co navařit před porodem do mrazáku??

3987
22.9.09 17:46

co navařit před porodem do mrazáku??

ahojky maminky, čekám první mimi a vůbec netušim, co můžu po porodu jíst, popř. co si můžu navařit do zásoby do mrazáku, abych miminku neuškodila…vím že nesmím zelí, kapustu, cibuli, čerstvé pečivo, atd…poradíte některá???díky moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
22.9.09 18:00

Zuzzo, a taky rajčata, papriky, ryby, oříšky… Já jsem v tomto dost laxní, jediné, co kontroluju je příjem nezkysanch mléčných výrobků, protože dodržovt všechno, co se nesmí, tak umřu hlady.

Za mě, kup si v akci hromadu kuřecích prsních řízků a nakrájej je na nudličky a rozděl do sáčků. Super je zelenina Findus, mají často v akci. Měj v zásobě spoustu rýže. Z toho uděláš za pár minut směs kuře zelenina s rýží, nezávadné, nenadýmavé a budeš to mít čerstvě udělané.

Já jsem schopná to jíst v malých obměnách pořád, jednou jako čínu, jednou na přírodno, jindy zadělávané se smetanou, pak to zapeču se sýrem…

Mražená pizza není špatná. A ovocné knedlíky, tvarohové, ne kynuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
22.9.09 18:04

Za mě nic, měla jsem navařeno do zásoby a pak jsem to stejně nejedli.. Ta chvilička se na něco rzchlího vždycky najde…

Jenom perlička… Nadělala jsem si do mrazáku do zásoby bram. knedlíky, plněné masem a syrové zmrazila, po návratu jsem zjistila že si je můj muž pouze ohřál v mikrovlnce a snědl syrový 8O Takže tak :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
22.9.09 18:15
lacenka píše:
Za mě nic, měla jsem navařeno do zásoby a pak jsem to stejně nejedli.. Ta chvilička se na něco rzchlího vždycky najde…Jenom perlička… Nadělala jsem si do mrazáku do zásoby bram. knedlíky, plněné masem a syrové zmrazila, po návratu jsem zjistila že si je můj muž pouze ohřál v mikrovlnce a snědl syrový 8O Takže tak :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
22.9.09 18:20

Lacenko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jinak ja nevarila dopredu nic,vzdy se ten cas na uvareni neceho k snedku nasel kdyz mimi spalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
22.9.09 18:27

… k tomuto tématu mohu říct asi tolik…
Když jsme se stěhovali do nového bytu, musela jsem vyprázdnit mrazák. Zcela, ale úplně až zcela vzadu jsem našla krabičku od margarínu a v ní: ale ne - plněné papriky, dva roky staré!
Dále nějaké koule, pravděpodobně sladké knedlíky, a dál - jakousi neidentifikovatelnou hroudu, původ neznámý…

A tudíž:
já nemrazím dávno nic :lol: a to co zmrazím, to musím nechat naprosto vepředu, a použít do do dvou týdnů. Jinak to čeká na další stěhování (a to asi nebude :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
22.9.09 18:31

Tak a teď rada!!

doporučuju si spíš předem promyslet pokrmy, jejichž přípravu máme bravurně hotovou za půl hodinky.
Naše strava po mém porodu sestávala z:

• přírodního masa a brambor
  • přírodního masa a rýže
  • francouzských brambor (bez cibule… takže fakt mooooc dobrý)
    no a manžel totiž stejně jedl vesměs v práci, a já jsem s miminkem jíst nestíhala, tudíž jsem žila na rohlíku, jogurtu a čokoládě. tato strava mi pomohla přežít (ale bacha, neměla jsem po ní moc mlíka :twisted: :twisted: :twisted: což už dneska vim)
    A PODOBNĚ :lol: :lol: musim říct, že manžel to tu chvilku přežil, a občas nám něco hodila babička.

Až budu příště rodit, nebudu se absolutně bát kupovat polotovary. Toť asi vše co mohu poradit… a dožírat se po porodu vitamínama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.9.09 19:01

Já taky nemrazila. Navíc jsem po porodu zjistila, že malé vadí skoro všechno, takže moje strava byla hodně omezená, především na sladká jídla (favoritem byly sušené banány) :oops: . Ale na druhou stranu jsem skoro nevěděla, co je tříměsíční kolika a mlíka jsem měla minimálně pro dvě děti. Já moc neholduju rozmraženým hotovkám, podle mě není nad čerstvé, zvlášť v těhu a při kojení. Ale já mám výhodu, že jsem dost skromný strávník, miluju třeba jen vařené kuřecí maso (v papiňáku uvařím celé kuře v trochu osolené vodě s malým kouskem mrkve) a to jedno kuře jíme 2-3 dny (včetně polívky s písmenky). Manžel má přes den teplý oběd a večeři teplou nevyžaduje, takže šlo jen o mě. Příště už to bude trochu náročnější - budu vařit i pro dceru, ale ta to kuře miluje taky a snad ještě víc sýrové tortellini. Jinak pozor i na zeleninu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
22.9.09 19:32

lacenko:-) opět potvrzené pravidlo, že chlapi jsou bez nás nic :lol: :lol: :lol:

holky díky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.9.09 19:40

Já jsem namražené neměla, ale při čtení jsem si vzpomněla na švagra, sestra nechala oběd na sporáku a švagr si dal místo polévky omáčku a pak se divil, proč jsou v „omáčce“, kterou si dal ke knedlíkům, kousky brambor (gulášová polévka) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.9.09 19:44

Já se po porodu taky vždy odbývala kdečím, byla jsem utahaná stále jak alík. Příště si snad dám říct :-) Ale mrazit předem nebudu. U hotovek a polotovarů bych pečlivě četla obal, zda tam není moc eček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
22.9.09 19:45

mc děkuju…jste zlaté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
22.9.09 19:46

Re: co navařit před porodem do mrazáku??

Zuzza0 píše:
ahojky maminky, čekám první mimi a vůbec netušim, co můžu po porodu jíst, popř. co si můžu navařit do zásoby do mrazáku, abych miminku neuškodila…vím že nesmím zelí, kapustu, cibuli, čerstvé pečivo, atd…poradíte některá???díky moc!!

Při prvním jsem řešila, ale nepamatuji si jak :) Hodinu po návratu z porodnice po druhém porodu mi zazvonili řemeslníci, že mi jdou na tu koupelnu… A zvládlo se to. Takže při třetím porodu jsem neřešila vůbec nic, tatínek není žádný blbec, děti umřít hlady nenechal a i pro nás se něco našlo když jsem se vrátila domů. :)

Nebój, to se utřepe :)

L.

PS: Stal se ze mě odborník na rychlá jídla - dnes komplet oběd - kotel polévky na víc dní + druhé na dnešek - 45 minut :) Zítra nebudu vařit polévku - takže jen dvacetiminutová obědová rychlovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.9.09 20:26

Hm, zrovna nad tím přemýšlím. U nás to bude o to horší, že chlap asi bude pracovně pryč a otočí se doma jednou za 3-4 dny.

Takže plánuju zamrazit pár věcí jako hovězí na houbách, nějaké kuře na smetaně a tak. A staré gumové pečivo :lol: Ale jestli dělám dobře, to teprv poznám :wink:
Mám normálně dost špatný žaludek a strava „rohlík, jogurt, čokoláda“ by mě položila :(

čičinka: na nudličky nakrájené maso na jednotlivé porce je super nápad, díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
22.9.09 20:28

Ahoj, npokud chceš,můžeš zkusit třeba do krabiček ějaká dušeámasa, kuře na paprice,roštěnou…a nk tomu si pak přílohu uděláš čerstvou…nebo novocnéknedlíkynekynuté, nomáčku…možná třeba vývar…
já si myslím,že pár pohotovostích krabiček se šikne.

Jka ntu ěkdo npsal,že se vždycky chvilka najde-tak nto nemusí být pravda, mě se první narodilo totálně uřvané nmimi, které bylo eustále na rukách, eustále u prsa a já vyděšená nprvorodičkla…kdyby nmi man žel denně nnevařil njídlo na druhý den , nesnědla bych nic, já to ai ohřát n estíhala!! ntěch prá chvil, kdy spal odložen v postýlce, jsem využila n a čištění zubů a sednutí na WC, v pyžamu jsem často bývala až do poledne…jen pro dokreslení. Druhý syn nspal první týdny ukázkově a to jsem stihla n aprosto vše. Takže nemusí být vše, jak si člověk plánuje, pár krabiček s jídlem nezaškodíé, pokud ovšem nemáš nmanžela jako já, co rád a dobře vaří:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí