Srovnávání dovedností dětí - argumenty

351
25.4.12 17:46

Srovnávání dovedností dětí-argumenty!!!!

Rovnou to vysypu: pozdě jsme seděli, pozdě chodili, teď mi kluk téměř ve třech letech nemluví. Pro pohyb jsme cvičili Vojtovku, jinak hooodně čteme, mluvíme, povídáme si. Já i Mates jsme v pohodě do chvíle, kdy přijede tchýně a začne mlýt: sousedů holka umí už plynně mluvit. Proč ho neučíš anglická slovíčka, proč nechodíte na logopedii. Atd. Nejraději bych jí vpálila do ksichtu argument, po kterém by zalapala po dechu, nejlépe se urazila :P :lol: a já měla na další měsíc klídek :potlesk: :potlesk: Jen vysvětluji, že si na vše přijde sám, do ničeho ho nenutím násilím, dělám, co můžu. To na ní ale neplatí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10994
25.4.12 17:55

Začala jsem se těchto chytráků sama ptát, odkdy jsou děti takové závody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
25.4.12 18:00

Tak to znám taky-jen teda né od tchýně-ta je super :)
Malá chodila od 16ti měsíců,plínky měla do 27měsíců(na noc,ven a jízdu autem pořád).
Teď má 29m a umí asi 20slov.Já i příbuzní se s ní domluvíme a vtíravé otázky typu-proč ještě ona ne a ostatní jo jen řeknu že nevím.Až se ji bude chtít začne sama.

Kašli na ni :hug: však to ti naši prckové jednou zvládnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.4.12 18:01

Asi bych jí řekla: OK, chod s ním na anglinu, logopedii a nauč ho mluvit - budu ti moc vděčná..Tak když přijdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3211
25.4.12 18:02

Jak psala trojlístek také bych jí to taky takhle řekla. Jinak každé dítě je jiné. Já pracuji s dětma a chodí i k nám chlapeček kterýmu jsou 4 a nemluví ale jinak je velice šikovnej.

Takže si z toho nic nedělej. A při nejhorším ji vpal ten argument :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
25.4.12 18:02

Já bych se usmívala, odkývala: „No jo no“ a kašlala na ni v duchu. Takových chytrolínů je.

Je spousta dětských géniů, ze kterých v dospělosti nic nebylo. :cert: :mavam:
To jí můžeš taky říct.
Jsou děti, které pořád „prohrávaly“ v těchto závodech a dnes mají doktorát :srdce: :hug:

Další argument :mrgreen:

Prostě se na ni vykašli ;)

Starší syn začal samostatně chodit v 18 měsících, pod odhledem neurologa, maldší samostatně taky ještě nechodí, jen obchází nábytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.4.12 18:03

Já bych to ignorovala, kdyby se mě ptala, proč nemluví, tak bych jí řekla, ať se ho zeptá…
V tomhle nemá absolutně smysl argumentovat, něco dokazovat, takovým lidem totiž nejde o logickou debatu.
Jinak na všechny zkazky Hmm… to je taková odpověď, že na ni něni moc co říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
25.4.12 18:05

Jsou děti, které pořád „prohrávaly“ v těchto závodech a dnes mají doktorát :srdce: :hug:

Ideální je pokud ona sanma někoho takového zná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.4.12 18:18

No já jsem sice držka plechová, ale až v posledních letech, předtím jsem byl spíš ušlápnutý… Teď bych ale (být ženskou) takové tchýni spíš řekl: „Děcko není cirkusácký kůň, abych ho drezúrovala. Nestojím o to, aby z něho vyrostl jenom další pár rukou, který bude dřít někde u montážní linky a ve třiceti umře na přepracování; tak dopadají ti, co měli odmala tv rdý výcvik. Takže je spíš potřeba, aby náš malý všechny podněty vstřebával svým tempem a sám od sebe. Tak z něho tu cirkusáckou kobylu nedělej ani ty.“ I když chápu, že dneska má každý obavu, aby se jeho děti v dospělosti uplatnily. (Zvlášť když je veřejným tajemstvím, že v Česku je na trhu práce dlouhodobě pět lidí ze sta zbytečných…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.4.12 18:20

Na tu angličtinu bych jí řekla, že nejsem ani rodilá mluvčí ani učitelka, takže bych dítěti kazila výslovnost.

• Citovat
  • Upravit
1749
25.4.12 18:24

Mám takovou babičku. To bylo furt - proč ještě pořádně nemluví? Proč nejí sám lžičkou? Proč má ještě dudlíka? Vysvětlování nezabíralo, takže když zase začala proč, proč?, tak jsem odpověděla - protože bagr. Chvíli na mě koukala, pak se zeptala, co jsem říkala, tak jsem jí to zopakovala a od té doby máme klid. Někdy to chce říct bez oplejtaček po lopatě a je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
25.4.12 18:27
@lilida píše:
Jen vysvětluji, že si na vše přijde sám, do ničeho ho nenutím násilím, dělám, co můžu. To na ní ale neplatí :zed:

Nic jí nevysvětluj. Zbytečně se vysiluješ. Jen se na ni usmívej až příště zase začne, tím ji odzbrojíš určitě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.4.12 18:28

nejvic bych pouzivala zminovane hm, na to uz neni co rict a vezme to vitr z plachet…jinak muze dal rejt.

na to malo mluveni bych rekla asi toto: ze se pred ni tolik mluvit nechce, kdyz tam neni, tak toho napovida vic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
25.4.12 18:28

Kámoška má taky tenhle typ tchýně. A když se takhle jednou ptala, proč má malá ještě dudlík a proč nemluví a proč už nechodí na nočník..tak jí kamarádka jednoduše řekla: „Asi je blbá po vás, maminko!“ :mrgreen: :mrgreen: A měla od ní rok klid :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
25.4.12 18:37
@Dorka_X píše:
Kámoška má taky tenhle typ tchýně. A když se takhle jednou ptala, proč má malá ještě dudlík a proč nemluví a proč už nechodí na nočník..tak jí kamarádka jednoduše řekla: „Asi je blbá po vás, maminko!“ :mrgreen: :mrgreen: A měla od ní rok klid :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jéééé, to je drsné :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí