Co obléct miminku v létě?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1663
15.11.13 10:33

Co obléct miminku v létě

Ahoj, termín porodu mám v květnu a přemýšlím o výbavičce. Stačí v létě body s krátkým rukávem? Pokud je teplo samozřejmě. Nebo se na to ještě něco dává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13739
15.11.13 10:35

Na cestu z porodnice bych dala pro novorozeně body s dlouhým a nějaké polodupačky. Pokud bude teplo. Pokud nebude, tak třeba přes to ještě nějaký teplejší overálek, případně deku. Body s krátkým bych novorozeněti zatím nedávala, spíš třeba od dvou, tří měsíců. Ale záleží na počasí samozřejmě, i na dítěti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
15.11.13 10:35

Určitě stačí.. a pokud jsou velikánský vedra, tak postačí jen plínka :-)

edit. předpokládám, že se ptáš na opravdové léto a né na cestu z porodnice v květnu, to bodyčko s kr. rukávem určitě ne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
15.11.13 10:39
@olinka11 píše:
Určitě stačí.. a pokud jsou velikánský vedra, tak postačí jen plínka :-)edit. předpokládám, že se ptáš na opravdové léto a né na cestu z porodnice v květnu, to bodyčko s kr. rukávem určitě ne ;-)

No jasne, ptam se na vedra :D Protoze ja byla jen o pline, ale to uz nikde nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
15.11.13 10:40

Ahoj, pokud vylezla horka nad 25 stupňů tak naši mimi byla obě nahatá jen v plíně, pro návštěvy babiček jsme pak měli overálky bez rukávů a bez nohavic. Jinak bavlněná deka v kočáře pod podložkou v korbě to vždy jistila a když nekryla mimi, tak mu změkčovala ležení, aby si neničilo záda.
Je dobré mít i na letní období dva tři kabátky, nikdy nevíš, jak se změní počasí a novorozeňata tu termoregulaci ještě nemají úplně perfektní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
15.11.13 10:40
@Lenca27 píše:
No jasne, ptam se na vedra :D Protoze ja byla jen o pline, ale to uz nikde nevidim.

tak já klíďo jen plínu dávala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.11.13 10:41

Maly se narodil v srpnu, fakt bylo teplo. i v porodnici nam radili nechat jen v plince a platene kosilce. mimochodem ty jejich platene kosilky jsem moc chtela, ale nebyly nikde k sehnani :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
15.11.13 10:41

Souhlas, sami chodíme skoro nazí, tak proč dělat s mimi caviky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
15.11.13 10:42

Od narozeni jsem byla otuzovana, tak prave nechci, aby na sobe melo vic vrstev nez je nutne. Ale neznam tu miru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
15.11.13 10:43
@Lenca27 píše:

Zrovna nedávno jsem se bavila s tátou a jeho přítelkyní. Minulé léto byli u vody a tam batole, to byly ty příšerný vedra a právě ta táty přítelkyně se divila, že tomu dítěti nechají plínu, když jsou takhle venku na trávě. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
15.11.13 10:43

A kdyz je v lete jen v pline, mazete ho kremem s faktorem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
15.11.13 10:44
@Lenca27 píše:
Od narozeni jsem byla otuzovana, tak prave nechci, aby na sobe melo vic vrstev nez je nutne. Ale neznam tu miru.

Tu míru si určí samo mimi. nám se pár měsíců po porodu stalo, že jsme v kočáře naše mimi vezli jen v overálku bez rukávků a nohaviček s ponožkama, a potkali kamarády se stejně starými mimi, které bylo nabaleno v zimní kombinéze s čepicí a rukavicemi - všichni jsme byli v šoku, my se ptali, zda se jejich dítě nepřehřívá a oni, zda tomu našemu není zima..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
15.11.13 10:44

Určitě neber jen bodyna s krátkým, ale i s dlouhým. Nesmíš zapomenout na to, že na prcka by nemělo svítit sluníčko. Jo a i v červenci může být docela zima, musíš být připravená na všechno :-). když se mi malá narodila, bylo přes den 35. To byla jen v bodynu s krátkým a ponožkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
15.11.13 10:46
@Damael píše:
Tu míru si určí samo mimi. nám se pár měsíců po porodu stalo, že jsme v kočáře naše mimi vezli jen v overálku bez rukávků a nohaviček s ponožkama, a potkali kamarády se stejně starými mimi, které bylo nabaleno v zimní kombinéze s čepicí a rukavicemi - všichni jsme byli v šoku, my se ptali, zda se jejich dítě nepřehřívá a oni, zda tomu našemu není zima..

Predpokladam, ze to bylo v lete :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
15.11.13 10:46

@Lenca27, určitě bude potřeba i pár body s dlouhým, není pořád jen vedro a kor v květnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková