Co pečete malým dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5473
16.2.15 16:14

Můj starší syn je ochotný sníst jen suché buchty (bez ovoce, bez tvarohu, krému), maximálně smí být pocákané čokoládou (to je naopak vítané :lol: ), má celkem rád např. kefírovou buchtu, v rámci „ozdravění“ do ní dávám část mouky špaldové, méně cukru…, dělám buď na plech nebo jako muffiny (pro mě a manžela jim pak udělám nějakou dobrou krémovo- ovocnou čepičku :mrgreen: ). Ale nikdy toho nesní moc, abych si to musela nějak vyčítat. Jo, má ještě rád, když upeču sladké makové rohlíky (taky část špaldové mouky), ty mám pak v mrazáku a on je postupně ujídá). Mladší syn ochutná leccos, klidně i s krémem, ovocem, ale nikdy ve větším množství, aby mě to nějak drásalo.
Takže pokud peču cíleně pro děti, bývá to: sladké makové rohlíky, kefírová buchta, jogurtová buchta (jogurt v těstě), margot buchta, koblihy (bez náplně, s dírou uprostřed jako donuty), tvarohovo- jogurtová buchta. V případě zájmu jakýkoli recept rozepíšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
16.2.15 16:14

Malej bude mit rok a pul a zatim jsem delala jen strudl jablecnej nebo bananovej, bananovou babovku a jogurtovou buchtu s ovocem. Taky bych rada rozsirila repertoar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.2.15 16:18

Mám to podobně, 4 roky a 14měsíců.

teď měli karotkové muffiny
bude koláč s malinama a tvarohem dneska
kefírová buchta jako píše @Samamama je taky oblíbená (málo cukru, kefír, žitná nebo špaldová mouka)

jinak jsou docela oblíbené perníčky - normální perníčky, co se pečou na vánoce, akorát tam vůbec nedávám cukr, jenom med (manžel včelař), klidně 300g medu. A mouku dávám špaldovou a částečně celozrnnou žitnou. pak normálka, vajíčka, máslo aspol. Peču to celoročně, mám obří krabici vykrajovátek, zvířátka, auta - ne jen vánoční motivy. Dostávají to do ruky třeba venku. Starší je na to hodně zvyklej, mladší si pomalu zvyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.2.15 16:55

@Samamama
tu jogurtovo-tvarohovou buchtu a makove rohliky, prosim :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11190
16.2.15 17:06

Naše malá (17 m) má ráda perník, buchtu typu bábovka, svatební koláčky od babičky, v podstatě jakoukoliv buchtu jsem upekla, jakože nepeču nic složitého, nejraději to, co odměřím v hrnku, smíchám a naleju na plech, žádné krémy.

Jo a ano, vánoční perníčky, tak těch se mohla ujíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
16.2.15 17:16

@Ali-Ali
Tvarohovo- jogurtové řezy: 500g tvarohu, 2 vejce, 1 prdopečiva, 7 lžic krupicového cukru, 7 lžic polohrubé mouky, 7 lžic oleje, 370ml bílého jogurtu (prostě velký kelímek, neměřím ml), na polevu 180ml (kelímek) zakysané smetany, 1 vejce, 1 van cukr, 1 lžíce krupic. cukru. Prvních 7 přísad důkladně promíchat v míse, vylít na plech s pečícím papírem (velký plech), dát do trouby vyhřáté na 200°C, péct asi 10 min. Mezitím našlehat suroviny na polevu, natřít na zapečené těsto a při teplotě 180-190°C 35 min dopéct. Je to opravdu moc dobré, kamarádka tomu říká buchta bez těsta, opravdu to vypadá jako upečená samotná tvarohová náplň, je to lehoučké.

Loupáky (sladké rohlíky s mákem):600g hladké mouky (ev. dát část špaldové, aby to bylo zdravější), 300ml mléka, 100g rozpuštěného másla, 100g cukru, špetka soli, 1 žloutek, 1/2 čerstvých kvasnic, na potření žloutek s trochou mléka, mák na posyp. Zpracovat klasicky kynuté těsto (kvásek,…), vykynout cca hodinu, udělat 16 bochánků, vyválet každý na placičku a srolovat do rohlíku, na plechu nechat ještě 30-40 min kynout, potřít žloutkem s mlékem, posypat bohatě mákem, péct na 180°C 15-20 min (v naší troubě je reálných těch 20). Pokud nechceš mrazit, tak bych dělala raději z půlky dávky, protože jako většina kynutých věcí jsou nejlepší čerstvé. Já zamrazuji hned po vyhlazení, pak jsou po rozmrazení „jako nové“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.2.15 17:31

@Samamama
dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
16.2.15 17:34

Já dělám jablečnou buchtu. Je to klasika - mouka, cukr, olej a nastrouhaná jablka. Jestli chceš recept, doodám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
16.2.15 18:19

@Carmen6 Je tam opravdu jen ten med, sladké je to na nás dost, ale je fakt, že my obecně nemáme rádi přeslazené buchty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1382
16.2.15 18:51
@Aries6 píše:
Já dělám jablečnou buchtu. Je to klasika - mouka, cukr, olej a nastrouhaná jablka. Jestli chceš recept, doodám.

Prosim o recept. Dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
16.2.15 20:04

@Ali-Ali Patří tam i vajíčko, to drží tu buchtu pohromadě :) tady je celý recept:
4 mrkve, 1 jablko, 1 banán, 2 vejce, 2 šálky ovesných vloček, skořice, 4 lžíce medu/agávového sirupu, 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů– rozmixovat a přidat sušené hrozinky (nebo jiné sušené ovoce), oříšky, různá semínka.
@zuzukobylka : 2 přezrálé banány, šálek a půl vloček (může se přidat trochu nasekané 70% čokolády)-smíchat a péct 15 minut na 180 stupňů. Vydrží to určitě do dalšího dne, ale asi to bude pěkně gumové :) U nás to nikdy nestačí ani vychádnout :D
Jinak perfektní stránka je: fitrecepty.sk (je tam moc receptů na zdravé moučníky i hlavní jídla, tyto recepty mám z té stránky) Přeju zdravé mlsání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
16.2.15 20:11

@Carmen6 1 hrnek polohr. mouky, 1 hrnek hl. mouky, 1 hrnek cukru (dávám méně), 1 hr. oleje, vanilkový cukr, pr. do peč., 2 lžičky skořice, 4 nastrouhaná jablka - to podle velikosti a chuti, dávám i 6 :D
Vždycky se po ní zapráší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.2.15 20:40

@Aries6
drive jsem ji delala, dik za pripomenuti. „hrnkove“ buchty mam nejradeji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
16.2.15 23:05

@Ali-Ali Já taky, šup šup a je to. Jednou jsem měla přemíru banánů, tak jsem zkoušela i banánovou, ale nebyla moc dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
17.2.15 17:27
@Aries6 píše:
@Carmen6 1 hrnek polohr. mouky, 1 hrnek hl. mouky, 1 hrnek cukru (dávám méně), 1 hr. oleje, vanilkový cukr, pr. do peč., 2 lžičky skořice, 4 nastrouhaná jablka - to podle velikosti a chuti, dávám i 6 :D
Vždycky se po ní zapráší.

@Carmen6 Ještě hrnek mléka :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí