Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, nevíte, co nejlépe zabírá na zaražené větry? Ráda bych dceři nějak pomohla, ale zatím se moc nedaří…Děkuji, budu ráda za každou radu
Akutně babycalm, teplý polštářek, nebo plínka na bříško, nebo nám pomohlo houpání v autosedačce, šátku nebo v klubíčku na míči je prej dobrý
A dlouhodobě probiotika, malá byla krmená z lahvičky tak měla sypací od swissu a dobrý jsou ohlasy na biogaiu…
Vůbec nepíšeš, jak je velká?
miminko klasické rady, co píše i @Gosi výše, je toho plný internet… u nás zabíralo vyřadit (u kojící mámy) vše nadýmavé, nahřívací polštářek s peckama, espumisan u jednoho dítěte, u druhého fungoval babycalm. šátkování.
teď dvouleťačka a pětileťák, když mají zaražené, tak děláme různé cviky s básničkama, kde se dělají dřepy a vyskakovat a furt dokola dřepy a vyskakovat… případně aby si ještě při dřepu daly ruce na stehna (zamáčknou se do bříška)
když je to večer, dávám jim espumisan v dávce pro malá mimina - funguje to asi částečně jako placebo (dělám kolem toho komentáře o důležitosti těch kapiček) a částečně to fakt funguje ![]()
Malé je dvacet dní…zatím dáváme probiotika, které tedy moc nezabírají…kojím, ale rozhodně nejím nic, co by ji mohlo způsobovat problémy. Je to šílený, když pláče a nemůžu ji pomoct…
Kromě výše uvedených rad se mi u dětí osvědčilo fénovat bříško teplým vzduchem a současně masírovat olejem proti směru hodinových ručiček. kromě tepla a masáže uklidňuje i zvuk fénu. probiotika potřebují delší dobu, než začnou účinkovat.
@brunet1 Asi to nebudeš chtít slyšet, ale 100% zabere jen čas. Trávení potřebuje dozrát, břišní stěna posílit.
Jsou děti, se kterými můžeš dělat psí kusy a nepomůže jim ani svěcená voda.
Takže nezbývá, než vyzkoušet klubíčkování, nošení na tygříka, dávání na bříško, nahřívání, cvičení s nožičkama, masírování bříška, nahřívání, probiotika a různé kapky na prdy, nošení v šátku, dudlík (sání startuje peristaltiku střev), rektální rourku případně fenyklový čaj či odvar z ovesných vloček.
Nám zabraly u malého probiotické kapky od Biopronu a k tomu jsme před každým kojením dávali Espumisan kapečky, malý na to trpěl hned od narození, tato kombinace nám 100 % zabrala a ještě jsme mu pomáhali přitahováním nožiček k bříšku, takové cvičení, samozdřejme opatrně a malý byl spokojený ![]()
@brunet1 píše:
Já myslela, že tak čtyři dny a mohly by působit…
spíš tak 14 se udává u probiotik…
@brunet1 píše:
Já myslela, že tak čtyři dny a mohly by působit…
probiotickým kapkám dej minimálně týden…
@xkoup21 píše:
Takovych diskuzi je tu milion
No a?
Dokonce i já bych založila novou, protože když diskuzi obnovím, neodepíše téměř nikdo a ti, co odpoví, tak je jen pár k mému obnovenému dotazu, zbytek reaguje na dotaz úvodní, klidně i 4 roky starý. Když založím novou, tak těch odpovědí je tam několikanásobek a k tématu (pokud se tam neobjeví někdo, kdo nutně musí napsat něco mimo téma - např. něco o pravopisu, rozvíječka konspiračních teorií, nebo divící se založené diskuzi, když jich je tu na podobné téma milion
).