Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, varim kureci polevku z kurecich ctvrtek. nechavam varit dlouho. je to vyborne, jen to maso je jak blato, tak to nikdo neji. da se neco chutneho udelat z rozvareneho masa???
dekuji
@Nansea_blue Dát to psovi/kočce.
Vařit polívku z kuřecích čtvrtek je podle mě plýtvání, když to maso pak nejíte (jsem si vzpomněla na jednu, co vařila polévku z kotlet). Stejně dobrou službu udělají kuřecí skelety.
Pomazánka.
Pašťika, ale k tomu je třeba dokoupit játra ještě.
Můžeš udělat rizoto.
Nebo jakoukoliv omáčku udělej, maso na kostky nakraj, přílohu a máš druhý oběd.
@Svistice píše:
@Nansea_blue Dát to psovi/kočce.Vařit polívku z kuřecích čtvrtek je podle mě plýtvání, když to maso pak nejíte (jsem si vzpomněla na jednu, co vařila polévku z kotlet). Stejně dobrou službu udělají kuřecí skelety.
můj ex dělá falešný ptáčky z pravé svíčkové
lidi jsou různí ![]()
rizoto, nebo to dej do uvařené polévky. Je jedno jak se to sní, jestli v rizotu, nebo v polévce.
Ja jednou delala i testovinovy salat z toho kurete. Pravda, chut kurete nebyla nijak silna, ale me to stacilo. Nejakou zeleninu, treba zeli, mrkev, papriku, kukurici, proste dle chuti, s kousky kurete narychlo osmahnout na panvi, trochu kari koreni a kysanou smetanou. Pak pridat testoviny. Muze se podavat horke i studene.
Jinak tedy i ja delam vyvar jen z kostry. I na ni je masa dost a syn mi to pak v te polevce stejne neji. Proto ho obcas vyuzivam do dalsich jidel.
Příspěvek upraven 11.02.15 v 12:46
Nvařila bych kuřecí vývar ze čtvrtek, ale ze skeletů. Jinak z toho masa bych nic nedělala, všechna bílkovina se ti vyvaří do toho vývaru a zůstane tam, takže se nedivím že to nikdo nechce jíst. Nebo si ty čtvrtky vykosti vař nejdřív kosti a před dokončením tam dej to maso, pak věř že to rodina bude jíst
I když se mi maso v polívce rozvaří, což se teda většinou rozvaří, tak ho do té polívky vždycky dám a nijak nechutně nebo divně to nepůsobí
nebo jak říkaly holky do rizota
Na vývar kupuju kuřecí křídla na pečení, přímo tak se to u řezníka jmenuje, a lepší vývar jsem nikdy nejedla.. ze skeletů není tak silný, pokud jich tam samozřejmě nedáš 8 ![]()
Jeziiiis jen nedelej rizoto.
![]()
Mamka to delala, kdyz jsem byla mala a teda jak miluju rizoto, tak toto je pekny hnus, jeste z rozvareneho masa
![]()
Pomel to, okoren, pridej rohliky a vse ostatni…koreni atd. a udelej sekanou nebo karbenatky.
@kar-maa kdyz se udela treba houbove rizoto, tak tam se to ztrati
Jinak klasicke rizoto mi s timto masem take nechutna.