Tatarská omáčka v restauraci

4604
12.2.15 18:46

Tatarská omáčka v restauraci

Ahoj,
ve většině kupovaných tatarských omáčkách je škrob, proto si dělám domácí, ale co v restauraci, používají škrob, dělá se to u takto čerstvě dělaných omáček?
Proč se ptám, škrob mi nedělá dobře ze zdravotních důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
673
12.2.15 18:49

@Dovesilke v restauraci otevrou 5l kybl a lejou to do omacniku a na talire, takze asi tak :D pokud te zajima presne slozeni, pohledala bych kyble s omackou a cetla informace k nim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8176
12.2.15 18:50

Nektera restaurace si dela svoji, jina to kupuje, musis se zeptat v te rastauraci, od toho mas pusu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1232
12.2.15 18:50

@Dovesilke

v dobré restauraci by si tatarku měli dělat sami, žel tomu tak není.
Tak si jí v restauraci nedávej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
12.2.15 18:57

Hm, asi na to kašlou. Tak jako neotrávila bych se, ale zkouším sehnat informace :mrgreen:
A tatarku v kýblu neznám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
12.2.15 18:58

Ahoj, já kvůli svým alergiím nikdy nejím tatarku v restauraci, člověk nikdy neví, co do ní dávají. Pouze pokud dávají tatarku v sáčku, kde si můžu počíst složení, ale to v těch lepších nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
12.2.15 19:00

@Dovesilke Tatarka v kýblu je prostě velké balení klasické tatarky, co se prodává v obchodě a lidi si domů brávají v menším balení. Jinak je složení totožné. Manžel je kuchtík a v žádné restauraci, kde pracoval a kde si dělali vlastní tatarku, nedávali škrob. Teď jsem se ho ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.2.15 19:06
@Dovesilke píše:
Ahoj,
ve většině kupovaných tatarských omáčkách je škrob, proto si dělám domácí, ale co v restauraci, používají škrob, dělá se to u takto čerstvě dělaných omáček?
Proč se ptám, škrob mi nedělá dobře ze zdravotních důvodů.

jak kde.. většina odebírá humusy ala makro, nedělají domácí. Ale zeptej se na místě, oni Ti to řeknou - kde je domácí, tak se pochlubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4604
12.2.15 19:07

@Samy Děkuji.
Teď mě napadlo že tam vlastně jsou teď napsané alergeny na lístku, ale škrob asi alergen není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
12.2.15 19:16
@Dovesilke píše:
@Samy Děkuji.
Teď mě napadlo že tam vlastně jsou teď napsané alergeny na lístku, ale škrob asi alergen není :think:

Všechno je potenciální alergen. Záleží, jestli ho maj na seznamu nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
12.2.15 19:23
@Dovesilke píše:
@Samy Děkuji.
Teď mě napadlo že tam vlastně jsou teď napsané alergeny na lístku, ale škrob asi alergen není :think:
Škrob v tom povinném seznamu není.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
12.2.15 19:31

Já se vetřu. Jak děláte domácí tatarku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.2.15 09:19

Škrob neni časty alergen, neobsahuje bilkovinu. Na seznamech nebyva.
jinak jsem teda videla, ze restaurace vyresily seznam alergenu salamounsky - proste vypis vsech existujicich alergenu a vubec neuvedeno, ve kterem jidle je co. ve vsem proste muze byt vsechno a smula, najez se jinde, alergiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí