Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky, na jak dlouho můžu ven s 3týdenním mimčem - 2 stupně Celsia. Byli jsme vždy zatím jen hoďku. A v čem všem s ním do kočárku?
Ahoj, já byla s kombinézou plus rukavice, čepice a zimním fusakem a dala jsem přes něj plenku, aby nedýchal ten ledovej vzduch, byla jsem venku asi hodinku.
Ahojky, taky mám třítýdenní miminko
Chodím s ním tak na tu hodinku, max. dvě, ale to už pak brečí, že má hlad. Takže to hodně závisí na kojení. Ale někdy máme jen procházku pro syna do školky a zpět, záleží na počasí, náladě.. Do kočárku má overálek, ve kterém je doma, přes něj mikinu a tepláčky, čepičku a do fusaku.
Ja mam uz pulrocni ale ted je v kocare uz 3 hodiny a spi dal. Plus é jsou. Nesmi/nemelo by se chodit vubec od minus 5. Je ve fusaku. Na sobe ma body, svetrik a flaus. mikinu a zakryta je spanelskou. Ruce ma vlaznejsi ale ne studeny. Za krkem fajn. Musis odhadnout sama proste. Kazdy dite je jiny
Jak dlouho to vydržíš ty a jak dlouho vydrží mimčo bez krmení. Mimino bude zababušené ve fusaku, v kočáru, bude mu teplo, o něj se bát rozhodně nemusíš. Takže zkrátka tak dlouho, jak vám to bude vyhovovat.
Na jak dlouho chceš, klidně na celý den, když bude adekvátně oblečený. Jak, to neporadím. Moje mladší třeba byla ve 3 týdnech fakt zmrzlá a balila jsem jí do zavinovačky i ve třicítkách. Pak se to okolo měsíce přehouplo a už jsem jí oblíkala normálně.
Já jsem s malou chodila od jejího týdne, bylo kolem 0, tak nejdřív na chvilku, pak jsem prodlužovala… Ve 3týdnech klidně na 2-3hodinky, pokud spala
Po šestinedělí jsem chodila i když bylo pod -5, protože tenkrát dost mrzlo a nedostala bych se ani na nákup ![]()
@Jitkax a oblečeno měla body, overálek, háčkované ponožky, rukavičky, kombinézku(ale ne péřovou) a samo teplou čepičku, plus jsem jí pod stupňů mazala obličej. No a byla ve fusaku a v korbičce. Pak když bylo jooo mráz (pod těch -5), tak jsem jí na fusak dala dečku ![]()
Nám tedy říkali, že v šestinedělí od 5 stupňů dolů nechodit. Nevím odkud jste, ale tady v Praze to navíc venku děsně smrdí. Takže já bych šla tak maximálně na krátkou prochajdu kolem baráku a šup zpátky.
@Káka74 a kdfyž máš třeba ještě jiné dítě/děti? Nebo musíš na nákup? Se psem? Tak uděláš co, necháš dítě doma? To asi ne, že
Já jsem chodila s dítětem v šátku pod bundou, bylo celé zapnuté a spalo, ani nevědělo, že je venku ![]()
@Káka74 píše:
Nám tedy říkali, že v šestinedělí od 5 stupňů dolů nechodit. Nevím odkud jste, ale tady v Praze to navíc venku děsně smrdí. Takže já bych šla tak maximálně na krátkou prochajdu kolem baráku a šup zpátky.
sedneš do jakéhokoli dopravního prostředku a jsi za 20 min za prahou v lese, v kopcích.
@Lama Lama @AnastazieB Děti mám dvě, ale letní, takže šestinedělí jsem nemusela řešit, ven jsme chodili hned a všude. Je jasné, že když musíš, tak musíš a není co řešit. Ale podle mého to není tazatelky případ. Já bych zrovna teď ven s mrňousem nelezla, kdybych nemusela. A už vůbec bych necestovala MHD, tomu jsem se vyhýbala i v tom letním šestinedělí. Myslím, že kapénkovým infekcím se teď mimořádně daří.