Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky holky,
prosím vás, je kukuřičná mouka v normálním prodeji? Jak to vypadá, a kde bych to měla hledat
?
Blbý dotaz, ale já ji nikdy nesháněla, tak abych neběhala po obchodě půl dne ![]()
Tterko,
nejčastěji nárážím na tuhle:
http://www.ebioshop.cz/…z-lepku.html
Buď v prodejnách zdravé výživy, nebo třeba v Tescu v tom jejich „zdravém“ koutku, za cornfakes, křupavými chlebíčky apod.
JA kukuricnou mouku kupovala ve zdrave vyzive nebo v bio potravinach ale je mozne ze ji maji treba v tescu.
Nejaky tip, co se da z kukuricne mouky upect? malemu moc chutnaji kupovane veci z kukuricne mouky, tak bych neco zkusila. ale provereny recept jsem zatim nasla jen na slane muffiny.
receptu v anglictine najdu vic, ale zas nekdy pokulhavaji suroviny a jeste prevadet vsechny miry ![]()
kupujem vyborne mandlove susenky z kukuricne mouky. ale nic tomu podobneho jsem nenasla.
To by mě zajímalo též. Já zkoušela udělat kukuřičné tortilli, hodinu jsem hňácala testo, které se ne a né spojit ![]()
Holky, ke kukuřičné mouce musíte přidat nějakou jinou, je bez lepku a právě se zní blbě tvaruje. Jinak na FB je skupina příkrmy pro miminka a jsou tam taky recepty na takovéhle sušenky, nebo nahraďte část jiné mouky u vašeho oblíbeného receptu kukuřičnou moukou
@Lussye Na tortily je speciální kukuřičná mouka, dá se u nás koupit ale je dost drahá. Mouka z kukuřice pěstované u nás je semletá i se šlupkama, proto se drobí. Pokud nedržíte bezlepkovou dietu, možná by pomohlo ji smíchat s pšeničnou ale nevím jestli to funguje, jen nápad..
@medunka23
ony jsou ty recepty prave vetsinou namichane. ale ty susenky, co kupuju, tak jsou jen z kukuricne. ale vyrobce mi asi recept neda ![]()
bezlepkovou dietu nastesti nemame, ale spis zkousim pect i z jinych veci nez je klasicka mouka, at je nejaka zmena.
@Ali-Ali zkuz to toho přidat špaldové, ta má oříškovou chuť a je to taky moc dobré, asi pouze z kukuřičné bych nepekla a pak bych to osladila rýžovým sirupem nebo medem.