy, ale… Já měla prvního kluka na hadrovkách a 40 plen jsem měla za den, minimálně. Je už to teda dost dlouho, ještě před revolucí. Nevím, co máte za pleny vy, ale já jsem tehdy (a to je víc než 15 let zpět) dávala dvě plíny přes sebe (trojúhelník a trojúhelník), balila každou půl hoďku, protože byl mokrej a řval, a v noci tak třikrát - čtyřikrát za noc. Žehlila jsem to pořád, žehlil i manžel, někdy ty plíny manžel i pral, obarvil mi je jednou na růžovo a žluto… Neměla jsem automatickou pračku, tak jsme to hezky máchali v ruce a na šňůry věšeli po dvou, aby se to tam vešlo.
Na nočník jsem prvního kluka začla dávat v 7 měsících - myslete si o tom, co chcete. Dalo mi to práci, a pokaždé se tam ani nevyčůral, to je fakt, ale aspoň se tolik neopruzoval (měl citlivou kůžičku).
Druhé dítko jsem měla už na jednorázovkách. Na nočník jsem ho začala dávat v 9 měsících (do té doby na tom pořádně neuměl sedět). Od roka jsem ho zkoušela dávat bez plen, občas se počůral - no a co??
Byla a je to moje věc.
A mimochodem - nevím opravdu, co to máte za ty látkovky, nebo vaše děti málo čůrají. Mně by v žádnym případě tři hodiny tenkrát nevydržel - dávala jsem mu tehdy přes ně takový buď gumový nebo froté kalhotky na knoflíky (jinak by ty hadrovky na něm nedržely) - a v těch gumových by se mi do těch 3 hodin oprudil, a froté by se za tu dobu od těch nasáklých plín promočily.
Reagujte si na to jak chcete, mně je úplně fuk, kdy chodí vaše děti na nočník. čau Radka

• Citovat
  • Upravit
1719
31.1.06 21:48

no jo jak jsem psala - každé dítě je jiné a některé holt čurá míň, některé víc, některé má citlivou prdelku a jiné ne..to jen tak na okraj. Mylím že tu všichni píšeme své zkušenosti a ne vždy dokážem úplně pochopit že to jinde může být jinak (skutečně já si nedokážu těch 40plen za den představit…ale to proto že jsem to nikdy nebyl nucena zažít), ale myslím že není proto třeba se čertit a navzájem se urážet a používat ošklivá slova..tož tak a mějte se
a smějtte se :.))))))))))
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.2.06 06:29

Ahoj Klaris,
není tak těžký si to představit: dvě plíny na jedno přebalení : jeden trojúhelník a druhý trojúhelník. Přes to ty kaťata. přebalování každou půl hoďku, když se zadařilo, tak hoďku, ale spíš půlhoďku, protože ta hadrovka se nacucala, ale nikam nic dovnitř, dolů apod. nepropustila. Hezky zůstala mokrá a nacucaná. Plus nehody při přebalování - počůrání právě zabalované plíny, a kakání (nezávisle na mém přebalování se i kakalo.). Celkem to dalo tak 20 přebalování za den, krát dvě - to už jsi na těch dvaceti. No a ještě byla noc. To bylo tak 3× nebo 4×. To jsem balila, i když se malej nevzbudil, protože do rána by měl mokrý prostěradlo a hlavně sebe. To taky krát dvě.
No a jsi na tom počtu. Někdo dával ještě víc plín, kvůli kyčlím.
Možná v tom některý dítě zůstane tři hodiny, to opravdu nevim, ale já bych ho tam nenechala, protože má mokrej zadeček.
A už se k tomu snad panebože nikdo nevyjádří.
Kdyby to s hadrovkama bylo tak jednoduchý, tak např. já bych je bývala používala i u druhého dítěte. Ale nejsem ekologicky založená, a druhý dítě mi pořád brečelo, takže jsem vzala jednorázovky. V těch ty tři hoďky vydržel, ale balila jsem ho spíš za 2, 2,5.
Tak nazdárek
 Radka

• Citovat
  • Upravit
6545
1.2.06 09:53

Radko, a proč se nikdo nemůže panebote vyjádřit?
Za prvé se tomu říká diskuse a tak se vyjádřit může kdo chce i jak chce (nejlépe však slušně a do nikoho se nenavážet, že je línej)
Za druhé tu píšem své názory, představy, zkušenosti
Za třetí zcela chápu, že se někdo nad tím počtem pozastavil, když si to prostě představit neumí, protože to nezažil ap roto na něj nemusíš bejt snad nepříjemná, ne? My to neznáme, tak se ptáme, sluší se odpovědět slušně a ne se hned urážet. A pokud tě to štve, nečti a neodpovídej, to je jednoduchý, ne?
Jinak spotřebu látkovek jsme měli menší taky, protože jsme měly široké balení a i při použití jednorázovek nám to zkraje ujíždělo taky a hnedle byly 2 pleny v čudu, do toho při přebalení sem tam něco a rozhodně by mě trefil šlak nebejt jednorázovky:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.2.06 13:35

No, já nechtěla prudit.

Ale ke všemu, co jsem napsala, jsem měla důvod: když tu někdo napsal, že látkovek bylo třeba 60 (klidně, věřím tomu!) - tak nezlob se na mě, ale k tomuto údaji tady bylo přímo řečeno, že je to nesmysl, hloupost - a přímo „nepište hlouposti“ - takže proto jsem vůbec reagovala a k tomu připsala, že doufám, že se k tomu už nikdo nevyjádří - právě proto, aby někdo zase nenapsal, že plácám hlouposti a vymýšlím si.
A mimochodem - já nikoho z lenosti neobviňovala - nebo to v mém příspěvku najdeš???
Přebalovala jsem a na nočník dávala tak brzo a často ne proto, že jsem tak úžasně pracovitá, ale protože moje děti nesnesly mokrej zadek.
Ona ta diskuse je vůbec dost vypjatá, co - téměř od začátku.
Ještě že se za dávání na nočník kolem jednoho roku nekamenuje. Byla bych už mrtvá.
ahoj Raduš

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.2.06 13:42

Ještě jsem zapomněla - naše prdelka byla tak citlivá, že jsem tu mokrou kapičku někdy hledala i proti světlu, protože se mi zdálo, že ta zpropadená plína je přece snad úplně suchá.
No, a nenadávejte mi, prosím. Já to opravdu nemyslela zle. Jenomže prostě jsem si s hadrovkama užila, no. Ale tehdy jsem to tak nějak brala jako přirozenou věc, protože je měli všichni a bylo to prostě běžný.
Uf. Hlavně ať vám ratolesti nakonec na ten nočník chodí, jo? R.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML