Vysoká horečka jak řešit dál?

Anonymní
22.9.19 13:27

Vysoká horečka jak řešit dál?

Patram po zkušenostech i po názorech.
Syn od půl roku trpí na vysoké horečky. Netrvají dlouho. Většinou 10-30 hodin. Dají se srazit Nurofenem. Když byl mimco, tak mě horečka přes 40° vyděsila a šla jsem k doktorce. Měl CRP kolem 150. Dostal ATB a prakticky zázračně mu najednou nic nebylo. Opakovalo se to pravidelně, až doktorku napadlo, že ATB nedá a uzdravení bylo úplně stejně rychlé. Od té doby ale stejně s každou horečkou jdu k doktorce, ta změří crp, ukáže se hodně přes 100 - nejvíc bylo kolem 190, za 4-5 dní jdeme na kontrolu a má 30. A za nějakou dobu znovu. Někdy měsíc, někdy týden a někdy půl roku.
Teď má zase horečku - od včerejšího odpoledne, takže už klesá. Já uvažuju, jestli zase jít k doktorce. Za 2 dny mu nic nebude a ve středu by mohl do školky. Může ho nějak ohrozit, že bude ve školce s vysokým CRP? Říkám si, že kdybych to nevěděla, tak to neřeším a jsem v klidu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101743
22.9.19 13:37

Upřímně, já bych nikam nechodila a pokud není dítě hodně zvadlé nebo ho nebolí hlava, tak nedávala ani ten nurofen, pokud to zmizí samo od sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 13:43

@j.a.n.i1 on u toho má klidně 41°, klepe se, brečí, boli ho hlava. Nemůže chodit, má mramorovou kůži a promodralou pusu. Nespi. Ale trvá to chvíli. Je to 1-2 dávky Nurofenu a je po.
Ono to mizí, ale je mi divné to CRP. Bojím se, aby mu neublížila ta školka. Případně aby tam něco nešířil.
Když to řešíme s doktorkou, tak jsme 10 dní doma. Pokud to nebudu řešit s doktorkou, tak ve středu půjde, protože to už nemam hlídání.

• Citovat
  • Upravit
10141
22.9.19 14:00

Zakladatelko a co mu při těch nemocech vychází z výtěrů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
22.9.19 14:01

Pak ho určitě dát, moje děti mají klidně 40 a chtějí si hrát… tak to nedávám a dám až na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 14:12

@j.a.n.i1 on je do 39,8 dobrý, pak konec. Horečka se mu objevuje v noci, kdy se probudí.
@meduzza nic. Prý jen běžné osídlení.

• Citovat
  • Upravit
4248
22.9.19 14:16
@Anonymní píše:
Patram po zkušenostech i po názorech.
Syn od půl roku trpí na vysoké horečky. Netrvají dlouho. Většinou 10-30 hodin. Dají se srazit Nurofenem. Když byl mimco, tak mě horečka přes 40° vyděsila a šla jsem k doktorce. Měl CRP kolem 150. Dostal ATB a prakticky zázračně mu najednou nic nebylo. Opakovalo se to pravidelně, až doktorku napadlo, že ATB nedá a uzdravení bylo úplně stejně rychlé. Od té doby ale stejně s každou horečkou jdu k doktorce, ta změří crp, ukáže se hodně přes 100 - nejvíc bylo kolem 190, za 4-5 dní jdeme na kontrolu a má 30. A za nějakou dobu znovu. Někdy měsíc, někdy týden a někdy půl roku.
Teď má zase horečku - od včerejšího odpoledne, takže už klesá. Já uvažuju, jestli zase jít k doktorce. Za 2 dny mu nic nebude a ve středu by mohl do školky. Může ho nějak ohrozit, že bude ve školce s vysokým CRP? Říkám si, že kdybych to nevěděla, tak to neřeším a jsem v klidu.

A mate za sebou nejaky vysetreni krome crp? Musim rict ze kdyby se to stavalo takhle casteji, tak bych se asi nesmirila jen s tim ze to samo odezni, ale snazila bych se at dr najde pricinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
22.9.19 14:17

Já bych teda Nurofen určitě dala. Moc nechápu, proč zbytečně riskovat. Dcera měla febrilní křeče a nikomu to nepřeju zažít. Asi bych prostě 24 hodin počkala a pokud všechno odezní, neřešila.
Ale z dlouhodobeho hlediska by ve mně hlídali, co to vysoké crp zpusobuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30829
22.9.19 14:19

U dcery se občas taky takové horečky objevují - většinou to je z únavy. Co jsem vysledovala, tak u nás je to po náročnějších akcích - dětský den, vánoce, silvestr, narozeninové oslavy, nebo třeba výšlap na horách - a většinou to není ten den po tom, ale třeba ob jeden/dva dny. Horečka trvá max 24h a pak nic, jako když utne. Nechávám jí třeba doma dva dny, víc ne - pokud jsem si jistá, že je to tenhle případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
22.9.19 14:19

O PFAFA syndromu jste slyšela? Periodické horečky.
 https://m.maminka.cz/…pi-male-deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
22.9.19 14:25

@cverunka Křeče riskuješ právě tím srážením… trvalou vysokou teplotou nevzniknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 14:25

@Ivana 85 řešíme to už 4 roky a na nic se nepřišlo. I jsme týden byli v nemocnici, tam mu dali ATB a radovali se, jak to pomohlo. A nechápali, co řeším.
@cverunka u něj febrilní křeče už prý nehrozí. Prý by se dávno projevily. Hlavně nejsou z vysoké horečky, ale z toho jak prudce horečka stoupá.
Ono to vždycky odezní. Nejde mi jen o tentokrát. Stane se to zase.

• Citovat
  • Upravit
101743
22.9.19 14:26
@Ivana 85 píše:
A mate za sebou nejaky vysetreni krome crp? Musim rict ze kdyby se to stavalo takhle casteji, tak bych se asi nesmirila jen s tim ze to samo odezni, ale snazila bych se at dr najde pricinu.

Ono ti občas nic jiného nezbyde… já něčím, co zde popisuje zakladatelka trpěla jako dítě a nikdy se nepřišlo na to, čím to je. S věkem to odeznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.19 14:27

@acimedaca má u toho i takto vysoké crp?
@svatecnice ano, ale tomu to neodpovídá. Není to periodické a nemáme šanci vyzkoušet Prednison. Když ho dám, tak stejně horečka odezní.

• Citovat
  • Upravit
101743
22.9.19 14:29

@acimedaca Jo, moje děti tohle mají taky, plus takhle reagují třeba i na úraz. Ale přesně do 24 hodin je po horečce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí