Cviky, aby se naučila sedět?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1120
20.12.15 12:24

@Fjodorka ano já vím, jak jste to myslela ale já v podstatě od nich dostala svolení i k sezení bez pololehu, např. u toho krmení, prostě v době kdy už lezou a nehrozí, že to budou sedící pecky, je krátké posazení bez rizik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
20.12.15 12:29
@j.a.n.i1 píše:
@Fjodorka Stejně jako v polohovací židličce…

Na klíně se nejspíš nebude přitahovat do sedu :nevim:

Nebo zkusit tu polohovací židličku a do každé ruky něco dát, aby se nepřitahovala.

Fakt jsem si tu připadala jak před padesáti lety, samé „klidně posadit, pohoda, ničemu to neškodí“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
20.12.15 12:35

@Fjodorka před padesáti lety?,to snad ne, myslím, že tu nikdo nepreferuje přitahování do sedu a obklopování polštáři málem od 4 měsíců, a nikdo tu nechce aby v půl roce děti seděly jak pecky, mluvíme tu o zdravém rozumu. Lezícím dětem krátké posazení v jídelní židličce i nepolohovací neškodí, i když jsem se také nejdřív podivila, v podstatě jsem pak mého neurologa i rehabilitační pochopila jak to myslí, žádný extrem není pro dítě dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
20.12.15 12:54

@Fjodorka A proč by se na klíně nepřitahovalo do sedu, mě se zvedala i ve vajíčku, tak důkladně, že ho otočila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.12.15 12:55
Taky bych na jídlo posadila do židličky :nevim:
@ilonka12 píše:
@Fjodorka před padesáti lety?,to snad ne, myslím, že tu nikdo nepreferuje přitahování do sedu a obklopování polštáři málem od 4 měsíců, a nikdo tu nechce aby v půl roce děti seděly jak pecky, mluvíme tu o zdravém rozumu. Lezícím dětem krátké posazení v jídelní židličce i nepolohovací neškodí, i když jsem se také nejdřív podivila, v podstatě jsem pak mého neurologa i rehabilitační pochopila jak to myslí, žádný extrem není pro dítě dobrý..

přesně. podle mě je teda propastný rozdíl mezi posazováním 4-6m dětí, které se musí obložit polštáři, a stejně padají, protože jsou totálně gumové neunesou se, mají slabé svaly, a mezi chvilkovým posazením dítěte, které má svaly posílené 6 týdny lezení, dokonce má tak silný svaly, že se i postaví..a sednout si ho spíš nenapadlo, než že by na to nemělo shcopnosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
20.12.15 13:10

@Fjodorka Omlouvám se, že to řeknu na plnou hubu, ale tvé reakce mi přijdou dost hysterické.. :nevim:

Když leze a stoupá si, tak jen prostě ještě nepřišla na to, jak se správně posadit. Pár minut v židličce jí záda nezničí, svalstvo už má jistě dost pevné. Pokud se nehrbí nebo nepadá, tak bych ji na to krmení klidně sedět nechala.

• Citovat
  • Upravit
16246
20.12.15 19:48

První syn si sedl v 11,5m druhý ve 13
Oba už stali a obcházeli nábytek..Nám teda nikdo nic neříká ze by kluci byli pozadu se sedem. Doktor říkal že je to poslední vývojiva faze před samostatnou chůzi :nevim:
Krmila jsem v polohovacím lehátku u druhého mela půjčenou polohovací jidelni židličku.
Nechte tomu čas on ten sed

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
20.12.15 19:52

@aknah31 Ale pokud to chápu správně, tak zakladatelka nemá problém, že nesedí, ale že je v polo-leže nenakrmitelná. Mám doma stejnou užovku, naštěstí jak byla aktivní, naučila se lézt a sedět velmi brzy, tak jsem to moc dlouho řešit nemusela.Do té doby lehátko a spousta zajímavých předmětů, aby se u toho nekroutila a „neutíkala“ ;)

• Citovat
  • Upravit
16246
20.12.15 19:53

Když jsme byli někde mimo a meli třebas jen ikea židličku tak jsem je na těch 10 min posadila… myslím že to ničemu nevadilo.. cílene ke hře jsem je neposazovala časem na to došli sami. A mimochodem ani jeden si nesedl tzv. Sikmeho sedu ale jak lezli sedli si na paty a vytáhli nohy dopředu… Nejaky čas než se to naučili tak seděli jen na patách (ale ne w sed naštěstí ) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
20.12.15 19:56

@Lutonka v tom případe bych na tu chvili posadila. My meli 4 polohy a ta třetí byl už téměř sed ale ještě ne uplný a v tom vydrželi az do toho 13m.
Pokud zalladatelce v nem nevydrží posadila bych. Budou mnohem dříve najezeni nez v tom pololehu a dohromady za den to takova hrůza není. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
20.12.15 19:57

@veruka85 já bych jí neposazovala zkuz to s ní v tom lehatku, vím že je to na palici mám holku taky akční, ale do Židličky jsem jí dala teprve před třemi týdny v době kdy si sedla už úplně správně a taky už dávno lezla. A stejně jí mám v poloze pololeh a sundaný pultik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.15 20:30

@aknah31 proč,,naštěstí ne w sed"? Máš s tím nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
20.12.15 20:32

@zolikvelky Tak není zrovna ideální, ani na kyčle ani na kotníky a nevím jak na kolena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
20.12.15 20:33

@veruka85 Připadá ti, že je v té židličce nestabilní, že se hroutí? Nebo sedí docela normálně? Pokud to druhé, tak bych ji tam na těch pár minut dala, to jí nic neudělá.

V některých zemích se nesmějí prodávat chodítka, jinde (např. USA) doporučují brzké a časté posazování nesedících kojenců, moje generace měla příkrmy od tří měsíců a ovocné šťávy od šestinedělí. Je to každou chvíli jinak a taky jiný kraj, jiný mrav. Kdo ví, co je správné? Řiď se svým citem, ty jsi máma.

• Citovat
  • Upravit
16246
20.12.15 21:23

@zolikvelky když jsme chodila se synem na rehabilitace kvůli nezpevnenym břišním svalům tak mi říkali ze to je to ten nejhorší sed pro deti. Kazi se tim klemba, kyčle a postavení nohou. Mladší syn si tak téměř nesedne ale starší si tak začal kolem 1,5r sedat. Občas napomenu ale nijak extra to nehrotim… ale raději když si sedne na paty nebo na Turka při hrani nebo s nohama do boku. Když ho tak vidim sedět tak mu řeknu ať si sedne pořádne ale když si hraje sám v pokojíčku tak ve většině případů je bohužel ve w sedu. Ale začal tak az později… má trošku nohy do X a právě tu klenbu do boku ale doktor říkal že to není nic hrozného…tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí