Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky máte prosím některá z vás zkušenosti s nativem nebo minimální stimulací?Díky moc za jekékoliv rady..
Ahoj, jsem 11. den po embryotransferu v nativu, ale výsledek ještě neznám, tak nevím, jestli ti k něčemu budu ![]()
Monika29 píše:
Ahoj, jsem 11. den po embryotransferu v nativu, ale výsledek ještě neznám, tak nevím, jestli ti k něčemu budu
Ahoj Mončo to víš že budeš.Mohla by jsi mi o tom napsat víc,jak to probíhá,co bereš,bolí odběr apod.???díky ![]()
Průběh je celkem jednoduchej, 10. den cyklu jsem šla na ultrazvuk, jestli narostl folikul a jak je na tom sliznice, pokud je vše ok, večer píchneš Pregnyl a dva dny na to tě pozvou na odběr (pokud by byl malej, asi ještě čekají, jestli nevyroste)
K odběru… Nooo, byla jsem bez narkozy, beze sporu se to vydržet dá, teď už si na to ani nevzpomenu, ale příjemnej zážitek to nebyl. Ne že by to tak bolelo, to ne, spíš je ta bolest takova jina, vnitřní. Ale za chviličku je po všem a já přímo ze sálu šupajdila do práce. Druhej den jsem volala, jak to vypadá, jestli bylo vajucho zralý a jestli se oplodnilo a hned další den jsem si šupala pro 4buněčnýho prcka ![]()
Klidně se na cokoliv ptej, pokud budu moct poradím, každopádně držím palečky!!!!!
Já tobě hlavně držím pěsti..kdy budeš testit???jinak ty jsi nebrala žádné léky na vytvoření vajucha?a při tom odběru jak dlouho to trvá?
Nebrala jsem vůbec nic, prostě se to do odběru nechalo úplně na přírodě ![]()
Testík zvažuju zítra, bude 12.den po ET, ale strašně se bojím zklamání, tak nevím, jestli nepočkám, podle Dr mám počkat do 15.dne
Odběr je chvilka, nachystají tě, prohlídnou ještě ultrazvukem a samotnej odběr je za pár minut hotovej. Hned jak vytáhne jehlu, je to dobrý
To zvládneš!!! A kdy se vůbec chystáš, proč zvažuješ nativ?
Ahoj Marťo,
zkus se pro motivaci na nativ podívat do této diskuse:
https://www.emimino.cz/…nkovani/113/
je tam dost holek, který podstoupily nativ a nebo IVF s minimálkou.
PS: paradoxně jsem tu diskusi kdysi založila já, ale teď se to tam zvrhlo v štěstíčko a mímíska apod.takže tam už nechodím
![]()
Monika29 píše:
Nebrala jsem vůbec nic, prostě se to do odběru nechalo úplně na přírodě
Testík zvažuju zítra, bude 12.den po ET, ale strašně se bojím zklamání, tak nevím, jestli nepočkám, podle Dr mám počkat do 15.dne
Odběr je chvilka, nachystají tě, prohlídnou ještě ultrazvukem a samotnej odběr je za pár minut hotovej. Hned jak vytáhne jehlu, je to dobrýTo zvládneš!!! A kdy se vůbec chystáš, proč zvažuješ nativ?
tak to je krásný,takhle přesně bych si to představovala já,pěkně to nechat na přírodě,žádný léky a pak jen pomoct s tím spojením a vložením.Krapet mám vítr z bolesti,byla jsem na profukách a to teda bylo příšerný a taky to trvalo pár minut ale připadalo mi to jako věčnost
.Chci to proto že nemám ráda chemii a nativ nebo minimální stimulace je pro mě naděje.Teď jsem v lázních a čistím se z IVFka a je mi dobře.A najednou mě napadl nativ že si o tom zkusím něco zjistit a že bych to zkusila..je mi jasný že máš strach.a máš nějaký vedleší příznaky,jak se cítíš a chodíš normálně do práce?
VeKo píše:
Ahoj Marťo,zkus se pro motivaci na nativ podívat do této diskuse:
https://www.emimino.cz/…nkovani/113/
je tam dost holek, který podstoupily nativ a nebo IVF s minimálkou.
PS: paradoxně jsem tu diskusi kdysi založila já, ale teď se to tam zvrhlo v štěstíčko a mímíska apod.takže tam už nechodím![]()
Ahoj Vendy díky za tip..zkrátka mám pocit že to je ta správná cesta jako ty lázně ![]()
Marti, je to určitě dobrý zkusit, já byla překvapená, že mi to v CARu sami nabídli, jako nejšetrnější variantu. Pokud je ženská v pořádku a vaječníky pracujou jak mají, tak proč to nezkusit ![]()
Do práce jsem chodila normálně, hned po OPU jsem sedla do auta a mazala na dvanáctku ![]()
Vedlejší příznaky, nic zvláštního, trochu bolest bříška po OPU, ale to určitě znáš z klasickýho ivf, utroš zavádím a nic na sobě nepozoruju, jen je nepříjemný, jak furt teče
Žádnej zvláštní klidovej režim jsem nedodržovala, neschopenku jsem nechtěla, doma by mě švihlo ![]()
Takže celkem vzato, pohoda, kdyby to mělo skončit //, tak ani nemám pocit, že to bylo nějak zvlášť „nepřirozeně“
A jakej je u vás problém, proč se nedaří?
No tak to je paráda
..no jak u mě čteš je to hodně let a já osobně myslím že to způsobuje endometrioza,ta bestie proradná..ale pokouším se jí porazit
.hodně mě překvapuje že ti to nabídli v caru protože když jsem se o tom tenkrát zmínila a to jsem skoro nic nevěděla tak mi rovnou řekli že je to k ničemu.zjistila jsem že u mě je velmi důležitá hlava a pocity a pokud z toho od začátku nemám dobrý pocit,nevyjde to.ten nativ se mi strašně líbí,už jen proto že to je skoro jako přirozeně..
držím ti pěsti ať to vyjde ![]()
No tak to je paráda
..no jak u mě čteš je to hodně let a já osobně myslím že to způsobuje endometrioza,ta bestie proradná..ale pokouším se jí porazit
.hodně mě překvapuje že ti to nabídli v caru protože když jsem se o tom tenkrát zmínila a to jsem skoro nic nevěděla tak mi rovnou řekli že je to k ničemu.zjistila jsem že u mě je velmi důležitá hlava a pocity a pokud z toho od začátku nemám dobrý pocit,nevyjde to.ten nativ se mi strašně líbí,už jen proto že to je skoro jako přirozeně..
držím ti pěsti ať to vyjde ![]()
Děkuju, ozvu se, jak dopadl testík,až na něj seberu odvahu ![]()
Nativ nemůže bejt „na nic“, vždyť je to stejnej princip jako „klasický“ ivf, jen je nižší šance, protože se jede jen na jedno vajíčko, upozorňovali mě, že nemusí dorůst folikul, nebo v něm nemusí být vejce, nebo vejce nemusí být zralý, ale pokud to klapne, tak nevím, proč by měla být nižší šance…
Někde jsem četla, že je to prý pro centra finančně míň výhodný než klasickej cyklus se stimulací, ale nevidím do toho, takže těžko soudit ![]()
Tak to v každým případě je to za míň, je to o prachách ale myslím že by každou šanci nabízet měli, oni ani moc nenabízej inseminaci,tý teda moc nevěřím ale nativ je moje šance..díky moc za rady a budu ti držet pěsti ![]()