Vykyne těsto bez cukru?

4604
10.2.15 20:29

Vykyne těsto bez cukru

Ahoj,
prosím Vás vykyne mi těsto když k droždí nepřidám cukr, ale nahradím ho např. medem nebo jedlou sodou? Máte někdo vyzkoušeno? Děkuji za info, popřípadě za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
bamba
10.2.15 20:31
@Dovesilke píše:
Ahoj,
prosím Vás vykyne mi těsto když k droždí nepřidám cukr, ale nahradím ho např. medem nebo jedlou sodou? Máte někdo vyzkoušeno? Děkuji za info, popřípadě za rady.

Medem ano, sodu bych nedávala. Proč nechceš použít cukr?

• Citovat
  • Upravit
7009
10.2.15 20:32

Chleba taky vykyne bez cukru, koneckoncu do pekarny ani nedelam kvasek, ale nadrobim drozdi jak je.
Sodu bych tam urcite necpala, to je misto kypriciho prasku, lzice medu nicemu neuskodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
10.2.15 20:34

Dala bych sušené droždí, když nechceš dát cukr, med bych nedávala, sodu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
10.2.15 20:35

Ono vykyne i bez cukru akorát to trvá dýl, med ničemu neuškodí. Mám dokonce recepty, kde se dává jen med.

• Citovat
  • Upravit
4604
10.2.15 20:35

@bamba Nepoužívám cukr do ničeho, veškerý nahrazuju medem. Mám potíže se střevama.
@Bibi239 Těsto chci dělat v pekárně, takže tam vykyne i tak? Chci si upéct housky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
10.2.15 20:37

Samozřejmě že vykyne… není důvod aby nevykynulo :-)

• Citovat
  • Upravit
bamba
10.2.15 20:37

Do housek klidně med, ale jk už tu bylo napsané, klidně i nic. Nevím, jaké máš potíže a čím ti cukr vadí, ale je to divné, bo med je agresivnější a sladší.

• Citovat
  • Upravit
7346
10.2.15 20:38

@Dovesilke Mám jeden recept na těsto na Pizzu…tam se rozdrobí droždí do mísy a POSOLÍ se…po cca 5 minutách se droždí vlivem SOLI rozpustí na tekutinu…pak se přilije vlažná voda s olejem a mouka…těsto kyne v LEDNICI, tedy v chladnu…a kyne parádně!!! :mrgreen: Takže bez cukru? V pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
10.2.15 20:39
@Dovesilke píše:
@bamba Nepoužívám cukr do ničeho, veškerý nahrazuju medem. Mám potíže se střevama.
@Bibi239 Těsto chci dělat v pekárně, takže tam vykyne i tak? Chci si upéct housky.
…já na housky a na bagety dělám kvásek.
  • Citovat
  • Upravit
bamba
10.2.15 20:39

@SIMONA1234 To je divné, já jsem v nějakém receptu četla upozornění, nedávat sůl na kvasnice, bo se ničí kvasinky :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
24798
10.2.15 20:40

@Dovesilke Kvasinky „žerou“ sacharidy a produkujou plyn, díky kterému to těsto vykyne - zvětší objem.
Sacharidy jsou i mouka - jen jsou složitější než obyč cukr, takže kynutí bude trvat déle.

Kápla bych tam trošku medu a uvidíš. V pekárně vykyne určitě krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
10.2.15 20:40
@Hanney píše: …já na housky a na bagety dělám kvásek.

Já ne, našupu do pekárny a těsto krásně nakyne.

• Citovat
  • Upravit
7009
10.2.15 20:42

@Dovesilke vraz to tam, vykyne. Pokud bys chtela mermomoci kvasek, tak do vlaheho mleka rozdrob drozdi a primichej lzici mouky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
10.2.15 20:43
@bamba píše:
@SIMONA1234 To je divné, já jsem v nějakém receptu četla upozornění, nedávat sůl na kvasnice, bo se ničí kvasinky :nevim:.

Já vím…ale prostě to funguje…minimálně 20 X vyzkoušeno…vykynulo vždy (čerstvé droždí, ze sušeného jsem to nezkoušela)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí