Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Holky, nemáte někdo taky takového pošuka, co já, že prostě nespí pod dekou? má proto dvě, jednu na které spí a druhou ho přikryju, ale hned za 5minut se zase otočí /ne na bok nebo tak, když nemůžete usnout, ale on se přetáčí prostě vzhůru nohama, proto taky spí v cestovní postýlce, protože v tý klasický se pořád bouchal do hlavy, při těch jeho přetáčkách-takže do normální větší postýlky bez stran půjde asi až v 15ti/ ![]()
no a já mu dávám jen jednodílní pyžamo, i když má studeně nohy, tak stejne spí JEN NA DECE, ne pod ní. zase ve svetru mu bude asi vedro? nevím nebo punčícháče?
Ve spacím pytli se mi budí a rozerval ho, protože jek se přetočí vzhůru nohama. tam kde měl hlavu dá nohy a pak zase opbráceně, tak se mu ten kus pytle nechá pod noham a on pak řve, že ty nohy nemůže natáhnout, takže pytel už ne. ![]()
Mladej taky zásadně spí na dece. My jsme koupili prostě velkej overálek, aby to měl i s ťapkama..
@Lenczii píše:
Mladej taky zásadně spí na dece. My jsme koupili prostě velkej overálek, aby to měl i s ťapkama..
přesně tak, kup m u pyzamko s nojhama, myslím si že s to jmenuje overálek na spaní, ale nevím, kupovala jsem malé, ale zjistila jsem, že sjem jí to stejně koupila bez noh takže na nohy davám ponozky, pak na druhý pokus už jsem koupila správně ![]()
Jo, ještě jsem nedodala, v pokoji, kde se spí máme 19stupnů.
overálek myslíš, jako normálně z látky jako pyžamo nebo něco jako flís?
já mám hodně taky pyžama jednokusový, no, neumím se už moc šesky vyjadřovat. s nohama, prostě jako pro malý mimina, ale stejně si myslím, že to nestačí, já bych umrzla spát jen v pyžamu na dece
To máme, ale já myslela, jestli mu to stačí, jestli nemám dát třeba ještě svetr a nějaké tepláky na nebo punčochy pod. přece jen pod peřinou je teplejc
Mlade taky spi na dece…a to mame v loznici extra kosu..klidne 14 stupnu…ma flisovej overal i s tapkama…
@mikitaa píše:
Mlade taky spi na dece…a to mame v loznici extra kosu..klidne 14 stupnu…ma flisovej overal i s tapkama…
přesně tak, myslím že stačí, ja bych zase nedokazala spát ve svetru bez deky taky ne, ale což naše caparti chcou spát bez deky, tak at spěj, když mu není zima, tak to fakt neřeš
Taky mám odkopávače. Pyžama už jedem dvoudílný, ale dobře zastrkatelný, na nohy ponožky. V noci, když se vzbudím, jdu přikrýt. Ráno přijde studený dítě, ale žádný následky toho nevidím. Leda navlíkat do mikin a tepláků a přikrývat jenom tenkou dekou:-)
Náš malej má bavlněný overal a je ještě v bavlněném spacím pytli. K ložnici máme tak 18°C a bez něj mi asi zmrzl, protože je pořád odkopává. Tak jsem peřinu zrušila.
Tak za prve osloveni posuk - to je docela moc, ne?
jinak se mu asi spi dobre, takze pokud neni nemocny tak to neres a nech ho spat tak jak je mu prijemne.. ale muzes davat ponozky… ja taky davam a v pokoji netopim vubec - ani ted v zime.. a taky spi skoro celou noc bez deky.. ma jen bavlene pyzamko nebo overalek bez tapek…
@jutinka píše:
Tak za prve osloveni posuk - to je docela moc, ne?jinak se mu asi spi dobre, takze pokud neni nemocny tak to neres a nech ho spat tak jak je mu prijemne.. ale muzes davat ponozky… ja taky davam a v pokoji netopim vubec - ani ted v zime.. a taky spi skoro celou noc bez deky.. ma jen bavlene pyzamko nebo overalek bez tapek…
nemyslela to zle, tak to neřeš ![]()
Dtto, taky tak…a zjistila jsem, že se už asi otužil, neb jako menší byl po ránu občas studenej, ale teď teploučký nohy, všechno, ještě sundává pyžamo (má pod ním tílko), že je teplo…a mně vyčuhuje jenom nos z peřiny a klepu se; spímě v nějakých 17 stupních
@hofka píše:
Taky mám odkopávače. Pyžama už jedem dvoudílný, ale dobře zastrkatelný, na nohy ponožky. V noci, když se vzbudím, jdu přikrýt. Ráno přijde studený dítě, ale žádný následky toho nevidím. Leda navlíkat do mikin a tepláků a přikrývat jenom tenkou dekou:-)
@jutinka co mas za problem s posukem
my sme cela rodina posuku…a prijde mi to „normalni“ ![]()
Dcera je taky věčně odkopaná, když se náhodou v noci vzbudím nebo mě vzbudí ona, tak ju přikreju…Jinak má normální dvojdílné pyžamko a někdy chce na noc ponožky, takový ty hebký, plyšový…Na noc máme kolem 19°C, jen tak pro upřesnění ![]()
@jutinka píše:
Tak za prve osloveni posuk - to je docela moc, ne?jinak se mu asi spi dobre, takze pokud neni nemocny tak to neres a nech ho spat tak jak je mu prijemne.. ale muzes davat ponozky… ja taky davam a v pokoji netopim vubec - ani ted v zime.. a taky spi skoro celou noc bez deky.. ma jen bavlene pyzamko nebo overalek bez tapek…
Jeeežiš, to bych ti nepřála slyšet, jak častuju svou dceru já
![]()