Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
ve většině kupovaných tatarských omáčkách je škrob, proto si dělám domácí, ale co v restauraci, používají škrob, dělá se to u takto čerstvě dělaných omáček?
Proč se ptám, škrob mi nedělá dobře ze zdravotních důvodů.
@Dovesilke v restauraci otevrou 5l kybl a lejou to do omacniku a na talire, takze asi tak
pokud te zajima presne slozeni, pohledala bych kyble s omackou a cetla informace k nim
Nektera restaurace si dela svoji, jina to kupuje, musis se zeptat v te rastauraci, od toho mas pusu ![]()
v dobré restauraci by si tatarku měli dělat sami, žel tomu tak není.
Tak si jí v restauraci nedávej
Hm, asi na to kašlou. Tak jako neotrávila bych se, ale zkouším sehnat informace ![]()
A tatarku v kýblu neznám ![]()
Ahoj, já kvůli svým alergiím nikdy nejím tatarku v restauraci, člověk nikdy neví, co do ní dávají. Pouze pokud dávají tatarku v sáčku, kde si můžu počíst složení, ale to v těch lepších nehrozí.
@Dovesilke Tatarka v kýblu je prostě velké balení klasické tatarky, co se prodává v obchodě a lidi si domů brávají v menším balení. Jinak je složení totožné. Manžel je kuchtík a v žádné restauraci, kde pracoval a kde si dělali vlastní tatarku, nedávali škrob. Teď jsem se ho ptala.
@Dovesilke píše:
Ahoj,
ve většině kupovaných tatarských omáčkách je škrob, proto si dělám domácí, ale co v restauraci, používají škrob, dělá se to u takto čerstvě dělaných omáček?
Proč se ptám, škrob mi nedělá dobře ze zdravotních důvodů.
jak kde.. většina odebírá humusy ala makro, nedělají domácí. Ale zeptej se na místě, oni Ti to řeknou - kde je domácí, tak se pochlubí.
@Samy Děkuji.
Teď mě napadlo že tam vlastně jsou teď napsané alergeny na lístku, ale škrob asi alergen není ![]()
@Dovesilke píše:
@Samy Děkuji.
Teď mě napadlo že tam vlastně jsou teď napsané alergeny na lístku, ale škrob asi alergen není
Všechno je potenciální alergen. Záleží, jestli ho maj na seznamu nebo ne ![]()
@Dovesilke píše:Škrob v tom povinném seznamu není.
@Samy Děkuji.
Teď mě napadlo že tam vlastně jsou teď napsané alergeny na lístku, ale škrob asi alergen není
Škrob neni časty alergen, neobsahuje bilkovinu. Na seznamech nebyva.
jinak jsem teda videla, ze restaurace vyresily seznam alergenu salamounsky - proste vypis vsech existujicich alergenu a vubec neuvedeno, ve kterem jidle je co. ve vsem proste muze byt vsechno a smula, najez se jinde, alergiku.