Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Maminky,
mám takový dotaz - jaký je cca rozměr varných sáčků rýže? Kolik je v tom sáčku gramů rýže, na kolik porcí to asi tak vyjde? Nemám s tím zkušenosti a rýži vařím bez sáčků (a často víc, než je potřeba
). Za info děkuji
Co se pamatuju, tak tam byva 100g, vetsinou je to 4× 100g v baleni. Ale za prve ryze je z toho horsi, protoze je varena a ne dusena a zadruhe v prepoctu na cenu za kilo muze vyjit sackova o hodne draz. Neni lepsi vychytat, kolik ryze realne potrebujes a tolik ji uvarit?
Nudim se a tak jsem se sla podivat
sáček ma 11×14cm a je v něm 120 g, vystačí tak na 1,5 porce.
Rozměr nevím, ale nám s chlapem stačí jeden sáček pro dva a kolikrát zůstane i psovi na večeři ![]()
@Aknyt píše:
Maminky,
mám takový dotaz - jaký je cca rozměr varných sáčků rýže? Kolik je v tom sáčku gramů rýže, na kolik porcí to asi tak vyjde? Nemám s tím zkušenosti a rýži vařím bez sáčků (a často víc, než je potřeba). Za info děkuji
Mám půllitrovou sklenku, když jíme všichni, 0,3 když jsme tři a tak. ![]()
Dušená je stokrát chutnější než v sáčcích. ![]()
Já mám zkušenost dobrou s rýží parboiled nebo jak se jmenuje, ostatní se mi lepí. Normální ryzi bezsáčkovou prostě neumím uvařit, vždy je bud rozvařená nebo spálená. Jinak dva sáčky (lagris) máme pro dva dospělé a jedno dítko.
Teď zrovna nemám doma rýži, ale mám dojem, že se jeden sáček udává na 2 porce.
Každopádně manžel sní celý sáček sám a já mám druhý napůl s malým.
@lovesmile píše:
Teď zrovna nemám doma rýži, ale mám dojem, že se jeden sáček udává na 2 porce.Každopádně manžel sní celý sáček sám a já mám druhý napůl s malým.
Asi jako pytlíková polévka se 4 porcemi. Nebo pytlík chipsů. ![]()
Já když doma měla sáčkovou rýži (pak jsem to z toho vždycky vysypala, ale stejně je lepší nesáčková), tak to bylo tak pro mě.
@lovesmile píše:
Teď zrovna nemám doma rýži, ale mám dojem, že se jeden sáček udává na 2 porce.Každopádně manžel sní celý sáček sám a já mám druhý napůl s malým.
Taky tak
@Litta píše: Asi jako pytlíková polévka se 4 porcemi. Nebo pytlík chipsů.
Já když doma měla sáčkovou rýži (pak jsem to z toho vždycky vysypala, ale stejně je lepší nesáčková), tak to bylo tak pro mě.
A ještě k tomu extra hustá, že?
![]()