Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn měl v 9-ti měsících žluté konečky prstů a špičku nosu a bylo to předávkování vitamínem A - měl strašně rád mrkev. Nepije dcera třeba neředěného Kubíka?
Jezis, no mas pravdu. Mala pije v posledni dobe strasne casto Kubiky. Dekuji. Pristi tyden jdu s malou na dvouletou preventivku, zkusim se dr. taky zeptat, ale kazdopadne od zitrka se vracime k caji.
Anavi2 má pravdu. Malej byl takhle žlutooranžovej kolem toho 7-10 měsíce (možná víc, už nevím). Protože jel na příkrmech a výživách a pomalu v každé skleničce je přidaná i mrkev. Dr. mi jen řekla, ať mu hlavně nedávám ty Kubíky a podobné pitíčka, protože ta mrkev obsahují (nebo jen betakaroten). Ty mu dávám tak 1-2× za měsíc až tak poslední 3 měsíce a někdy naředěné, ale to je jiná ![]()
![]()
Díky moje devítiletá dcera je poslední dobou taky žlutá
už vím proč… ![]()
Ahoj holky,
jiz delsi dobu jsem si vsimla, ze ma dvouleta Barunka miva zlute dlane a nekdy i slapky na nohou. Nekdy je to az moc viditelne. Ruce myjeme nekolikrat za den. Rodice me strasili zloutenkou, ale zadne priznaky nema. Poradite? Setkala se s tim nektera z vas?