Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny,
před čtrnácti dny jsem byla na ET a bohužel, týden na to mi začala MS. Je to už druhý pokus. Za týden jdu k dr., aby mi řekll, že zase nic. Má někdo zkušenost s nějakými bylinkami nebo např. s cvičením podle paní Mojžíšové, že by podpořilo veškeré snažení? Problém je ve spermiogramu. Pomohl někomu pohovor s psychologem? A poslední dotaz, má někdo dobrou zkušenost s vitamíny na podpoření kvality spermií? Mám docela strach, že i třetí pokus nebude úspěšný a nejsem si jistá, že budu mít sílu na to snažit se dál. Přece jenom je to dosti finančně náročné.
![]()
za nás na spermie doporučujeme MACU (ale tabletky ne práškovou) a pro tebe bych doporučila za sebe FEMIGARD
koukni mi do podpisu a pochopíš ![]()
jinak všechna vyšetření máte?jako imuno,genetiku atd???
a držím pěsti ať se toho uzlíčku dočkáte ![]()
díky všem za rady, zkusím, za pokus nic nedám. Jinak abych pravdu řekla, vůbec si nejsem jistá, jestli nám tu genetiku i imunologii - zeptám se pana doktora, až půjdu 7. na testy. Já tam jsem vždy tak vystresovaná, že pokud si dopředu nenapíšu na papír, co chci vědět, tak tam vše akorát odkývu.
jj,to znám,já už pak měla založenej notýsek,kam jsem si všechno psala,co jsem v průběhu načetla a zjistila a na co se chtěla zeptat,pak jsem ho tam vytáhla a začla,sice na mě koukal dr.divně,ale co
![]()
ještě se zeptám, ten femigard jste brali do vybrání toho 300 ml přípravku? Nebo s nějakými pauzami? A 3× denně?
A ještě dotaz, s psychologem nikdo asi zkušenost nemáte, jestli by pomohl? Já mám dost špatnou zkušenost, když jsem šla k psychiatrovi po tragickým úmrtí v rodině, paní doktorka mi tehdy nutila nějaká antidepresiva, i když jsem jí tvrdila, že se pokoušíme o dítě, takže nechci do sebe cpát nějaké driáky, na kterých pak ještě může být člověk závislý. ale mohlo jít jenom o špatnou doktorku, i když to bylo přes známý.
já myslím,že jsem dobrala buď 2 a čtvrt lahvičky nebo 3 a čtvrt teď si nejsem vůbec jistá ![]()
s psychologem přímo zkušenost nemám,chtěla jsem k němu jít hned co se vrátíme z hor,ale jelikož po návratu z hor jsem se připravovala ségře na maturák a hned po maturáku zjistila,že jsme si přivezli horalku,tak už jsem nikam nešla
myslím,že jsi jen natrefila na „blbou“dr
a kam chodíš do CARu?většinou mívají i svého psychologa
tak k horalce gratuluji
, chodím v Praze do Gestu, mají svojí psycholožku, zná se s mojí švagrovou, prý je v pohodě, ale mě se zrovna to, že se zná s mým příbuzenstvem moc nelíbí.
kujeme ![]()
no tak to se nedivim,to by se mě asi taky nelíbilo
to bych se radši poohlídla jinde ![]()
takže jdu pátrat po jiné psycholožce, i když na druhou stranu si říkám, jestli je to zapotřebí, když jí vlastně nemusím o švagrový vůbec říkat. Ještě uvidím.
A Tobě se zadařilo nakonec přirozeně bez IVF, jestli jsem to dobře pochopila?
tak hlavně jestli je profík,tak by mělo být jedno,že zná švagrovou,ale já bych v sobě asi měl nějakej blok mluvit s někým kdo zná někoho z rodiny no,to je jen tvoje rozhodnutí
já osobně bych radši někoho cizího no,abych se otevřela úplně,ale jstli je dobrá tak z tebe dostane všechno ![]()
jj,nám se to povedlo přirozeně,i když nám několikrát řekli,že šanci nemáme
no měli jsme
přičítám to ale fakt tomu Femigardu nevím a prostě jsme to měli na těch horách správně načasovaný a já to zrovna asi ani nijak neřešila prostě ![]()
beruška se rozhodla,že k nám přijde tak prostě přišla,chytla se a nepustila
a celý těhu mám bezproblémový,takže já věřim,že když to má přijít přijde to,ale pomoct tomu trošku taky musíme ![]()
já femigard brala dlouho, asi 6 měsícu a manžel si bral tak někdy pro lepší spermie ![]()
Ahoj holky, tak jsem včera byla u dr., samozřejmě potvrdil to, že se nezadařilo. Ale sám mě poslal na genetiku i imunologii, prý část té imunologie nám dělal již při vstupních testech - jak jsem psala, je to už rok a vzhledem k tomu, že nám v CAR odebrali krev a nic víc jsme my nemuseli řešit, tak jsem vůbec netušila, co vše za testy se dělalo. Na genetiku jdeme hned dneska - naštěstí měli místo. Ještě po výsledcích té genetiky a imunologie mi nabídnul histerektomii, že je to sice v narkóze, ale může to něco odhalit. A při té příležitosti bychom udělali i průchodnost vejcovodů - nedělali mi jí, protože jsem chtěla jít rovnou na IVF. Ale teď jsem se rozhodla pro IUI. A další rozhodnutí - zkusím přímo tu jejich psycholožku, uvidím, když mi nesedne, nikdo mě nemůže nutit k ní chodit. Jinak jsem byla včera i překvapená z reakcí pana dr.. Když jsem se ptala na názor na bylinky, na Mojžíšovou - vše mi odsouhlasil, pokud tomu věřím, tak ať to zkusím, zkazit nic nemohu - Mojžíšovou samozřejmě po dohledem fyzioterapeuta. Přemýšlím pořád nad tou histerektomií, máte někdo zkušenost? Díky díky moc za podporu ![]()