Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Otázka je asi jasná. Který z nich je lepší? Myslím chuťově i na zpracování. Chci dort pouze potáhnout a pak z potahovky vykrájet nějaké tvary a ty na dort přilepit, žádné modelování, na to nemám šikovné ruce.
Už jsem si zkoušela koupit fondán od Oetkera a cukrovou potahovací hmotu od Kovandových. Dobře se s nimi pracovalo, ale chuťově nic moc, tak bych chtěla zkusit něco jiného. Měla jsem i marcipán od Oetkera a zdál se mi takový lepivý, mokrý i když jsem do něj po obarvení ještě přidala cukr aby se zahustil, takže ten taky ne.
Předem díky za rady.
Rozhodně Smartflex velvet. Dělám už jen s ním. Dokážu s ním u docela pěkný věci. S marcipánem bych neudělala vůbec nic ![]()
Smartflex má krásně bílou barvu a nemá v sobě takové minikrupičky jako pravý marcipán z mandlí. Marcipán má i takovou zašedlou barvu, která nezmizí ani při barvení, nejsou ty barvy potom tak jasné a při vykrajování nejsou úplně hledné ty okraje právě kvůli hrubozrnosti marcipánu. Ale zase chuť je nesrovnatelná. Cena marcipánu je taky vyšší. A marcipán se nedá vyválet do tak tenké vrstvy jako Smartflex, protože jsou tam ty zrníčka a díky nim se to pak trhá. snad jsem to nepopsala moc chaoticky ![]()
Pro rozdílnost v barvách přikládám fotky. Puntíkovaný dort je z marcipánu a se sluníčkem ze Smartflexu…
Jinak já objednávám tady http://www.vsenadorty.cz/ a paní to má i na stránkách MMB
U nás frčí jen domác ípotahovací hmota. SMartflex je prostě cukr, nikdo to nechtěl jíst.
Pravej marcipán má zase takovou chuť hutnou. a blbě se mi sním dělalo
Tak já se Smartflexem moc spokojená nebyla. Jako pracovalo se s ním dobře, barva krásně bílá, ale chuťově absolutně nezajímavé, umělé..marcpán je dobrý, ale nedělá se s ním dobře. Pro mě je nejlepší mléčná - chuťově dobrá a pracuje se s ní taky dobře.
@lyrica pěkné. Nemáš nějaký osvědčený recept na Cupcake?
@masa.dis k té paní jezdím skoro každý týden pro zboží, je skvělá! ![]()
@lyrica píše:
@masa.dis k té paní jezdím skoro každý týden pro zboží, je skvělá!
Já ji navštěvuji 2× do roka, vždycky když má jedna z dcerek narozeniny. Jedna je v červnu a druhá v lednu takže na jednou to kvůli trvanlivosti neberu. A s paní jsem taky spokojená je s ní vždycky domluva
Nevím zda už někdo psal, nečetla jsem to, ale já potahuji Formixem mandlovým a zatím všem chutnal a krásně se s ním pracuje ![]()