Co pečete malým dětem?

11117
16.2.15 14:46

Co pecete malym detem?

Mam deti 2,5r a 14m. A nejak jsem se rozhodla obcas pect. Ten starsi mi skoro nic neji, a tak ne ze bych ho chtela cpat buchtama, ale u nej kazde sousto dobre a kupodivu me domaci vytvory veme obcas na milost (pecivo treba neji, ani kolace, koblihy nebo tak).
Nemate nekdo tipy, co pect, aby to bylo trochu rozumne pro male dite? Mam na repertoaru tvarohovou buchtu, makovec, nejake muffiny. Tak kde jsou kousky ovoce, to nechce, nejake kremy, vrstveni taky ne, to pak chce treba jen jednu vrstvu a je z toho maglajs.
Nejlip neco super jednoducheho, treba s tim tvarohem nebo nejake ne prislis sladke cookies. Co jsem zkusila, tak bud to bylo bud bez chuti nebo naopak silene sladke.

diky za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2075
16.2.15 14:52

Muffiny, tvarohová bábovka, domácí sušenky, bubalina s ovocem. Defakto zdravě můžeš upéct téměř cokoliv, záleží na tobě co použiješ za suroviny, mouku, cukr atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
16.2.15 14:54

@Ali-Ali Peču pro mého dvouleťáčka buchty z alternativních mouk, které jsou v podstatě zdravější než třeba obyčejný rohlík. My se s manželem taky vždycky přiživíme, chutnají nám. Zrovna včera jsem pekla mrkvový koláč z kukuřičné mouky. Pokud tě to zajímá, napíšu ti recept. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.2.15 14:55

@Aishenka
no ja prave myslela konkretni recept. protoze jak nekde vidim celou heru atd, tak to vynechavam a co mi z receptu znelo zdrave, tak to zas nebylo k jidlu dobre :lol:
ja jsem v peceni amater, upravovat si recepty nemam odvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.2.15 14:56

@Adrasteia
jo urcite, jestli do nej dostane kousek mrkve, to by byl bonus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
16.2.15 14:57

.

Příspěvek upraven 31.10.16 v 12:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7959
16.2.15 14:58

@Ali-Ali já dělala bábovku s jablky a skořicí. Dala jsem méně cukru než bylo v receptu. Malé je 16 měsíců a kousek jsem jí dala. Jinak jí sladké nedávám skoro vůbec, ale nemáme problém s jídlem, spíš naopak. Sní všechno a nejraději by jedla pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.2.15 14:58

@Froseth
a to drzi pohromade jen tim ovocem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
16.2.15 15:09

@Ali-Ali Takže mrkvový koláč:
2 hrníčky polohrubé kukuřičné mouky
tři čtvrtě lžičky sody bikarbony
2 vejce
3 hrníčky jemně strouhané mrkve
1 dl medu
2 polévkové lžíce másla
1 polévková lžíce olivového oleje
1 dl kozího mléka
1 dl bílého jogurtu špetka soli
skořice podle chuti, mohou se přidat i rozinky

Rozmícháš máslo s olejem a medem, rozšleháš vejce s mlékem a jogurtem a smícháš obojí dohromady a přidáváš postupně mouku se sodou. Nakonec do těsta vmícháš mrkev, případně rozinky.
Hrnečky na mouku vezmi raději menší. Pokud by bylo těsto husté, přidej kozí mléko. Jinak pozor, pokud jste zvyklí péct z pšeničné mouky, může vám chuť buchty připadat nejdřív zvláštní. Je lepší odleželá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
16.2.15 15:09

@Ali-Ali Pečeme doma olejovou bábovku na x způsobů (s kokosem, ořechy, s mákem, skořicí), občas klasickou třenou, tvarohovou nebo bramborovou či jablečnou, štrůdl, kefírové nebo jogurtové buchty či koláče na plech, palačinky, občas lívance (tam je mraky různých variant včetně těch zdravějších např. z ovesných vloček), sem tam něco z kynutého těsta (mazanec, vánočka, buchty, kynutý koláč s ovocem), muffiny (super jsou třeba mrkvové s ořechy).
Všechno můžeš upéct buď z obyč mouky, nebo z muk alternativních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
16.2.15 15:15

@Ali-Ali Racionální koláč:
1 vejce
půl dl sezamového (nebo olivového) oleje
50 g přírodního třtinového cukru
200 g směsi alternativních mouk (kukuřičná, jáhlová, ovesná,…)
tři čtvrtě lžičky sody bikarbony
kozí nebo jiné alternativní mléko
ovoce podle chuti (já většinou dávám borůvky)

Vypracuj těsto trochu hustší než na lívance, peč asi 20 minut, pak ho vyndej a na povrch vlož krájené ovoce a dopeč. Při servírování polij trochou rozšlehaného bílého jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
16.2.15 15:19

@Ali-Ali Jinak taky dělám malému svačinku z jablek, není to tedy přímo buchta, ale je to rychlé a dobré. Když se k tomu dostane manžel, většinou nic nezbyde :lol:
Nastrouháš jablka, podliješ trochou vody a když začnou vařit, přisypeš ovesné vločky. Dusíš tak 10 - 15 minut, až jablka změknou. Ochutit se to dá dobře skořicí a badyánem. Cukr přidat můžeš a nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
16.2.15 15:23
@Ali-Ali píše:
@Aishenka
no ja prave myslela konkretni recept. protoze jak nekde vidim celou heru atd, tak to vynechavam a co mi z receptu znelo zdrave, tak to zas nebylo k jidlu dobre :lol:
ja jsem v peceni amater, upravovat si recepty nemam odvahu.

aha, já jsem v tomhle zase „střelec“ upravuji jak chci ale já už mám teď dceru starší takže to tak moc „neřeším“. Jinak recept s celou herou jsem snad žádný nikdy neměla :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
16.2.15 15:29

@Adrasteia opravdu je tam jen med, zadny cukr? Je to aspon trochu sladké? Jinak by mi to syn ani manžel nejedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
16.2.15 15:55
@Froseth píše:
Pro malého dělám pečené banánové cookies (rozmačkaný banán+ovesné vločky) nebo „buchtu“ ze strouhaných jablek, ovesných vloček a oříšků :) Pečivo se snažím dávat minimálně, klasické buchty nepeču.

Můžu se zeptat na ty babánové cookies? To jen smícháš, dáš na plech a jak dlouho to pak pečeš? Vydrží to i více dní nebo je to lepší sníst hned? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí