Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den,
chci se zeptat co jíte mezi hlavními jídly? Co jíte při pocitu hladu? Mezi jídly jím dopoledne ovoce, jogurty, odpoledne zeleninu, cereálie, tvaroh, saláty. Ráda bych vyzkoušela něco jiného nového co zasytí a není to moc tučné. předem děkuji za návrhy ![]()
@michaelatou tak s tím asi moc neporadím protože u nás to je co si kdo vytáhne to si taky sní (ovoce, zelenina, jogůrty, buchta…)
Ahojky, jím to samé co ty.. Někdy si dám třeba oříšky. Kupuji si vážené. Např. nesolené mandle nebo kešu, para..
@michaelatou jím podobně jako ty občas si dám ořechy a nebo kysané zelé a docela mě zasytí i samotná štáva z kysaného zelí, kterou kupuju v DM
Oříšky miluju zařadím je do svačin
hodně teď i kupuji zakysané nápoje
To co ty. ze zdravých navíc nějaké zobání - semínka ( slunečnice, dýně, sezam..), ořechy, mandle… pak najklíčené luštěniny ( mungo, čočka)
U nás momentálně nic, máme stravu sestavenou tak, že svačiny nejsou třeba, je to prvně zvláštní, ale pak si na to člověk zvykne.
Dopoledne ovoce, odpoledne zeleninu ale můžeš si ji připravit na různé zpusoby.
zeleninu orestovat na cibulce, či úpect/zapéct s trochou nízkotučného sýra. (kcal a tuky spočítáš)
já miluju, když si dám například plátky šunky kuřecí, které naplním rajčátky, paprikami a okurkami, přidám trochu domácí pomazánky (česnek a tvaroh) a udělám ruličku
a papám ![]()
@michaelatou
@Denisa76 píše:
@michaelatou jím podobně jako ty občas si dám ořechy a nebo kysané zelé a docela mě zasytí i samotná štáva z kysaného zelí, kterou kupuju v DM
To je hodně dobrý nápad, děkuji za tip. Mám doma „kila“ domácího kysaného zelí a nevím co s ním. Vůbec mě nanapadlo, že bych si ho mohla vzít do práce místo svačiny
![]()
@michaelatou zkus
já když si ráno dám vločky s jablíčkem tak mě docela hodně díky sacharidům zasytí a nejím do oběda vůbec nic a i oběd si dávám menší. Po 17hod už nejím vůbec..u mě jde ale o zvyk ted už to beru jako součást svýho života, ale než jsem si zvykla dala jsem si třeba ještě v 18hod salát ![]()
@Sinquinita píše:
To je hodně dobrý nápad, děkuji za tip. Mám doma „kila“ domácího kysaného zelí a nevím co s ním. Vůbec mě nanapadlo, že bych si ho mohla vzít do práce místo svačiny![]()
tak já zelí můžu skoro ve všem jak ho mám ráda. Takové halušky to je žrádlo
Jinak samotnýho si dávám když mám hlad a nevím co bych už do tý huby dala. Hodně mě překvapila ta štáva je vynikající ![]()
@Sinquinita já spíš mám problém, když na mě přijde chut na sladký to je fakt hnus. Vím, že nemůžu a ovoce mě nedá to co potřebuju. Holky z fitka si pečou různý zdravý sladkosti, že i když sníš toho kilo prostě nepřibereš. Jenomže já jsem hrozně líná ![]()
@Sinquinita píše:
To je hodně dobrý nápad, děkuji za tip. Mám doma „kila“ domácího kysaného zelí a nevím co s ním. Vůbec mě nanapadlo, že bych si ho mohla vzít do práce místo svačiny![]()
Jo, zelí je super! Já si ale neumím představit, že bych to vybalila v práci - ten smrádek ![]()
Já jsem trošku extrém, jím 6× denně (mám dlouhý den, spím jen necelých 7 hodin) a každé mé jídlo má zhruba stejnou kalorickou hodnotu 1000 - 1400 kJ). Takže více méně nemám potřebu něco někde uzobávat ani nemám hlad. Někdy mám vyloženě chuť, když přede mnou někdo jí čokoládu a mě to zavoní, tak si zobnu sušeného ovoce (neslazeného samozřejmě), něco nesolených ořechů, případně zeleniny.