Jak upéct takové brambory?

8284
11.2.15 18:20

Jak upéct takové brambory?

Ahoj vsichni :mavam:
Kdyz jsem kdysi davno pracovala jako au-pairka, pekly se v te rodine brambory, na ktere dodnes vzpominam, ale nikdy se mi tak nepodarily udelat. Byly normalne oloupane, nakrajene na vetsi kousky a po upeceni byly vevnitr mekoucke jak kase, ale na povrchu krupave, maslove, jakoby glazovane tim maslem, leskle.
Netusite nekdo, jak takove brambory upect?
 Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
11.2.15 18:30

Jestli to není i bramborama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
11.2.15 18:35

A nekupovali už je předsmažený…pak dopékali v troubě…tomu bych i věřila. Kontakt na ně asi nemáš, co? Napsat jim o recept…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
11.2.15 18:36

Jé, dostala jsem na ně chuť :lol: Já myslím, že tu křupavou lesklou kůrku udělá jedině tuk, mně se občas podobné povedou, když peču kuře, a brambory během pečení několikrát přeliju výpekem z toho kuřete, jsou pak lehce kořeněné a moc dobré. Rovnoměrnou glazurku by mohlo udělat i postříkání olejem ve spreji před koncem pečení a pak to pořádně ohulit, aby se udělala kůrka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
11.2.15 18:37

Já je zabalím do alobalu nevhám hvíli upect pak rozříznu na půl a na každou pulku dám trošku másla… a pak ještě dopéct. jestli nemyslíte to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
11.2.15 18:43

@Klementyna A co smetanové brambory, ty to být nemůžou? Receptů najdeš na netu několik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
11.2.15 18:56

Jsou to klasicky pečené brambory, které se pečou syrové. Nákrájím, vysuším, na plechu lehce poleju olejem, trochu másla a promačkám, aby byly ze všech stran omaštěné, někdy lehce okmínuju, osolím. Problém je jen jeden a to brambory, na to určené. Už jsme to dělala mockrát a jen určitý druh brambor ti udělá křupavý povrch. Kupuji v Kaufu biobrambory,1,5kg síťka asi za 39kč. Ty vyjdou vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
11.2.15 18:59

@Klementyna Já dělám tak, že vytřu skleněnou zapékací mísu tukem, ne moc a dám oloupané nakrájené brambory. Výsledek hodně připomíná Tvůj popis. Nepřikrývám, občas promíchám. Pečou se dost dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.2.15 19:00

Predsmazeny je nekupovali, opravdu je pekli z cerstvych brambor. Kontakt na ne nemam, je to uz leta letouci…
@SIMONA1234
@pannda muze byt, ale asi zas ne tolik, aby se to z jakychkoliv nasich nedalo udelat..
@zrcadlo presne tak se toho snazim docilovat, marne. Ale obcas se mi prave taky takove jakoby povedou, spis tak nahodou, s necim, tak jak pises ty, ale prave na tu techniku, abych je tak udelala vedome, na tu jsem neprisla…
@zanetka2712 toto delam taky, to neni ono..
@Takyjedna ne ne, smetana tam nebyla, opravdu jen brambory a tuk… a zacinam mit ted takove tuseni, ze to snad bylo sadlo… husi… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
11.2.15 19:00

@Klementyna taky jsem dělala au pair a taky mi strašně chutnaly k roast beefu, mnam…co si pamatuju, tak je nejdřív uvařili ve vodě a pak je dali na plech, posypali hrubozrnou solí a olivovým olejem, taky k tomu přidávali na proužky mrkev a mnam!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
11.2.15 19:05

Já myslím, když si zadáš do googlu roast potatoes, tak ti toho najde spoustu.. http://www.jamieoliver.com/…and-carrots/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
11.2.15 19:05

@jenika1 diky za tip, urcite vyzkousim, v kauflandu nakupuju nejcasteji :palec: @ves. a mne to takovymto postupem nevyjde nikdy… alespon ne presne takove :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
11.2.15 19:15

@Klementyna Nevařily jste je dopředu? Určitě to bude i bramborama. Peču brambory často a každý typ se peče jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
11.2.15 19:18

@Klementyna my nakrajime syrove brambory asi na 1 cm platky, dame jednu vedle druhe na vymazany plech do trouby a peceme. Pri peceni udelaji krustu, maslo a sul davame az na taliri, ne pri peceni. Maslo se na horkych bramborach rozpusti a neni ho moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
11.2.15 19:20

@Klementyna zkus upect brambory vhodne na bramborovou kasi ne na salat. A urcite promazat maslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí