Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, rozhodla jsem se udělat domácí paštiku, aspoň jí zkusit. Už dlouho se na to chystám, ale zatím na to nějak nebyl čas, tak se ptám Vás zkušených kuchařek… máte nějaký dobrý recept na ještě lepší domácí paštiku??? ![]()
Díky ![]()
Na másle osmahnout cibuli, česnek - přidat játra - dusit - přidat smetanu, sůl, koření (skořice, pepř, česnek, co máte rádi), máslo - rozmixovat tyčovým mixérem, případně zamíchat mandle, ořechy, brusinky apod. - dát do misky, přikrýt folií a uložit do lednice
Je to rychlovka
Vše dělám od oka a podle chuti…
Těch variant bude spousta, já dělám kachní/husí ![]()
500g kachních/husích jater
maso z půlky kachny ( druhou půlku si můžete dát k obědu
) šalotka, česnek, bylinky
smetana
Játra po očištění a naložení do mléka osmahnout na šalotce a česneku - ne úplně do blba, ale uvnitř do růžova - osolit, opepřit, rozmixovat.
Rozmixovat taky obrané maso z kachny s bylinkami, česnekem, s trochou výpeku z kachny a smetanou ( to přidávám od oka podle hustoty ).
Všechno smíchat a naplnit do zapékacích misek, misky přikrýt alobalem a dát do pekáče s asi 1cm horké vody a do trouby na 90-100 °C na 1h.
Po vychladnutí zalít rozpuštěným sádlem, aby vršek neokoral a dát ztuhnout do lednice.
@kokomo hele, to je dobry recept..
tam neni ani sadlo. Hlavne veprove. Pritel je turek a odmita cokoli z veproveho…
@trpaslinka píše:
@kokomo hele, to je dobry recept..tam neni ani sadlo. Hlavne veprove. Pritel je turek a odmita cokoli z veproveho…
no hlavně se to nepeče, takže je to opravdu rychlovka ![]()
@kokomo píše:
Na másle osmahnout cibuli, česnek - přidat játra - dusit - přidat smetanu, sůl, koření (skořice, pepř, česnek, co máte rádi), máslo - rozmixovat tyčovým mixérem, případně zamíchat mandle, ořechy, brusinky apod. - dát do misky, přikrýt folií a uložit do lednice
Je to rychlovkaVše dělám od oka a podle chuti…
Ja se teda zeptam ulezet jak dlouho? A to maslo dat do studene smesi?
Zrovna dneska jsem poprvé paštiku zkoušela udělat ![]()
Dělala jsem to podle tohohle receptu. Akorát jsem tam nedávala víno.
Aktuálně chladne v ledničce.
Já dělám takhle:
500 jater (jedno jaké), 500g bůčku, cibule, česnek, muškátový ořech, sůl, pepř, dvě vejce, smetanu ke šlehání a sádlo
Na sádle osmahnu cibuli, bůček a játra. Osolím, opepřím, přidám česnek a muškátový květ. Nechám vychladnout, dvakrát proženu mlýnkem. Vmíchám vejce a šlehačku.
Buď si vyložím formu anglickou, na ní naliju směs a dám péct. Nebo naplním skleňáčky a dám zavařit.
@kokomo píše:
mam naprosto stejný postup!!!
žádné vážení není třeba, vše od oka ![]()
jenom doplním, že jako koření já používám třeba jen bylinky ze zahrádky. nebo provensálskou směs a k tomu sůl+pepř. SUPER
@kikoška85 píše:
Ja se teda zeptam ulezet jak dlouho? A to maslo dat do studene smesi?
vše dělám za tepla, to máslo se musí rozpustit. Uležet?
to u nás opravdu nestihne
Jakmile vychladne, tak jíme - většinou jí dělám, když vařím oběd a jíme na odpo ke svačině nebo k večeři.
@kokomo píše:
vše dělám za tepla, to máslo se musí rozpustit. Uležet?to u nás opravdu nestihne
Jakmile vychladne, tak jíme - většinou jí dělám, když vařím oběd a jíme na odpo ke svačině nebo k večeři.
@kokomo píše:
A je tam ta smetana nutná? Mam jedno dítě s ABKM, takže verzi se smetanou nemůže a máslo mu můžu nahradit margarynem.
@Ivaneska píše:
A je tam ta smetana nutná? Mam jedno dítě s ABKM, takže verzi se smetanou nemůže a máslo mu můžu nahradit margarynem.
Tak nahraď smetanu vývarem - je tam na zjemnění a „zředění“, aby to šlo dobře rozmixovat..