Jakou výbavu do školky?

261
13.8.08 17:44

Jakou výbavu do školky?

Ahoj všem maminám,
od září nastupuje náš prcek do školky, a absolutně nevím, co mu tam mám pořídit. Kolikatery asi tepláky,mikiny, jsou potřeba holinky?Dejte mi co nejvíce tipů,děkuju, Nicki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13.8.08 18:46

Ahoj Nicki,

tak mi ve školce máme tepláky, tričko, ponožky, slipy, mikinu na převlečení, pak holinky- podle počasí, pláštěnku- podle počasí, ale tu radši ano. A já osobně tam mám ještě i jedny náhradní boty- kdyby náhodou malý šlápl do vody, tak ať má pak v čem jít domů.
Jinak bych řekla, že už nic. To poznáš každý den, jestli něco nebude potřebovat.
A pokud třeba někam pojedou, tak to učitelky vždycky řeknou co mají mít s sebou.

Ahoj Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.8.08 20:10

Také dávám náhradní :,-(u oblečení pro případ nehody.
Jinak my máme ještě ve školce kartáček, pastu, kelímek a hrníček na pití.
Pak taky samozřejmně pyžamko a bačkůrky.

Občas dávám do školky balík papírových kapesníků. Někde požadují tepláčky nebo zástěrky s kapsou na kapesník, což je u dosti sekáčových věcí z dovozu celkem problém. u nás se to řeší balíkem papírových kapesníků u učitelky na stole.

Ty pyžama to chce aspoň dvoje. Tepláků a triček podle toho, jaké máš „prasátko“ :wink: :lol: a taky jak často pereš. U nás to jsou tepláky a triko téměř denně.
V zimě kupuju extra budnu na válení na zahradě.
No co ještě… teď už nevím :roll:

Zorka

• Citovat
  • Upravit
13.8.08 20:51

No vidíš- úplně jsem zapoměla na pyžámko a bačkůrky.
Díky za doplnění anonymní :wink:

Kapesníky, mýdlo, toaleťák…to dáváme taky, ale většinou ve větším množství tak 2× za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
13.8.08 21:12

holky já se přidám ještě z dotazem, Jája bude chodit do školky jen na 5dní v měs. od září. A přemýšlím nad bačkorama. Doma je totiž nenosí vůbec. U babičky je má na noze chvílema, většinou je rychle sundavá. Nedávno mu teta koupila crosky (samože neorigoš) protože se mu strašně líbila žlutá barva :roll: . tak přemýšlím že bych mu dala místo bačkorek do školky tyhle botky??? Co myslíte??
Díky A.

• Citovat
  • Upravit
79
13.8.08 21:41

Ahojky, u nas do skolky davame malemu teplacky+tricko, ev. kratasky+tilko podle pocasi a pak nahradni obleceni tricko dlouhy a kratky rukav, slipy, ponozky, mikinu.
Plastenky u nas nechteji s tim, ze pry v desti ven s detmi nechodi a pokud jsou na prochazku a dest je chyti po ceste, tak plastenky sebou neberou…takze tak..
Jinak jeste kartacek+kelimek a backurky. Pasta na zoubky a balik papirovych kapesnicku se nosi jen tak 2× do roka.. Klasicke kapesnky u nas deti mit nesmi..:o)

Ty crocsiky.. u nas nezakazuji, ale pry ani nedoporucuji - radeji vidi klasicke backurky..:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.08 22:48

Andelo,
tak já se omlouvám, ale momentálně mě teda vůbec nenapadá co jsou to ty crosky. Možná podle pohledu, ale podle názvu mi to nic neříká.
Ale u nás mají většinou všechny děti ty klasiky.
Ale jak psala Slunatko, tak ono to je asi všude trošku jiné.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
14.8.08 08:48

Crocks - to jsou takový ty barevný boty, co se teď v létě nosí. Jsou prý oblíbené, no mně se to moc nelíbí, a ani si nemyslím, že jsou nějak zvlášť dobré pro děti, kterým se vyvíjí klenba.

Jinak všem děkuju za tipy,co jste mi daly.

Nicki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.8.08 13:35

Ahooj…crocsky bych do školky nedala.U nás chtějí bačkůrky anebo můžeš dát sandálky z léta ale u nás nechtějí tmavou podrážku.Tudíž až začnou plískanice vyper sandálky a dej ty.Já zase nesnáším bačkůrky myslim si, že pro tříleté dítko to je brzy a tudíž sháním bačkůrkové sandálky z Čechtína /mají uzavřenou i patu i špičku tím se liší od jiných např. Pegresáckých/větší velikost a u nás už 17 až 17apůl bohužel nemají a objednat je od výrobce se kvůli poštovnému nevyplatí.

Jinak kartáček na zuby,pastu na zuby 1na rok,kapesníčky papírové, ubrousky vlhčené, hrnek na pití, gumáčky a pláštěnku, náhradní strojení a věci označené bud variabilním symbolem anebo značkou, kerou získal na období docházky do MŠ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.8.08 13:35

Ahooj…crocsky bych do školky nedala.U nás chtějí bačkůrky anebo můžeš dát sandálky z léta ale u nás nechtějí tmavou podrážku.Tudíž až začnou plískanice vyper sandálky a dej ty.Já zase nesnáším bačkůrky myslim si, že pro tříleté dítko to je brzy a tudíž sháním bačkůrkové sandálky z Čechtína /mají uzavřenou i patu i špičku tím se liší od jiných např. Pegresáckých/větší velikost a u nás už 17 až 17apůl bohužel nemají a objednat je od výrobce se kvůli poštovnému nevyplatí.

Jinak kartáček na zuby,pastu na zuby 1na rok,kapesníčky papírové, ubrousky vlhčené, hrnek na pití, gumáčky a pláštěnku, náhradní strojení a věci označené bud variabilním symbolem anebo značkou, kerou získal na období docházky do MŠ.

• Citovat
  • Upravit
853
14.8.08 13:37

Ten anonym sem omylem byla já a ještě dvakráte, zapomnela sem se přihlásiti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
14.8.08 16:17

Ahojky holky, pracuju ve školce a u nás taky nejraději vidíme klasické bačkůrky. Crocsky jsou na nošení ve školce absolutně nevhodné. Opravdu nejlepší jsou (z bezoečnostního hlediska) klasické bačkůrky.

Jinak do MŠ je opravdu nutnost náhradní oblečení ( a to včetně slipů nebo kalhotek) a je dobré tam mít i jiné botičky, pokud nechcete, aby dítko lítalo venku v těch, ve kterých do MŠ přišlo. Pyžámka a kartáčky, to je jasný. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
15.8.08 00:52

holky díky, no holt se bude muset pančelka s naším Jájou poprat a neustále mu bačkory nazouvat :roll: .

jinak bory s tmavou podrážkou nee .. no ty crosky jsou žlutý a zatím co je nosím já (zelenkavá) tak teda šmouhy nenechávají … sandále má .. jak jsem dnes zjistila budu muset ještě jedny koupit, bo mu jsou akurát :roll: , tak kdyžtak vyberu nějaký se světlejší podrážkou a uvidíme.

Mě se totiž ani moc nelíbí když by měl mít celý den na nohách uzavřené bačkorky, šak se v tom potí noha taky … nosil je z počátku když začal chodit, a to ještě spíš na ven místo botek na těch pár krůčků, nebo když jsme si hráli venku na trávě.
Doma zimu od podlahy nemáme, takže to nepovažuju za nutné …

• Citovat
  • Upravit
28414
16.8.08 08:39

Anděl, u nás musí mít děti taky klasický bačkůrky (kvůli bezpečnosti). I já jsem si myslela, že si je bude Adam sundavat, taky na ně nebyl zvyklej, ale pohoda. Ani si na to nevzpomněl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
16.8.08 15:31

Ahoj.

Určitě klasické bačkůrky, nebo pokud má dítko ortopedický problém pevné sandálky.

Radim dále potřeboval:
náhradní oblečení - slipy, ponožky (punčocháčky), tričko, převlečení ven (podle ročního počasí kalhoty, tepláky, bundu, mikinu…), ve třídách mají poměrně teplo
pyžamko ( v létě triko a trenýrky na spaní),
ručníky, hrníček na pití mají erární (označené svou značkou),
kartáček a pastu používají až ve 2. oddělení (máme třídy podle věku),
papírové kapesníky dáváme paní učitelce, látkový má v kapse.
Příp. náhradní botky na ven (Radim je nemá, když bylo potřeba, přihodila jsem náhradní do kočáru). Bohužel byla naše školka za rok několikrát (4?) cílem zlodějů.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin