Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem maminám,
od září nastupuje náš prcek do školky, a absolutně nevím, co mu tam mám pořídit. Kolikatery asi tepláky,mikiny, jsou potřeba holinky?Dejte mi co nejvíce tipů,děkuju, Nicki.
Ahoj Nicki,
tak mi ve školce máme tepláky, tričko, ponožky, slipy, mikinu na převlečení, pak holinky- podle počasí, pláštěnku- podle počasí, ale tu radši ano. A já osobně tam mám ještě i jedny náhradní boty- kdyby náhodou malý šlápl do vody, tak ať má pak v čem jít domů.
Jinak bych řekla, že už nic. To poznáš každý den, jestli něco nebude potřebovat.
A pokud třeba někam pojedou, tak to učitelky vždycky řeknou co mají mít s sebou.
Ahoj Martina
Také dávám náhradní
u oblečení pro případ nehody.
Jinak my máme ještě ve školce kartáček, pastu, kelímek a hrníček na pití.
Pak taky samozřejmně pyžamko a bačkůrky.
Občas dávám do školky balík papírových kapesníků. Někde požadují tepláčky nebo zástěrky s kapsou na kapesník, což je u dosti sekáčových věcí z dovozu celkem problém. u nás se to řeší balíkem papírových kapesníků u učitelky na stole.
Ty pyžama to chce aspoň dvoje. Tepláků a triček podle toho, jaké máš „prasátko“
a taky jak často pereš. U nás to jsou tepláky a triko téměř denně.
V zimě kupuju extra budnu na válení na zahradě.
No co ještě… teď už nevím ![]()
Zorka
No vidíš- úplně jsem zapoměla na pyžámko a bačkůrky.
Díky za doplnění anonymní ![]()
Kapesníky, mýdlo, toaleťák…to dáváme taky, ale většinou ve větším množství tak 2× za rok.
holky já se přidám ještě z dotazem, Jája bude chodit do školky jen na 5dní v měs. od září. A přemýšlím nad bačkorama. Doma je totiž nenosí vůbec. U babičky je má na noze chvílema, většinou je rychle sundavá. Nedávno mu teta koupila crosky (samože neorigoš) protože se mu strašně líbila žlutá barva
. tak přemýšlím že bych mu dala místo bačkorek do školky tyhle botky??? Co myslíte??
Díky A.
Ahojky, u nas do skolky davame malemu teplacky+tricko, ev. kratasky+tilko podle pocasi a pak nahradni obleceni tricko dlouhy a kratky rukav, slipy, ponozky, mikinu.
Plastenky u nas nechteji s tim, ze pry v desti ven s detmi nechodi a pokud jsou na prochazku a dest je chyti po ceste, tak plastenky sebou neberou…takze tak..
Jinak jeste kartacek+kelimek a backurky. Pasta na zoubky a balik papirovych kapesnicku se nosi jen tak 2× do roka.. Klasicke kapesnky u nas deti mit nesmi..:o)
Ty crocsiky.. u nas nezakazuji, ale pry ani nedoporucuji - radeji vidi klasicke backurky..:o)
Andelo,
tak já se omlouvám, ale momentálně mě teda vůbec nenapadá co jsou to ty crosky. Možná podle pohledu, ale podle názvu mi to nic neříká.
Ale u nás mají většinou všechny děti ty klasiky.
Ale jak psala Slunatko, tak ono to je asi všude trošku jiné.
Martina
Crocks - to jsou takový ty barevný boty, co se teď v létě nosí. Jsou prý oblíbené, no mně se to moc nelíbí, a ani si nemyslím, že jsou nějak zvlášť dobré pro děti, kterým se vyvíjí klenba.
Jinak všem děkuju za tipy,co jste mi daly.
Nicki
Ahooj…crocsky bych do školky nedala.U nás chtějí bačkůrky anebo můžeš dát sandálky z léta ale u nás nechtějí tmavou podrážku.Tudíž až začnou plískanice vyper sandálky a dej ty.Já zase nesnáším bačkůrky myslim si, že pro tříleté dítko to je brzy a tudíž sháním bačkůrkové sandálky z Čechtína /mají uzavřenou i patu i špičku tím se liší od jiných např. Pegresáckých/větší velikost a u nás už 17 až 17apůl bohužel nemají a objednat je od výrobce se kvůli poštovnému nevyplatí.
Jinak kartáček na zuby,pastu na zuby 1na rok,kapesníčky papírové, ubrousky vlhčené, hrnek na pití, gumáčky a pláštěnku, náhradní strojení a věci označené bud variabilním symbolem anebo značkou, kerou získal na období docházky do MŠ.
Ahooj…crocsky bych do školky nedala.U nás chtějí bačkůrky anebo můžeš dát sandálky z léta ale u nás nechtějí tmavou podrážku.Tudíž až začnou plískanice vyper sandálky a dej ty.Já zase nesnáším bačkůrky myslim si, že pro tříleté dítko to je brzy a tudíž sháním bačkůrkové sandálky z Čechtína /mají uzavřenou i patu i špičku tím se liší od jiných např. Pegresáckých/větší velikost a u nás už 17 až 17apůl bohužel nemají a objednat je od výrobce se kvůli poštovnému nevyplatí.
Jinak kartáček na zuby,pastu na zuby 1na rok,kapesníčky papírové, ubrousky vlhčené, hrnek na pití, gumáčky a pláštěnku, náhradní strojení a věci označené bud variabilním symbolem anebo značkou, kerou získal na období docházky do MŠ.
Ten anonym sem omylem byla já a ještě dvakráte, zapomnela sem se přihlásiti.
Ahojky holky, pracuju ve školce a u nás taky nejraději vidíme klasické bačkůrky. Crocsky jsou na nošení ve školce absolutně nevhodné. Opravdu nejlepší jsou (z bezoečnostního hlediska) klasické bačkůrky.
Jinak do MŠ je opravdu nutnost náhradní oblečení ( a to včetně slipů nebo kalhotek) a je dobré tam mít i jiné botičky, pokud nechcete, aby dítko lítalo venku v těch, ve kterých do MŠ přišlo. Pyžámka a kartáčky, to je jasný. ![]()
holky díky, no holt se bude muset pančelka s naším Jájou poprat a neustále mu bačkory nazouvat
.
jinak bory s tmavou podrážkou nee .. no ty crosky jsou žlutý a zatím co je nosím já (zelenkavá) tak teda šmouhy nenechávají … sandále má .. jak jsem dnes zjistila budu muset ještě jedny koupit, bo mu jsou akurát
, tak kdyžtak vyberu nějaký se světlejší podrážkou a uvidíme.
Mě se totiž ani moc nelíbí když by měl mít celý den na nohách uzavřené bačkorky, šak se v tom potí noha taky … nosil je z počátku když začal chodit, a to ještě spíš na ven místo botek na těch pár krůčků, nebo když jsme si hráli venku na trávě.
Doma zimu od podlahy nemáme, takže to nepovažuju za nutné …
Anděl, u nás musí mít děti taky klasický bačkůrky (kvůli bezpečnosti). I já jsem si myslela, že si je bude Adam sundavat, taky na ně nebyl zvyklej, ale pohoda. Ani si na to nevzpomněl ![]()
Ahoj.
Určitě klasické bačkůrky, nebo pokud má dítko ortopedický problém pevné sandálky.
Radim dále potřeboval:
náhradní oblečení - slipy, ponožky (punčocháčky), tričko, převlečení ven (podle ročního počasí kalhoty, tepláky, bundu, mikinu…), ve třídách mají poměrně teplo
pyžamko ( v létě triko a trenýrky na spaní),
ručníky, hrníček na pití mají erární (označené svou značkou),
kartáček a pastu používají až ve 2. oddělení (máme třídy podle věku),
papírové kapesníky dáváme paní učitelce, látkový má v kapse.
Příp. náhradní botky na ven (Radim je nemá, když bylo potřeba, přihodila jsem náhradní do kočáru). Bohužel byla naše školka za rok několikrát (4?) cílem zlodějů.
Beruška ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.