Co obnáší práce pokojské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
co onáší práce pokojské
Zdravím všechny maminky. Pracovala tady některá z vás v Rakousku jako pokojská? Zajímá mě příjem co tahle práce obnáší. Pracovní doba nebo jestli je to sezónní práce. Díky za informace.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@loulek Hrozně záleží na konkrétním místě. Např. u Zell am See je v létě děsně arabů a co jsem slyšel, tak se chovají hrozně nevybíravě.
Oproti tomu třeba kolem Wolfgangsee je spoustu čechů a slováků, co tam v penzionech a hotelích pracují, drží spolu basu, mají dobré vztahy, s prací jsou spokojení, slušně si vydělají a dost z nich je rozhodnutých tam zůstat…
Tak jsem to,,koupil" jako častý host některých penzionů, se kterým se český a slovenský personál bavil, protože rádi viděli krajana.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac
v Zell am See meli s sebou nasi sousede kokrspanela (na voditku) a zahalene Arabky z toho mely sok a byly desne dotcene, co to je za zpusoby vodit s sebou psa ![]()
bratrancova pritelkyne si pres leto vydelavala jako pokojska ve Svycarsku a privezla si slusne penize
- Citovat
- Upravit
Zdravím, mám zkušenost z letošního roku ze spolkové země Vorarlberg, pracovní doba 7 - 15:30, 6 dní v týdnu. Ubytování + strava zdarma. 1250 euro netto. Hlavní náplní je úklid pokojů (stlaní postelí, vynesení odpadu, úklid koupelny + WC, doplnění ručníků, toaletního papíru atd.). V Alpách většinou není možnost vozit ložní prádlo apod. do prádelen, všechno praní + mandlování + žehlení se dělá v hotelu. K práci pokojské také patřil úklid společných prostor hotelu (recepce + chodby), sauna, toalety u restaurace.
Pokud byl hotel plný, pracovní doba se posouvala až do 17:30, odebírala se volna, takže místo 6 dní jsem to dotáhla až na 16 dní vkuse…
Ale samozřejmě záleží, na jaký hotel a hlavně na jaké majitele narazíte. POZOR někteří zaměstnavatelé si rádi pletou pojmy s dojmy, takže pokud budete mít ve smlouvě Zimmermädchen, opravdu trvejte jen práci pokojské (žádná příprava snídaní, škrábání brambor, mytí nádobí apod.), oni to rádi zkouší, personálu je nedostatek, takže se na každého snaží navalit ještě další povinnosti navíc… Smlouvy většinou bývají na sezónu, s možností prodloužení na další - při oboustranné spokojenosti, což ale nebyl můj případ, ale to už je jiná věc…
Přeji hodně štěstí ![]()
- Citovat
- Upravit
@ČekánínaGodota Děkuji za info. Nedivím se že jsi smlouvu neprodloužila. Práce to nebyla jednoduchá a za ty peníze bych do toho nešla. Moje představa je aspon 2000 eu. Jinak to nemá ani pro mě smysl. U nás v práci ženy ve čtyřsměnném provozu mají 20 0000 i víc a jsou doma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@loulek Není zač, nechci Ti brát iluze, ale neznám pokojskou, která by si vydělala 2000 euro. Mám zkušenosti i z Německa a k takové částce jsem se nepřiblížila ani omylem
, ale vzhledem k tomu, že v ČR jsem si nevydělala ani polovinu té částky, tak, co se financí týče, jsem byla celkem spokojená.
- Citovat
- Upravit
@loulek píše:
@ČekánínaGodota Děkuji za info. Nedivím se že jsi smlouvu neprodloužila. Práce to nebyla jednoduchá a za ty peníze bych do toho nešla. Moje představa je aspon 2000 eu. Jinak to nemá ani pro mě smysl. U nás v práci ženy ve čtyřsměnném provozu mají 20 0000 i víc a jsou doma.
2000 ecek cisteho - si spadla z visne ne? ![]()
- Citovat
- Upravit