Co pre novorodenca?

10
2.8.10 16:01

Co pre novorodenca?

Dobry den, cakam svoje prve dieta a potrebovala by som poradit v zakladnych otazkach. Nasla som nespocetne mnozstvo prispevkov, ale niektore si odporuju.
Moje otazky su:
1/ Aky je rozdiel medzi vajickom a autosedackou pre novorodenca?
2/ Co kupit ked budem pomerne casto cestovat autom - do mesta k lekarovi, asi hodinu tam a hodinu spat?
3/ Je dolezita zakladna? Treba pri kupe dbat aj na znacku auta, kde sa bude babo prevazat?
4/ Mam moznost kupit autosedacku-vajicko Concord ION. Odporucali by ste ju?

Dakujem vopred za tieto odpovede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
2.8.10 16:06

Ahoj, já bych řekla že

1/ vajíčko a autosedačka pro novorozence je to samé
2/ nenapadá mne nic co bys potřebovala navíc, oproti tomu co mít budeš, ale určitě využiješ látkovou plenu na zastínění dítěte v autosedačce a u doktorky přebalovací podložky
3/ dbát na to musíš hlavně v případě že budeš chtít sedačku se základnou na isofix, tak jde o to jestli ho tvé auto má
4/ tuhle sedačku neznám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
2.8.10 16:33

ahoj já jsem si autosedačku Concord Ion taky pořídila . Ješte jsem jí nepoužila. Ale pro rok 2010 se dá koupit i základna. Já mam kolekci 2009.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
2.8.10 17:01

Vajíčko je podle mého typ autosedačky, ale jako autosedačky můžou posloužit i některé korbičky.Na kočárek casualplay je právě taková, která se dá přikurtovat v autě a miminko v korbičce také, je to schválené pro použití jako autosedačka. A autosedačka klasická této značky jde polohovat pro novorozence do úplného lehu, proto bych to nenazvala vajíčkem. Je ale dost veliká a do malinkýho auta se nemusí vejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.8.10 17:13

1. vajíčko a autosedačka pro novorozence je jedno a to samé, prodávají se i korbičky na kočárek, které mají homologaci jako autosedačka, ale většinou dopadají špatně v bezpečnosti, až na jednu, a to je Römer Baby safe sleeper- speciálně navržená korbička/sedačka pro nedonošené děti, poutá se bokem jízdy a má z bezpečnosti 4 hvězdičky.
2. nejlépe pořídit kvalitní autosedačku 0-13kg, tedy vajíčko a pokud máte isofix tak se základnou isofix
3. základna je dobrá v tom, že se vajíčko poté jen nacvakne na základnu( ve většinně případů) a je tak snažší manipulace, než neustálé poutání vajíčka, většinou to i lépe drží, isofixové základny s vajíčkem jou nejbezpečnější- třeba Römer Baby safe plus isofix a MC Cabriofix isofix mají z bezpečnosti 5 hěvzdiček, to žádné vajíčko bez základny nedosáhlo.
U isofixových se musí prověřit kompatibilita sedačky s autem, u normálních sedaček je nejlepší sedačku v autě vyzkoušet, někde jsou krátké pásy a sedačky nejdou připoutat.
4. Concord Ion je dobrá sedačka, má 4 hěvzdičky z bezpečnosti, bohužel není k ní základna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
2.8.10 17:27

steeve: Concord Ion kolekce 2010 má už základnu už to maj i na jejich stránkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.8.10 18:24

Nemame isofix v aute. Ale chcela by som autosedacku so zakladnou, lebo je to bezpecnejsie. Tento model co mozem mat je z 2008, kupovana v 2009 a mam na nu este zaruku do maja 2011.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.8.10 18:25

Bude mi sediet zakladna na starsi model?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
2.8.10 19:44

jo tak to by ses musela zeptat u vyrobce nebo nekde uz maj modely 2010.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.8.10 08:44

lovellytele, na stránkách Concordu .de sice mají ukázanou isofixovou základnu, ale vůbec se ještě neprodává, kol. 2010 je v prodeji již od jara, a isofixová základna není, není ani v katalogu,
a pokud Snehulka nemá v autě isofix ,. tak je to stejně jedno, isofixovu základnu tam nepřidělá.
Takže pokud základnu tak základnu na pásy a dělá je třeba Römer nebo Maxi-cosi, u ostatních výrobců jsou ty základny na pásy k ničemu, protože se stejně pak musí pás přetahovat přes sedačku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.8.10 11:05

Ahoj Steeve, dakujem za cenne rady. Uz mam lepsi prehlad. Mam este otazku ohladom opierky na hlavicku. Napriklad Concord ION ju nema, ale taky Römer baby safe plus - Römer ju ma. Zvazujem preto, ze investujem radsej do autosedacky Romer, zda sa mi to bezpecnejsie. PS: je velky rozdiel v bezpecnosti ked ma autosedacka zakladnu a ked ju nema? Co si myslite o autosedackach z druhej ruky (so zarukou a bez)?
Dakujem vopred.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.8.10 12:03

autosedačku z druhé ruky bych zásadně nekupovala. jedniný případ, kdy bych to zkousla, by bylo třeba po dítěti své sestry (akademicky - u nás spíše opačně), do stáří 4 let (vajíčko se nosí domů, tak ty plasty tolik netrpí..), protože bych věděla, že není bouraná a měla jistotu že mi dotyčný nekecá. jinak bych použitou autsedačku nikdy v životě nechtěla.

u základen se zvyšuje bezpečnost autosedačky tím, že se snižuje riziko špatného připutání autosedačky, protože základna už drží v autě a jen se kliká sedačka. i když není isofixová.. je to trochu lepší než bez ní..

za sebe můžu doporučit maxi cosi cabriofix, v případě, že nemáte isofix, mají základnu easybase nebo tak nějak, na pás.. vajíčko je to super, bezpečné a má dobrou vložku pro novorozence, s lemem kolem hlavičky dítě se mi v ní nekácelo, ani nemám pocit že by bylo moc zvedlé.. a po vyndání vložky je hodně prostorné (velké dítě do 11měsíců..)

roemer teď nevím, ejstli má zákaldnu na pásy, asi ano,ale proti MC je hodně sedavá..

jinak otázky všechny zodpověděli už ostatní a nemám co dodat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.8.10 12:56

Ahoj, viem, ze je to risk kupovat autosedacku/vajicko z druhej ruky, ale prv nez by som to kupila, by som si ju samozrejme skontrolovala a preverila. Zacinam byt vsak naklonena variante, ze radsej investujeme do novej autosedacky, predsa len ide o zdravie nasho maleho babatka. Dakujem vsak za rady a tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.8.10 13:02

Snehulko, chápu, že by sis jí prohlédla, ale ono právě problém je, že si to nemáš jak prověřit :( že byla bouraná nemusíš vůbec poznat :( stačí malá autonehoda ve městě a v plastu se objeví mikrotrhlinky, které nevidíš, ale jsou tam a pak když budeš nedejbože potřebovat její pevnost, pevná už nebude.. :( stejně tak je dobré kupovat sedačky z nových kolekcí, protže životnost je max. 5 let.. a pokud ležela někde ve skladu, stejně plastům běžela životnost :( plast není kov nebo sklo, s časem pracuje a jeho vlastnosti se mění …

myslím, že se fakt vyplatí neriskovat.. raději bych ušetřila třeba na kočáru.. a autosedačku vybírala bez ohledu na peníze..
(já třeba měla své představy o společném využití kočáru a autoseačky, a prvně jsem vybrala sedačku a k tomu vybírala kočár :wink:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.8.10 13:21

Natasa, mas uuplnu pravdu. Teraz to jasne vidim a chapem. Dakujem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí