Rýže - rozměr varných sáčků

1433
8.2.15 15:17

Rýže - rozměr varných sáčků

Maminky,
mám takový dotaz - jaký je cca rozměr varných sáčků rýže? Kolik je v tom sáčku gramů rýže, na kolik porcí to asi tak vyjde? Nemám s tím zkušenosti a rýži vařím bez sáčků (a často víc, než je potřeba :? ). Za info děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
8.2.15 15:21

Co se pamatuju, tak tam byva 100g, vetsinou je to 4× 100g v baleni. Ale za prve ryze je z toho horsi, protoze je varena a ne dusena a zadruhe v prepoctu na cenu za kilo muze vyjit sackova o hodne draz. Neni lepsi vychytat, kolik ryze realne potrebujes a tolik ji uvarit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
8.2.15 15:22

Nudim se a tak jsem se sla podivat :D sáček ma 11×14cm a je v něm 120 g, vystačí tak na 1,5 porce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
8.2.15 15:28

Rozměr nevím, ale nám s chlapem stačí jeden sáček pro dva a kolikrát zůstane i psovi na večeři :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
8.2.15 15:33

Sáček má 120g, máme to jako 1 porci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
8.2.15 15:33
@Aknyt píše:
Maminky,
mám takový dotaz - jaký je cca rozměr varných sáčků rýže? Kolik je v tom sáčku gramů rýže, na kolik porcí to asi tak vyjde? Nemám s tím zkušenosti a rýži vařím bez sáčků (a často víc, než je potřeba :? ). Za info děkuji

Mám půllitrovou sklenku, když jíme všichni, 0,3 když jsme tři a tak. :)
Dušená je stokrát chutnější než v sáčcích. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
8.2.15 15:34

Já mám zkušenost dobrou s rýží parboiled nebo jak se jmenuje, ostatní se mi lepí. Normální ryzi bezsáčkovou prostě neumím uvařit, vždy je bud rozvařená nebo spálená. Jinak dva sáčky (lagris) máme pro dva dospělé a jedno dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
8.2.15 15:34

Vařím 2 sáčky, manžel sní jeden a něco a já ten zbytek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
8.2.15 15:37

Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
8.2.15 15:37

Teď zrovna nemám doma rýži, ale mám dojem, že se jeden sáček udává na 2 porce. :think: Každopádně manžel sní celý sáček sám a já mám druhý napůl s malým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.2.15 15:42
@lovesmile píše:
Teď zrovna nemám doma rýži, ale mám dojem, že se jeden sáček udává na 2 porce. :think: Každopádně manžel sní celý sáček sám a já mám druhý napůl s malým.

Asi jako pytlíková polévka se 4 porcemi. Nebo pytlík chipsů. :mrgreen:
Já když doma měla sáčkovou rýži (pak jsem to z toho vždycky vysypala, ale stejně je lepší nesáčková), tak to bylo tak pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
8.2.15 15:44

@sisk Díky, zajímal mě i ten rozměr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
8.2.15 15:46
@lovesmile píše:

Taky tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
8.2.15 16:09
@Litta píše: Asi jako pytlíková polévka se 4 porcemi. Nebo pytlík chipsů. :mrgreen:
Já když doma měla sáčkovou rýži (pak jsem to z toho vždycky vysypala, ale stejně je lepší nesáčková), tak to bylo tak pro mě.

A ještě k tomu extra hustá, že? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
8.2.15 16:11

To už je dost todle. :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...