Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přišlo přesně to, čeho jsem se obávala. Malá si s oblibou olizuje rtíčky a kdyby jazýček dosáhl, olizuje se až za ušima. Jenomže s tím, jak venku přituhuje, tak to začal být problém. Rtíčky má zarudlé a popraskané. Můžu jí to mazat normálním jelením lojem ? Máte i nějaký jiný osvědčený prostředek, čím rtíčky mazat ?
Zkusím se zeptat i na to, jak ji olizování odnaučit, ale moc nečekám, že něco pomůže. Nebo ?
Předem díky za radu !
Camilla
My se neolizujeme, ale nestačilo by celou pusinku přetřít nějakým krémem do zimy?
Lasička
Lasičko, krémem ji mažu, ale ten se vsákne. Chce to spíš něco hodně mastného, aby ji to chránilo. Doufám, že tím lojem nemůžu nic zkazit.
Ahoj,
jelení lůj určitě nic nezkazí, naopak je výborný. Taky je dobrý Infadolan, to je vlastně vazelína s vitamíny.
Tenhle problém jsme měli taky, jak odnaučit nevím, ale jednou to určitě přejde ![]()
Katka
Ahoj,
ja jsem loni mazala bud kremem do zimy, a kdyz ji popraskaly, tak jsem je chvili mazala Purelanem nebo lanolinovym kremem od Aventu, co mi zbylo z pocatku kojeni … Hoji to skvele. Ted jsem objevila v DMku DM krem na bradavky, kterej vypada dost podobne a stoji desetinu = 39,–Kc a taky funguje
. Do mrazu jsme mazali kosmetickou vazelinou.
Sarach