Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat, co dáváte miminkům při teplotě. Malá má už druhý den teploty a hlenovitou rýmu. Dávám jí Panadol a to až překročí teplota 38, ale moc nepomáhá, pak mám doma Ibalgin pro staršího syna, ale je ho možné brát od 7 kg váhy, tak nevím, jestli to mám zkusit a jestli se to může kombinovat.
Od 6 měsíců dávám synovi Nurofen sirup a jsem s ním spokojená, zabírá velmi rychle. Co se týká střídání, tak mi Dr. řekla, že mám střídat sirup s čípkama (ty mám Panadol). Důležité je srazit u malých dětí teplotu a nenechat ji vyskočit moc vysoko.
Ahoj, ibalgin sirup má stejnou účinnou látku jako brufen sirup. Oba obsahují 100mg ibuprofenum v 5 ml. A brufen sirup je určen pro děti od šesti měsíců a dávkování je 6 měsíců- 2 roky 2,5 ml 3-4× denně. Takže bych ibalgin klidně dala a prostřídala ho s paralenem po čtyřech až šesti hodinách.Ahoj Pavlína
Takže Ibalgin můžu po 6 hod. po Panadolu dát? Teď jsem jí měřila teplotu a už má 39, začínám mít strach.
Ahojky, po 6ti hodinách určitě můžeš, ale ne dřív, pozor na to, že účinné látky v Panadolu a v Ibalginu (nebo Brufenu což je totéž) se navzájem ruší. A co takhle zkusit zábaly?
Pokud si nejsi jistá a jsi stejný panikář jako já (což ti nepřeju
) tak zavolej na pohotovost, tam ti určitě poradí.
Ahoj,
když je nejhůř, tak já střídám Panadol sirup a Nurofen sirup,vždycky po 3 hodinách /např.6h Panadol, 9 hod.Nurofen, 12h Panadol…/
Kombinuju se zábaly, tvarohovými ponožkami, vlažnými koupelemi apod.
Buďte brzy zdraví
Viťka
Ahoj,
u nas pomahalo a stale pomaha stridat Ibalging (sirup) a Panadol (cipky) po sesti hodinach a zabaly na zapesti a kotnicky - namacene ve studene vode s trochou octa. Pretahneme pres to ponozky a rukavky a mala to ani nepozna. Taky pry pomaha vlazna sprcha nebo rychla vlazna koupel, ale to jsem nikdy nezkousela, prislo mi to trochu krute.
At je lip !
A.
Všem děkuji za rady, v noci jsem jí dala Ibalgin sirup a ten zabral, ráno měla sice zase teplotu, tak jsem jí dala znova a pak jsem s ní šla k doktorce. Ta mi poradila, abych Ibalgin dávala 3 dny 3× denně, ikdyž už pak teplota klesne. Teď už je jí líp.