Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, porad slysim neposazovat.. Dcera bude mit zitra 8 mesicu.. Leze uz 6 tydnu.. Uz vyleze i schody.. Vic jak mesic si stoupa u vseho co vidi.. Porad by jenom stala.. Ale nesedi, nema vubec cas
muzu ji nejak posilit svaly? Nejake cviky, nebo neco na mici??
Vim asi by si na to prisla sama.. Ale proc to resim. Zatim jsem ji krmila v takovem vibracnim lehatku.. Ale uz se to neda, porad se mi toci vyleza mi z toho ![]()
Chtela bych ji krmit v jidelni zidlicce, a ikdyz mam tu zidlicku polohovaci, stejne se pritahne k pultiku a sedi..
Je priblem kdybych ji krmila v sede ikdyz jeste nesedi.. Je to sice 10 minut, ale kdyz to sectu za cely den. Tak je to 40 minut v sede…
@veruka85 No, tak prostě bude chvíli sedět, no… nebo použij vajíčko a přitáhni pás, tak jsem krmila zdrhače já.
Krm ji v sedě. A nejlepší cvik je lezení, tak ať má co nejvíc prostoru. To dožene ![]()
@Karleon Co by měla dohánět? Nepřijde mi v tomhle věku se sezením pozadu…
@j.a.n.i1 píše:
@veruka85 No, tak prostě bude chvíli sedět, no… nebo použij vajíčko a přitáhni pás, tak jsem krmila zdrhače já.
Taky jsem zkousela, ale v tom vajicku kdyz ji pripnu zacne jecet.. Nebo jak sebou sije ma jidlo ve vlasech a vsude ![]()
Nevim jak je to mozne, ale v te krmuci zidlicce sedi vcelku klidne
Tak u krmení už bych ji klidně nechala tu chvíli sedět, zas tak bych to nehrotila pokud už leze a je šikula..
Ta polohovací židlička nemá pásy? Nebo jsem sebrala pultík a nebylo za co se přitáhnout. Jinak času na sezení má dost, ty svaly posiluje právě tím lezením, tak jí dej čas, čím delší dobu poleze, tím lépe. Já osobně bych si spíš dělala starosti, že je to brzy a aby fakt dost lezla, ale ono je to jedno, stejně to neovlivníš, prostě ji nech ![]()
Na sezeni ma cas. Ale jinak na jidlo bych klidne dala do zidlicky kdyz to jinak nejde
@veruka85 dcerka si mi sedla kolem 8m ale v polohovací židličce jsem ji měla od 6m mírně položenou a když se přitáhla nechala jsem ji sedět ona je velký jedlík, tak zase až moc dlouho neseděla. Jinak to s ní prostě nešlo.
To jako fakt doporučujete posazovat nesedící dítě? Jste jinak normální?
Rozhodně neposazovat!!! Krmit v tom lehátku, vždyť o nic nejde. A na cviky se vyprdni, jednou si určitě sedne i bez cvičení.
Když v lehátku nechce být, zkus třeba autosedačku, nebo na klíně. Ale rozhodně bych neposazovala na skoro hodinu denně.
@Fjodorka tak já mám nedonošené dvojčata, chodila jsem kvůli tomu k neurologovi i na rehabilitace, všude samozřejmě vedli děti k tomu aby nejdříve lezli, což se podařilo, ale když už lezli tak mi na obou místech trochu jinými slovy také řekli, že sice nemám učit děti sedět, a počkat až se posadí sami, ale když už lezou, tak občasné krátké posazení na klín či v jídelní židličce jim určitě neublíží, právě naopak. Když jsem opáčila, že jsem četla, že posazovat se nemá vůbec, tak mi neurolog řekl, že stačí používat zdravý selský rozum a nic nepřehánět ani v posazování, ale ani v neposazování, pak mi to potvrdila i rehabilitační které jsem se na to ptala…zkrátka ani extrem posazovací a neposazovací se nemá přehánět…
@Fjodorka Ano, právě že jsme normální… a fakt nevím jaký je rozdíl v sezení na klíně od jiného, tedy krom toho, že na klíně se dítko fakt dost blbě krmí.
@ilonka12 Neposazování dětí je extrém? Tak to jo. ![]()
Mně zase zdravý rozum říká, že posazovat samostatně nesedící dítě je hovadina. Že to jeden neurolog řekl, to je sice pěkné, ale pro mě osobně to nedokazuje nic. Neurolog není ortoped a rehabilitační není fyzioterapeut. V posazování má pro mě váhu slovo ortopeda a fyzioterapeuta.
@j.a.n.i1 Já nenapsala dítě na klín posadit. Na klíně lze mít dítě v pololehu.