Mámy v práci 2016/2017
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já jsem nastoupila do práce v 9. měsících dcery, na 2 dny v týdnu. Co se týče domácnosti - já to vyřešila paní na úklid a nákupy objednávám on-line. Tím jsme měla vždy dost času věnovat se dceři. Vždycky jsme den před tím uvařila, aby měli jídlo a jinak mi to nepřišlo nijak náročný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dím ti trik, prostě chlap doma dělá to, co bych dělala já, kdybych byla s dítětem doma. Takže se stará o děti a o domácnost. Pak nepotřebuješ nic kloubit. Ráno prostě odejdeš do práce a po skončení pracovní doby se vrátíš a zapojíš do běžného chodu. Ne, že zahajuješ druhou šichtu.
Když bude prázdná lednice, tak může s dítětem zajít nakoupit (nebo nakoupíš cestou zpráce, jak vám to bude vyhovovat), jídlo si zvládnou uvařit, pokud je potřeba nandat prádlo do pračky, tak to běhe tvé nepřítomnosti snad taky zvládne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, mě skočila MD v srpnu a teďka se taky vracím do práce. První směnu mám 10.12. Budu chodit jen o víkendech a na celý den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já první dceru nekojila, takže jsem se vracela vlastně po šestinedělí na víkendy a postupně až na 3 dny v týdnu, zezačátku jsem jim tu všechno připravovala, do lednice jídla jak jdou po sobě od předu dozadu, jak se začalo pracovních dní přidávat, tak prostě muž musel začít vařit, s úklidem pomáhl už předtím, ale prostě to nepůjde bez jeho zapojení, přesně jak píše @Svistice, jinak bys lítala jak na holi a byla ve stresu.
S druhou, tím že kojím se chystám od ledna, zase začnu jedním dnem o víkendu a uvidí se jak to tady muž bude zvládat, kdy přidám další, ale od podzimu opět počítám se svými 3 dny v týdnu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to mám sice trochu jinak.. Na MD jsem nastoupila 5.9. Od návratu z porodnice pracuji, ale jsem kancelářská, což znamená, ze 2× v týdnu si vezmu malou do kočárku, zajedu na provozovnu, vezmu doklady a pak pracuju z domova, když malá spí. Prostě jsem si udělala kancelář doma, zaměstnavatel vyšel vstříc, až malá povyroste, budu při RD na večer jezdit do kanceláře, abych zastala původní práci, manžel zvládá starost o malou v klidu a v nejhorším případě může na hodinku-dvě pohlídat babička.. I s tou praci z domova musí ale manžel pomáhat, takže když přijede tak vyvenci psa, naji se a pokud je malá vzhůru, tak dělá to co běžně ja, prebaluje, krmí (taky nekojim), zvlada úklid a já zatím pracuju.. Naštěstí to funguje
. Držím palce ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky, díky za diskuzi a povzbuzení, že to jde
. Muže samozřejmě zapojím, pomáhá už teď. Jen to vaření zůstane na mě, ale i teď vařím po večerech, až po uspání ![]()
- Citovat
- Upravit
Já nastupovala v 7.měsících dcery na částečný úvazek zpátky do práce, napřed jen 2 směny týdně, pak jsem si přibírala víc podle toho jak to šlo
a dělala jsem jen noční od 22 do 4h
ráno jsem 3h spala a pak po obědě s malou 2h a to mě stačilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak vaření se dá nahradit případně donáškou jídla (znám rodiny, které si kupují obědy v MŠ nebo důchoďáku), větší nákup se dá objednat přes internet.
Nejvíc ale usnadní práci člověku to, když si předstane myslet, že je pupkem světa svých dětí a domácnosti a přijme, že druhý rodič dělá některé věci prostě jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice to je pravda, ale mě třeba nehlídal manžel, ale chůva. Ale pokud by hlídal manžel, nic bych jim nechystala - i když možná na začátku jo.:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice
Dobře řečeno a nezbývá než souhlasit. Můj muž není já a nikde není psáno, že jeho styl výchovy a péče je horší než můj (v základních věcech se musíme shodovat samozřejmě).
- Citovat
- Upravit
Ahoj maminky, kvůli místní klice raději anonymě… Jsem od srpna na MD, která mi končí začátkem roku. ám v plánu se vrátit po jejím skončení na 0.5 úvazku do práce (šéf to vítá a je velice ochotný mi vyjít vstříct s prac. dobou). Bohužel už nekojím…
Hlídat v té době bude manžel, který má volnou prac. dobu. Babičky máme daleko a paní na hlídání neplánuji.
Napadlo mě založit diskuzi, kde by si maminky v podobné situaci vyměňovaly informace, jak to vše skloubit
.
Případně je tady nějaká maminka, která takto brzo začala pracovat a dala by mi nějaké tipy a triky ohledně zvládání práce a domácnosti?
Pro ostatní maminky - tato diskuze je určena holkám ve stejné situaci jako jsem já, a proto prosím ty z vás, které s návratem do práce nesouhlasíte, aby jste se zdržely nenávistných komentářů…