Co potřebujeme do školky?

Anonymni
25.8.08 22:27

co potřebujeme do školky?

Ahoj,
od října půjdeme trénovat školku (zatím jen na 5 dní,nastálo nastupujeme od ledna) a já se nějak ztrácím v oblečení,které je do školky potřeba.
Jak to řešíte?Samozřejmě je mi jasný pýžo,bačkůrky,nějaké to spodní prádlo,triko na převlečení,ale co třeba pláštěnka,holinky,botasky?Vůbec nevim,jak řešit to,že půjde do školky v hezkém oblečení a botkách a pak půjdou na zahradu na písek,třeba po dešti.Máte třeba pláštěnku a holiny ve školce?A náhradní botky na zahradu?Nebo se denně vláčíte s baťohem věcí?
nepř.STEPIKl9

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1966
25.8.08 23:08

Ahoj Stepiku,
my ve školce gumáky ani pláštěnku nemáme, jen když ráno prší a jdeme v tom už do školky. Když prší, tak stejně ven nechodí a když je hodně mokro, tak jdou jen na procházku a ne do trávy a na to gumáky nepotřebují. Každopádně náhradní boty ANO :wink: Boty i oblečení na ven dávám Tomíkovi takové, abych pak nemusela zbytečně řešit, když si něco venku hodně zašpiní nebo zničí (boty na odrážedle, zablácené..vlastně všechno :lol: atd.)

No a oblečení do třídy mu nechávám v šatně v kapsáři taky komplet náhradní - slipy, ponožky, triko, tepláky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
25.8.08 23:10

Ahoj!

Naše školka doporučuje:
Základní vybavení:

• bačkory nebo zdravotní sandály s bílou podrážkou
  • ušitý vak na ramínku (pytel)
  • oblečení do MŠ: tričko s krátkým rukávem, sukně(zástěrka), tepláky(legíny) (dost dětí lítá jen v punčocháčkách)
  • oblečení na pobyt venku: sportovní šusťáková souprava, pláštěnka
  • náhradní oblečení: spodní prádlo, tričko, tepláky, ponožky
  • cvičební úbor: cvičky, tričko, kraťasy v podepsaném plátěném sáčku
  • pyžamo (mladší děti)
    Hygienické potřeby:
  • zubní pasta, kartáček, kelímek, malý ručník s poutkem
  • papírové kapesníky, papírové ubrousky, tekuté mýdlo

Děti mají v šatně na oblečení, ve kterém přijdou do školky, ty pytle na ramínku a pod lavičkou takové košíky, každý má svůj se svojí značkou, do kterých se jim připraví oblečení, ve kterém jdou ven. My tam máme třeba mikinu, ale i šusťákovku a paní učitelka sama rozhodne dle aktuálního počasí, co dětem oblíkne. V botníku má holiny, když prší nebo je mokro, jinak na zahradu a vycházky chodí v botech, ve kterých přijde ráno.

Ono se to vystříbří. Neboj, uvidíš jaké jsou ve třídě zvyklosti. Všude je to sice podobné, ale každá pani učitelka to má po svém zorganizované.

Přeju hodně štěstí, a ať se ve školce líbí!
Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
1.8.12 10:21

Zdravím,
oživuji toto téma neb nevím.. jaké bačkorky kupujete dětem do školky- značku- aby aspoň chvíli vydržely( aspoň ten jeden rok než půjde kluk do školy) :kytka: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
1.8.12 10:40

@LN13 Zkus Befado, zdravotní papučky :-) Najdeš na mimibazaru za super cenu ;-) Já mám Befado jak do školky do třídy, tak na ven a palec nahoru x-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
1.8.12 10:53

Dceři zatím vydržely ty normální plátěné české (výr. Čechtín, Béďa) jen z Daichmannu to byl celkem šrot.
Spíš uvažuji o nějakých sandálkách, v těch papučích se strašně potí noha. Nemáte někdo ty nejvzdušnější Befado (jen užší pásek přes nárt). Nejsou těžké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
1.8.12 11:03

To spis zalezi jak rychle mu roste noha…ja prve mela backory od cocodrilla pak aji obyc zirafku..ve vsem se ji silene potila noha..tak ma kroksy a super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
1.8.12 11:07

@Tamaris My máme Befaďáčky, přesně ty, co myslíš, přiložím foto, které máme a Majdě se v nich chodí úžasně a dokonce mi příjde, že drží nožičku, aby dítko nešmajdalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
1.8.12 11:16

@mikitaa moc mu nožka neroste..je mu 5 a půl a má vel.27 cca 3/4 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
1.8.12 14:57

@LN13 Já malému kupuju už delší dobu sandálky/bačkorky od Befada, za mě spokojenost, nikdy je nezničil jako ty klasické papučky, takže do školky jsem je koupila taky.

Jinak se přidám s otázkou… Kolikatery tepláky a trika do školky pořizujete? Sousedka mě děsí, že padne minimálně jeden kus za den, tak ať si udělám velký zásoby… Co vy? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
1.8.12 14:59

@Alex160509 Já dávám dvoje tepláčky na ven, ať má na výměnu, když si je zašpiní a do třídy máme většinou sukýnku nebo zástěrku + náhradní tepláčky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
1.8.12 15:09

@densis Zatím jsem koupila 4ks tepláků, ale protože se přes léto vytáhl, tak budu muset přikoupit i na doma, tak asi ještě další 4 kousky koupím a uvidíme…
No jsem na to špinavé oblečení ze školky zvědavá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
1.8.12 15:10

@Alex160509 Já dávám do školky oblečení, které mě nebude mrzet, když ho zničí ;-) Jukni na www.mimibazar.cz , tak najdeš plno oblečení ;-) Nejlepší je WOLF a NEXT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
1.8.12 15:14

@densis Jj, z mimáče jsem objednávala Wolfácký tepláky. Za 140,– to není zas taková hrůza ;) A Nextík nám posílá tchýně z UK. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
1.8.12 15:15

@Alex160509 Nemáš zač :-) Já taky objednávám horu oblečení, někdy i z Aukra, ale MMB je u nás nr.1!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin