Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
chci poradit co dát synovi 5 let 22kg na teplotu. Do teď jsem dávala Nurofen čípky s Panadol čípky (do 30kg),ale teď je už větší a ten Nurofen je jen do 20kg. Poraďte prosím.
@lucie.edgar píše:
Dobrý den,
chci poradit co dát synovi 5 let 22kg na teplotu. Do teď jsem dávala Nurofen čípky s Panadol čípky (do 30kg),ale teď je už větší a ten Nurofen je jen do 20kg. Poraďte prosím.
Může půlku paralenu, nebo polovinu ibalginu (tedy 200mg). Klidně rozdrtit pokud nezvládne spolknout.
Na nurofen mají děti reakci, že se hned po… po čípcích se mi začaly osypávat, sirupy plivou a zvrací. Takže za mne tabletky paralen, dělají je v dávce i pro děti. Jestli dítě spolkne, tak takhle, jinak nadrtit a dát třeba do trošky vody / čaje / džusu…
Syn 7let a 22 kg dostává normálně už tabletky. Snad půlku Paralenu a Ibalgin 200.
Nurofen se dela i v nejake verzi pro děti. Mladší má zatím 18 kg, tam zatím jedeme sirupy.
@Billi píše:Žvýkací tobolky
Syn 7let a 22 kg dostává normálně už tabletky. Snad půlku Paralenu a Ibalgin 200.
Nurofen se dela i v nejake verzi pro děti. Mladší má zatím 18 kg, tam zatím jedeme sirupy.
@bublinek jo, žvýkací tobolky a my máme doma rozpustné bílé prášky. Ty by vyšly na toho pětiletého.
Máme doma Nurofen v sirupu od 6 let (20 kg),dávám starším klukům ten.
@lucka_mac a ten sirup podáváte jak? Kolik? A když teplota po 4 hodinách zase začne stoupat, tak kombinujete s Panadolem nebo s čím? Syn měl febrilní křeče když byl malinký a musíme srážet teplotu už od 37 ![]()
@lucie.edgar píše:
@lucka_mac a ten sirup podáváte jak? Kolik? A když teplota po 4 hodinách zase začne stoupat, tak kombinujete s Panadolem nebo s čím? Syn měl febrilní křeče když byl malinký a musíme srážet teplotu už od 37
Nad 20 kg je tam 5 ml, je tam k tomu lžička. Kombinovat by se určitě dal s paralenem nebo Panadolem po 4 hodinách.
@lucka_mac díky, už mám kupený ![]()
Děkuju moc holky, snad to ještě dlouho nebudeme potřebovat.
Ahoj. Holky jaké používáte léky na teplotu? Synovi je 6 let a má 21-22kg. Mám doma dětský paralen ale ten je tuším do 20kg, nurofen čípky to samé 🤔… Sirup u nás asi moc nehrozí, zkoušela jsem ho jednou. Teď má zrovna kašel a teplotu a rozdrcený paralen mi do 5 minut vyzvracel.
Dcera má 7let, 18kg, dávám půlku Paralenu…ale pokud ti to nespolkne, taky myslim Nurofen dělá nějaké žvýkací tablety…