Co odnaučovat nejdříve?

1168
25.4.12 20:58

Co odnaučovat nejdříve?

Ahoj holky,mám sedmnáctiměsíčního synáčka a právě řeším co ho mám začít odnaučovat nejdříve. Myslím tím jako plenky, dudlík, spaní ve velké posteli…nedokážu si představit že to budeme trénovat všechno najednou:-) s plenkami jsem už začali, ale malý to asi moc nechápe, prostě chodí s nahou prckou a když začne čurat tak ho posadím na nočník a pak máme malý oslavný taneček. Sám si ale neřekne, ani neukáže. Ted navíc trpěl na afty a průjmy, takže jsem zase začali plínkovat. No a dudlík má teda jenom na spaní, ale i venku v kočárku. Když ho ale neschovám a někde ho nechám ležet, hned po něm tapne a nosí ho klidně celý den. Když mi poradíte jak na to, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
25.4.12 21:06

Já bych asi prvně zrušila dudlík, dávala ho jen na spaní. Ale jen proto, že nemám ráda „mluvící“ dítě s dudlíkem.
S plínkama je podle mě čas do dvou let. U prvního jsem ve dvou letech 2 dny utírala loužičky a bylo komplet odplínkováno - i na ven 8o . Jistící plínku ořval a do ní čůrat odmítal. U malé jsem začala v 1,5roce a utírám loužičky běžně ještě teď :zed: Ví, co po ní chcu, ale prostě to ještě nezvládá :nevim:
A ta velká postel, i na tu je podle mě ještě čas. Ale klidně bych ju zavedla pomocí vhodné motivace měsíc po tom omezení dudlíku.
Jinak bych nic nehrotila :mavam:

Příspěvek upraven 25.04.12 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
25.4.12 21:06

První jsem vzala dudlík,kolem 19,měsíce.To byla záležitost tak na 3 dny pláče večer, že ho chce.Mluvil o dudlíku tak týden,pak už jen vyjímečně.
Okolo 21-22měsíců je přes den bez pleny.Na noc ná plenu dodnes.
V posteli s námi nikdy nespal.
U toho dudlíku jde o to to vydržýet a nepolevit nedat mu ho.
Připadala jsem si jako matka tyranka.
U učení na nočník to nehrotit,každé dítko to pochopí v jiném věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
25.4.12 21:09

ja by som zacala tym, co najviac vadi tebe…:)
U mna by to bolo - 1. spanie vo velkej posteli, 2. plienky/dudlik
Pre mna je zasadna ta postel :)

plienky pokial nechape, nie je kam spechat, ked ma iba 17 mes., staci pomaly pozvolna… dudlik na spanie je podla mna u takto maleho ok, a cez den ho dosledne odkladaj, ja som ho hned rano dala na policku nad postel a bolo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
25.4.12 21:10

taky bych začala dudlíkem - taky mi vadí děti, co mají tendenci mluvit - s dudlíkem…navíc často děti, když se jim vezme dudlík později,tak přestanou poo spát, neboť nemají uklidňovadlo - u nás to bylo naštěstí jen přechodné, plíny nechat na dítěti- zkoušet,ale nehrotit- a postel podle situace, děti mi spí týden ve velké posteli jen proto,že z malých zdrhali a udělali si z nich průlizky nehledě na to, jestli šli spát nebo ne… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168

Dík za rady, jen jste potvrdily moje doměnky, že se to nemá hrotit a nechat to na dítku, kdy je ta správná doba (co se týče plínek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429

Pokud je myšleno přestěhování dítěte do velkjé postele,tak to je určitě dost času.
Ve velké posteli spí od 2let 9 měsíců.Na chalupě spí v dětské postýlce stále.Přechod naprosto bez problémů.Dokonce byl nadšený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
25.4.12 21:12

NIC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
25.4.12 21:13

ach tak, ja som postel myslela, ako vasu postel, riesila som to totiz s kamaratkou, kde maly spal v ich posteli…
Takze pre opravu - pomaly pozvolna u vsetkeho, asi najskor dudka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241

Holky, taky to řeším - tedy „jen“ dudlík a plínky… Vy, co jste úspěšně odnaučily od dudlíku, jak vám dítě nakonec bez něj uslo? Já už jsem se několikrát odhodlávala - malá ho má tedy pouze na spaní, hned co otevře ráno oči jí ho beru - ale prostě pokud ho neměla, začla být nespokojená a nakonec se rozbrečela a připadalo mi, že bez něj prostě neusne ani náhodou… :-( I v noci se budí, když ho v postýlce nemůže najít a kolikrát pláče, když mi to hledání potmě dlouho trvá. Pokud by usla, tak vyčerpáním z toho řvaní, což mi trhá srdce… Jak to pořešit? Děkuju.

Příspěvek upraven 25.04.12 v 21:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
@Karleon píše:
NIC

jakože to nemám zatím vůbec řešit? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
25.4.12 21:14

Já bych to v 17.měs. nehrotila.Malá má 20.měsíců.Dudlík má pouze na spaní.V kočárku usne i bez něj.Tím asi začnu já.Potom plínkou, už je teplo, tak začneme doma chodit „na ostro“ a budeme častěji posazovat.A do velké postele jde v létě.S námi v posteli nikdy nespala, ani mimo postýlku, tak jsem se toho trošku bála, ale teď o víkendu spala sama na posteli na chatě a naprosto v pohodě, tak jsem usoudila, že už velkou postel zvládne.

• Citovat
  • Upravit
14856
25.4.12 21:18

ja chci odnaucit palecek :zed:

na plinky musi byt zraly, to bych nehrotila…zacala bych asi dudlikem a spani ve velke s vama, pokud vam to neva, tak bych nechala, pokud jo, zacla bych hned jak bude spat bez dudliku…nebo nechat dudlik na spani a rusit postel a dudlik az pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.4.12 21:23

Spaní ve velké posteli bych řešila určitě až po 2 hém roce.. S nočníkem můžeš ted´-začíná být teplo,taky se chystám :D No a didlík až nakonec,stačí kolem 2 let,až pochopí,že už je na něj „velký“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
25.4.12 21:27

Já mám 19 měsíční mimčo a začínáme řešit plínky. NIjak intenzivně. Malý uiž tak čtvrt romu moc dobře ví, nač nočník je, ale nechce na něj sám. Moc dobře umí ovládnout čůrání, neb ho děsně baví tlačit a počůrat mě vždycky na přebalovacím pultu. Ale když si sám neříká a neschce na tom hrníčku sedět, tak ho nenutím. Je dost inteligentní a až bude chtít, tak si určitě řekne sám.
Dudlík budu řešit nejdřív v létě, až se budou blížit druhé narozeniny. Nijak mi nevadí, že ho má a proč mu ho brát, když ho to uklidňuje. Na druhou stranu u nás je zdarma MHD nejen pro kočárek, ale i pro doprovod s kočárkem, takže tmavší spoluobčasné zásadně vozí v golfkách třeba i pětileté děti s dudlíkem, aby jeli zdrarma. Tak abychom se odlišili, tak po druhém roce už s dudlíkem jezdit nechci :-) Hlavně tedy ne v MHD :-)
No a jako poslední asi budeme řešit přestěhování do dětského pokojíku, neb manžel nechce nechat malého spát v dětském pokoji v malé postýlce. Má strach, že by se malý mohl pokusit vylézt a mohl by si ublížit. No za mě je to blbost, neb Štěpánek je velmi opatrné dítko a raději bych, aby se naučil spát sám v pokojíčku v malé postýlce, ze které nevylaze a teprve pak jsme mu koupili postel, ze které bude moct jít kdykoli. Ale co nadělám, nechci manžela přesvědčovat, že nemá pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí