Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, jedno oddychové téma
přemýšlím, jakou zavářku udělat do vývaru, nudle, strouhání, kapaní dělám pořád dokola, nemáte nějaký recept třeba na dobré knedlicky? Já dycky kdyz už vyberu něco z netu, nepovede se mi to
díky Vám.
Ja do vyvaru davam bud nudle nebo klasika vajicko a hruba mouka. Jinak stridam polevky.
Udělám máslovou jíšku a klepnu do ní ještě 2 vajíčka, vše nírně na pánvi osmahnu. Tímto zavařuji polévku, když už mě nic nenapadá
@renda81 a recept by prosím byl? Krupici mám a bylinek plny mrazak
dekuji
U nás nejvíc letí masové knedlíčky.
Do mletého masa (já si nejradši melu čerstvé doma) dáš jedno vajíčko, pepř a sůl, případně trochu strouhanky, kdyby to bylo moc mazlavé a děláš knedlíčky stejné jako játrové.
vééééliká dobrota, žádná velká práce a fakt to má úspěch ![]()
@smutná máma píše:
@renda81 jak děláš, prosím, ty krupic.noky?
dětskou krupičku, vajíčko, osolit, opepřit, přidat bylinky jaké chceš necháš odležet 5 minut a aby těsto bylo trošku tekuté nesmí být husté pak jsou knedlíčky tvrdé, a necháš povařit než vyplavou na povrch a pak ještě tak 2 minutky
Nudle, droždové knedlíčky, játrové knedlíčky, rýže ( pro mě teda blee), červená čočka, pohanka, amarant, jíška, vajíčko
Jo a u nás ještě jede opražená houska (jako do vánoční rybí polévky).
Jinak si taky vystačíme s klasikou - nudle, hvězdičky, písmenka - prostě „šušené těstoviny“, játrové a masové knedlíčky a nebo kapání, strouhání.
Celestýnské nudle sem dělala jen dvakrát, je to hrozná piplačka a bylo mi to dvakrát hozeno na hlavu
takže na to prdím ![]()
@Mar__tanka1983 hmmm, ty masový knedlícky budu muset vyzkoušet ![]()
@renda81 píše:
dětskou krupičku, vajíčko, osolit, opepřit, přidat bylinky jaké chceš necháš odležet 5 minut a aby těsto bylo trošku tekuté nesmí být husté pak jsou knedlíčky tvrdé, a necháš povařit než vyplavou na povrch a pak ještě tak 2 minutky
A ja do toho jeste obcas misto bylinek davam drceny spenat. Jinak mame radi s majorankou.
Kroupy, lze uvařit předem, zamrazit a pak jen hodit do polívky. Jen teda zamrazit jednotlivé porce, nebo naplacato, aby se to dalo odlamovat.