Hruškový kompot

Anonymni
18.9.09 16:02

HRUŠKOVÝ KOMPOT

Prosím o radu, jak zpracovat košík hrušek. Chtěla bych zavařit hruškový kompot nebo jablečno-hruškovou přesnídávku, tak čtu recepty nanetu a nějak tápu. Nemá někdo osobní zkušenost?

Díky moc.

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

3481
18.9.09 18:17

ahoj, já dělám přesnídávky takhle:

5kg jablek (ve tvém případě hrušek :D )
2 a 1/2l vody
3 balíčky vanilkových pudinků
1/2kg cukru (můžeš i míň, pokud to nebudeš chtít tak sladké)

  • jablka rozvařit ve vodě, scedit šťávu, do vychladlé rozmíchat pudinky, cukr a dát povařit (já si vždycky ty pudinky rozmíchám v trošce vychladlé šťávy, abych nemusela tak dlouho čekat)
  • vlít do jablek, promíchat a po částech rozmixovat
  • do základu můžeme přidat meruňkový, jahodový či malinový kompot a získat tak různé příchutě
  • předehřát troubu na 150stupňů 15 min (horní i dolní ohřev)
  • sterilizovat při 100stupních 20-25 min (dolní ohřev)

dělala jsem to tak stejně i z meruňek a je výborná :wink:

a kompot vařím i čerstvý, dneska zrovna měl Adam z jablek

  • oloupu a nakrájím jablka na měsíčky, dám do vody, přidám cukr, kousek celé skořice, pár hřebíčků a kolečko citronu. Za chvíli je hotový
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
24918
18.9.09 20:24

My jsme zrovna dneska zavařovali hruškový kompot…

hrušky oloupat, vyjadřincovat, nakrájet na čtvrtky,
nacpat do flašky /1 litr/, zasypat 2 lžíce cukru a zalít vodou, zavřít, nechat povařit 20 min

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
184
18.9.09 23:59

Teda mi děláme přesnídávky úplně jednoduše. Rozvaříme jablka (hrušky), pro jistotu to ještě projedu ponorným mixérem, odklopím aby se vyvařila voda a dávám do sklenic. NEPŘISLAZUJI!!!! Ovoce je sladké samo o sobě, tak proč přislazovat. Dám do skleniček, šoupnu to do hrnce na 15 minut aby se chytla víčka a je hotovo.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.9.09 16:47

Přikláním se k Roze, také se chystám dělat domácí hruškové přesnídávky a úplně jednoduše - uvařit, rozmixovat, nalít do skleniček a zavařit. Žádný cukr!! Teď jsem koupila malému hruškovou přesnídávku od Hami. Nebyl tam žádný přidaný cukr, ale sladké to bylo ažaž.

  • Nahlásit
  • Citovat
3481
28.9.09 10:03

No jo, žádný cukr, nepřislazovat!!! Jinak bys otrávila sebe i dítě :roll:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4494
4.10.09 11:06

ahoj, mám dotaz - taky máme kopu hrušek a nevím, co s nimi…chtěla bych ty přesnídávky, neboť až bude baštit náš Tomík, tak bude zima a nikde čerstvé domácí ovoce…takže:
lze výše uvedenou přesnídávku (s tím pudinkem) místo zavaření - zamrazit? Nemám totiž dost skleniček :(

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
23500
4.10.09 11:23

Zrovna jednu hruškovou přesnídávku dojídám po malé (celou nesní, vždycky troška zbyde), taky nesladím, jen rozdusím, rozmixuju a zavařím…ale já nesladím proto, že nechci, aby byla Vikča tlusťoška jako já :wink:

Zamrazit to jde taky, pro větší děti je to dobrá dřeň :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3128
19.10.09 23:53
e.v.a. píše:
ahoj, já dělám přesnídávky takhle:

5kg jablek (ve tvém případě hrušek :D )
2 a 1/2l vody
3 balíčky vanilkových pudinků
1/2kg cukru (můžeš i míň, pokud to nebudeš chtít tak sladké)

  • jablka rozvařit ve vodě, scedit šťávu, do vychladlé rozmíchat pudinky, cukr a dát povařit (já si vždycky ty pudinky rozmíchám v trošce vychladlé šťávy, abych nemusela tak dlouho čekat)
  • vlít do jablek, promíchat a po částech rozmixovat
  • do základu můžeme přidat meruňkový, jahodový či malinový kompot a získat tak různé příchutě
  • předehřát troubu na 150stupňů 15 min (horní i dolní ohřev)
  • sterilizovat při 100stupních 20-25 min (dolní ohřev)

dělala jsem to tak stejně i z meruňek a je výborná :wink:

a kompot vařím i čerstvý, dneska zrovna měl Adam z jablek

  • oloupu a nakrájím jablka na měsíčky, dám do vody, přidám cukr, kousek celé skořice, pár hřebíčků a kolečko citronu. Za chvíli je hotový

Super recept, to zítra udělám, abych zdělala jablka. Skleniček od přesnídávky tady mám jako máku.
My tady jsme zvyklý toto dělat jako dezert, ale ještě do toho vyvyření, nežli tam Ty dáváš puding tam dávám celou skořici a hřebíček.
Takže rozvařím jablka s cukrem, hřebíčkem a menší celou skořicí, cukrem a pak dám vanilkový puding, pak nalívám do dezertních pohárů a když to vystelu piškotem, tak to nemá chybu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3481
22.10.09 19:22
Yvonne píše:
e.v.a. píše:
ahoj, já dělám přesnídávky takhle:

5kg jablek (ve tvém případě hrušek :D )
2 a 1/2l vody
3 balíčky vanilkových pudinků
1/2kg cukru (můžeš i míň, pokud to nebudeš chtít tak sladké)

  • jablka rozvařit ve vodě, scedit šťávu, do vychladlé rozmíchat pudinky, cukr a dát povařit (já si vždycky ty pudinky rozmíchám v trošce vychladlé šťávy, abych nemusela tak dlouho čekat)
  • vlít do jablek, promíchat a po částech rozmixovat
  • do základu můžeme přidat meruňkový, jahodový či malinový kompot a získat tak různé příchutě
  • předehřát troubu na 150stupňů 15 min (horní i dolní ohřev)
  • sterilizovat při 100stupních 20-25 min (dolní ohřev)

dělala jsem to tak stejně i z meruňek a je výborná :wink:

a kompot vařím i čerstvý, dneska zrovna měl Adam z jablek

  • oloupu a nakrájím jablka na měsíčky, dám do vody, přidám cukr, kousek celé skořice, pár hřebíčků a kolečko citronu. Za chvíli je hotový
Super recept, to zítra udělám, abych zdělala jablka. Skleniček od přesnídávky tady mám jako máku.
My tady jsme zvyklý toto dělat jako dezert, ale ještě do toho vyvyření, nežli tam Ty dáváš puding tam dávám celou skořici a hřebíček.
Takže rozvařím jablka s cukrem, hřebíčkem a menší celou skořicí, cukrem a pak dám vanilkový puding, pak nalívám do dezertních pohárů a když to vystelu piškotem, tak to nemá chybu.

:D tak to teda musím příští rok taky vyzkoušet, to mě nenapadlo, dát do přesnídávek skořici a hřebíček, ale je pravda, že to určitě udělá výbornou chuť. Takže díky za inspiraci :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9424
18.9.12 09:33

Zkusím

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.16 18:26

Dotaz

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak dlouho takhle ty přesnídávky vydrží?? Mám hodně hrušek a jsem teď pár týdnů před porodem.. A chtěla jsem vědět zda ty přesnídávky bez cukru a přidaných věcí vydrží dlouho.. Někdo dává dětem třeba až od půl roku věku.. Tak abych pak nekoukala že to nebude dobré.. Moc děkuji za rady… :-)
:D

  • Nahlásit
  • Citovat
4986
10.10.16 18:52
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak dlouho takhle ty přesnídávky vydrží?? Mám hodně hrušek a jsem teď pár týdnů před porodem.. A chtěla jsem vědět zda ty přesnídávky bez cukru a přidaných věcí vydrží dlouho.. Někdo dává dětem třeba až od půl roku věku.. Tak abych pak nekoukala že to nebude dobré.. Moc děkuji za rady… :-) :D [/citac
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak dlouho takhle ty přesnídávky vydrží?? Mám hodně hrušek a jsem teď pár týdnů před porodem.. A chtěla jsem vědět zda ty přesnídávky bez cukru a přidaných věcí vydrží dlouho.. Někdo dává dětem třeba až od půl roku věku.. Tak abych pak nekoukala že to nebude dobré.. Moc děkuji za rady… :-) :D

Vydrží dlouho, klidně rok, déle jsem je neměla, ale myslím, že vydrží i déle…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama