Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já jednou jedla u kamarádky v polévce játrové taštičky - ona se na rodičovské s extrémně hodným miminkem nudí, tak se vyžívá v přípravě domácích těstovin, má maličkou formičku na dělání taštiček (jako tortellini), tak udělala játrovou směs do nudlového těsta, bylo to výborné a vypadalo to zase úplně jinak než nudle a knedlíčky zvlášť. Ale piplačka to musela být obrovská, já jsem i na ty knedlíčky líná a játrovou zavářku tlačím skrze síto na halušky, stejně dělám i kapání.
@Janha píše:
@Mar__tanka1983 hmmm, ty masový knedlícky budu muset vyzkoušet
jo, fakt to zkus, jedno vajíčko je cca na půl kila masa.
A zkoušela jsem to i s různým kořením, cibulkou a tak, a nakonec zjistila, že je to stejně nejlepší jen ten pepř a sůl - nezanikne ti tak chuť masa ![]()
@Majdula83 píše:
A ja do toho jeste obcas misto bylinek davam drceny spenat. Jinak mame radi s majorankou.
to neznám, to může být výborný, špenát milujeme
@renda81 To je jediny zpusob, jak do dcery dostanu spenat
Nesmi teda vedet, ze jsou spenatove…
@Majdula83 píše:
@renda81 To je jediny zpusob, jak do dcery dostanu spenatNesmi teda vedet, ze jsou spenatove…
Teda špenát me nenapadl, ale určite to taky musim vyzkoušet
![]()
Celestýnské nudle - tenká slaná palačinka, nakrájená na širší nudle.
@Janha, nectu vse, tak se mozna budou opakovat..
Sýrove knedlicky - nastrouhat kousek eidamu, jedno vejce, zahustit krupici, aby sly lzickou vykrajovat knedlicky
Drozdove knedlicky - zpenit cibulku, rozmichat na ni kostku drozdi, jedno vajicko a zahustit strouhankou ![]()
Maslove knedlicky - maslo, vejce, hruba mouka - testicko musi byt takove mazlave, ne moc tuhe. Davam do hrnce malou lzickou, jeste totiz nabydou. Jsou fakt vyborne, to maslo tomu doda super chut. Delam je klidne i ze 3 vajec, kdyz varim kotel polevky.
@Lizzi, musí se povařit, je v tom ta krupice. Ale stačí chvilku. Když je uděláš řidší, tak z nich trochu ulítávají kousky, ale na škodu to není. Tak raději udělat hustější, ale zase to nepřehnat, prostě přiměřeně, znáš to ![]()
Nebo je můžeš uvařit zvlášť, aby případně nezakalily vývar, ale mně na tom nesejde, zavářím rovnou v polévce ![]()
@KPKristy diky, mam radsi mekci knedlicky, tak o vikendu vyzkousim
a davas do vyvaru nebo i do zeleninove?
@Lizzi, vlastně zatím jsem dávala jen do kuřecího vývaru, ale určitě jde i do zeleninového. Dokonce si dovedu představit, že bych je hodila i do pórkové polívky ![]()
Tak dobrou chuť, a pak písni, jak vám chutnaly ![]()