Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nám zabíral BabyCalm a já jsem každý den pila kmínový odvar a hodně to pomáhalo a tedy ještě cvičit.
Já davala pokaždé Espumisan a kdybych měla další miminko, tak dávám opět. Plus probiotika od Swiss. A někdy masáž pupikem ale to mi nepřišlo, že by to nějak pomáhalo. Za mě tedy určitě před každým krmením Espumisan. ![]()
@brunet1 píše:
Malé je dvacet dní…zatím dáváme probiotika, které tedy moc nezabírají…kojím, ale rozhodně nejím nic, co by ji mohlo způsobovat problémy. Je to šílený, když pláče a nemůžu ji pomoct…
no nevím, mě řekli v porodnici a i pediatr, že probiotika se dávají až od ukonč. 1.měsíce, no ale to je jedno
espumisan, infacol, lefax, sab simplex - všechno to jsou kapky pro úplné prťouse
jinak nám hodně pomohlo - teplá plínka na holý bříško, nebo teplá koupel, cvičit s nožičkama a dávat na bříško, ale taky nám bylo řečeno, že pokud je to kolika, tak nepomůže ani svěcená voda a musíme to vydržet a pokud jsou to jen zaražené prdy, tak něco z toho pomůže
Jo ještě fenyklový čaj - dělá se od Hippu od ukonč. 1.týdne a nebo to pij ty ať to jde do MM a já každý přebalování masírovala ve směru hodinových ručiček pupík Pupíkem a prdy šly ven krásně
Možná mě tu někdo zastřelí, ale když malý měl zaražené prdíky, koupili jsme rektální rourku, pomazali domácím sádlem, strčili do zadečku a to byl fičák ![]()
Ale rozhodně bych to neaplikovala pravidelně. U nás to bylo jen tehdy, kdy už nezabíralo pohupování v náruči, poloha na tygříka, přiložení kolínek na hrudníček, hlazení bříška..