kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
258
2.1.06 19:55

kojení

:D Ahoj maminky, má na vás otázku. Malému je 14 měsíců a stále ho kojím a to docela často, prostě jak si sám řekne, protože už mi sám leze pod tričko, což se mi moc nelíbí ale co se dá dělat. Kojím ho přes den tak 4× a v noci když se vzbudí a to je tak 3× za noc. Chtěla jsem se vás ale zeptat, zdali nevíte jestli existují nějaké tabletky na to, aby se přestalo tvořit mléko. Malého bych chtěla postupně odstavit, ale nedaří se mi to a tak se ptám jestli s tím nemáte zkušenosti? Za rady a tipy moc děkuji a přeji krásný večer.Vím že kojení je pro malého nejlepší ale nechci aby byl malej až tak moc závislí na tom mlíčku, možná mě někdo odsoudí, ale kojení bych chtěla omezit už i proto že malej je nezbeda a kouše. poradíte mi? Jestli existují tabletky, napíše vám je doktor na gynekologii a kolik se za ně platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
2.1.06 20:04

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
2.1.06 20:10

Při užívání léků na potlačení laktace se nesmí kojit - jsou to hormony !!!!! A navíc ty, které proplácí pojišťovna, jsou šílené svinstvo, bylo mi po nich tak zle, že jsem se celý den plazila po bytě úplně vyřízená a k tomu dítě. U nás to bylo tak, že se mi na dva dny zarazilo mlíko, doktorka mi poradila Nutrilon a malá se už k prsu nevrátila. Kdežto mlíko se začalo znovu dělat. Nepřisála se a nepřisála. Tak jsem to potom vzdala a dostala jsem nějaký šílený léky. Předepíše je gynekolog. Ale vím, že existuje i něco bez těch vedlejších účinků. Každopádně jsou to hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
3.1.06 15:10
Lila píše:
janicko,

nevím, jestli existují tabletky na potlačení tvorby MM, při kterých by si mohla zároveň ještě kojit. Asi ne.

K odstavení - když jsem chtěla odstavit Petra já, dávala malému v noci výhradně jen UM z láhve s dudlíkem. Tím se mi tvorba MM značně omezila. Přes den jsem malého kojila, ale mlíčko stejně pomalu, ale jistě ubývalo. Nakonec nestačilo ani přes den a s kojením jsme skončili kolem 10,5 měsíce, nenásilně - bez brekotu…

Důvody, proč jsem přestala kojit - 10× za noc kojení, prcek byl stále hladový (porodní váha 4,1kg), přes den starosti se starším hyperaktivním bráškou. Prostě jsem byla K.O.

Tak přeji zdravíčko a pohodu
Lila

Ahojky, já právě malému zkoušela už asi od 8 měsíce UM od Hamilonu po Nutrilon, ale on mi to nevezme, zkoušela jsem to i malinko osladit, ale ani to nechtěl, prostě mi UM z láhve nechce, zkoušela jsem ho i nechat vybrečet, ale marně. Je závislí na prsu a stále se domáhá mlíka tím, že mi vyhrnuje triko, tak nevím, ale moc děkuji za radu.pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
8.1.06 21:31

Citala som, ze salviovy caj potlaca tvorbu mliecka, tak to mozes skusit.
Najlepsie na znizenie tvorby mliecka je mensi dopyt. Aby si ho dosiahla vyskusaj napriklad nejaku z metod odstavovania (odvedenie pozornost, skratenie casu koja, nahrada, …) popisanu v tomto clanku - Jak a kdy odstavit , mozno nieco zaberie. Myslim, ze dolezite je tvoje odhodlanie, aby si sa nedala ukecat, a trpezlivost, pretoze si myslim, ze lepsie je odstavit pomalsie, ako sa prilis ponahlat a mat nervy, ze to nejde tak rychlo, ako by si chcela.
Kazdopadne vam drzim palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect