Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Omlouvámse že se tady pletu ale v Ostravě v soukromém CARu stojí minimálka 10tis + narkoza 1.500,–+ ICSI za jeden oocyt 1tis.
Teď jsme přešli do FN Olomouc což je státní a celá minimálka tam výjde na 7 tis.se vším tak není to rozdíl?
Ještě jednou se omlouvám za vstup ![]()
Ja si porad myslim, ze po jednom IVF s 10 vajickama mam za skoro stejny penize mnohem vetsi sanci nez u minimalky…
petra878 píše:
Ja si porad myslim, ze po jednom IVF s 10 vajickama mam za skoro stejny penize mnohem vetsi sanci nez u minimalky…
Asi to bru vic pres penize
Vic vajicek = vetsi sance = nebudu muset na dalsi pokus. Nedovedu si predstavit, ze bych mela za sebou 3 IVF a pak sla na minimalku s tim, ze to vyjde…My jsme po celkem velke stimulaci meli 3 vajicka, takze spis premyslim, ze to urcite nebude vhodne pro kazdeho
Ja jsem byla na minimalce 2× v Reprofitu, ani jednou se je me nepodarilo nastimulovat, takze jsem zmenila centrum a udelalo se normalni IVFko a vyslo to. Mohla jsem si usetrit penize rovnou, vedet to dopredu ![]()
Proč jsem vlastně založila tuto diskuzi?Jak to vnímám já..To co do sebe pereme za chemii při IVF je prostě pro mě strašný a pro mé tělo, nedokážu se s tím absolutně smířit že bych měla opět podstoupit hormonální šok.Nikdo mi nevymluví že to není pro tělo záhul a proto jsem se snažila získat veškeré info o méně náročném pokusu o mimčo.Moc mě potěšilo že existuje nativ a nebo IVF s minimální stimulací a jsem moc ráda že to hodně ženám vyšlo.Já jdu v pondělí do nového caru a jsem už moc zvědavá jaký na to budou mít názor a doufám že budu moci nativ brzo podstoupit.Zatím neřeším otázku peněz takže raději dám 15tis. za jedno vajucho ale bez léků než za 22tis. za 5 vajuch.
Budu moc ráda když se ozve ještě nějaká holčina který se to povedlo z nativu..
marti souhlas. my uz mame vycerpane 3pokusy IVF, ale uz bych do dalsiho klasickeho IVF nesla i kdyby sme ho jeste hrazeny meli. pro telo to je opravdu zahul, to ti potvrdi kazdy jiny doktor nez ten ktery pracuje v car… snazili sme se udelat proste maximum, aby se nam to povedlo coz se nestalo:(. takze jedine co asi jeste zkusime je prave nativ.
leni ja se taky bala, ale v pohode. nejvic me stvala snad ta priprava na to, ta dezinfekce atd… ta samotna punkce je fakt dobnuti a hotovo. mne delali jen 1, dovedu si predstavit 3, mozna 4. neprijemny je jak te pak proste boli bricho. to si asi zazila i pri klasickem IVF jestli si byla.
Holky, držte se! Jsem v 7tt po nativu, zítra jdu na UZ, tak snad už uvidíme srdíčko. S odstupem pár týdnů mi ani nepřijde, že to bylo „uměle“, žádný hormony, všeho všudy 3 chvilkové návštěvy CAR.. Leni, jak už jsem ti psala, OPU se vydržet dá, je to nepříjemných pár minut, toť vše ![]()
holky tak jsem volala do pronatalu v č.b. a oni tam dělaj pouze za keš,nevim kdo tam sedí na recepci ,ale šla mi zjištovat jestli mi udělají nativ,nakonec jsme se domluvili na nezávazné konzultaci .. ![]()
jo jo leni, to uz sem tady nekde cetla ze pronatal v CB nema smlouvu s pojistovnami. ale tak ten nativ si stejne vetsinou hradis sama. nevim jestli uz mas po 3 hrazenych IVF…
moni, tak to je teda paraaaaaaadaa!!! a byl to tvuj 1.nativ? a uplne bez niceho nebo aspon ten clostilgebyt? ten max bych byla jeste ochotna vzit, aby jsem mela treba 3vajicka.