Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
barce píše:
moni, tak to je teda paraaaaaaadaa!!! a byl to tvuj 1.nativ? a uplne bez niceho nebo aspon ten clostilgebyt? ten max bych byla jeste ochotna vzit, aby jsem mela treba 3vajicka.
Jj, byl to první pokus
Jelo se úplně bez ničeho, takže na jedno vajíčko. Clostilbegyt bychom zkoušeli v druhém kole, přeci jen je pak vajíček víc a šance se zvyšuje, ale jde to evidentně i úplně přírodně ![]()
moni a jakže to dopadlo?to jsem blbá ted koukam na metřík a měli jste nějaké problémy?
LENKACAR píše:
moni a jakže to dopadlo?to jsem blbá ted koukam na metřík a měli jste nějaké problémy?
Na testu //, hcg z krve pozitivní, zítra mě čeká ultrazvuk.. Problém jsme měli ve spg, úplná trága, bez ICSI nebyla šance, ale já jsem +- v pořádku, proto jsme to ze začátku zkoušeli bez hormonů..
LENKACAR píše:
jé tak at mátea vše je ok..
Děkuju!
A tobě ať to taky vyjde, co nejdřív, budu to sledovat!!! ![]()
Já jsem dneska po odberu folikulu. A nasli vajicko. Jsem rada, ze ten fulikol zase nezovuloval drive.
Capelucita píše:
Já jsem dneska po odberu folikulu. A nasli vajicko. Jsem rada, ze ten fulikol zase nezovuloval drive.
a jaký to bylo?bolí to?
Ahojky holky, přidávám se k Vašemu tématu
Čeká mě Nativ v Motole, nevím co mě čeká, jelikož jsem byla pouze (4×) na IVF, takže s manželem studujeme o této technice co se dá…teda manžel studuje, já jsem to vzdala jelikož mě to nedělá dobře, po tolika letech snažíčka ![]()
ahoj kaci, tak to prosim dej vedet jak to vsechno probehne! my presne zvazujeme nativ v motole. zatim chodime do jineho CAR.
Trochu to zabolelo, ale dá se to vydržet. Jen mě nepříjemně překvapili v ISCARu neb už nepočítají s nativy na lůžko. Ale mě se pak udělalo šoufl, takže mi ho pak na chvíli museli dát.
Pokud půjde všechno hladce, zítra by mi měli dělat ET. Tak po něm mě snad na chvili uloží.
Jinak jsem děsně unavená. Nevím, jestli je to tím, že špatě spím, nebo zase těma hormonama. A to už neberu Utrogestan, po něm jsem usínala nebo odpadala v podstatě ihned. Teda, spíš jsem byla celá taková mimo.
A jaky je u Vás problém a jak dlouho se snažíte a kam chodíte? Já předtím chodila do Pronatalu ![]()
![]()
no kaco super!!!! tebe sem presne hledala:)!!! ja totiz chodim pres 4roky do pronatalu, v praze,sem tam po 3IVF, problem nam nenasli zadny, a jeden pokus o nativ, skoncili sme jen u punkce,nenasli vajicko, a uctu za 6600,–. a to uz byla zda se posledni kapka k tomu zmenit CAR a uvazuju prakticky jen o motolu neb tam sou ceny za nativ nesrovnatelne nizsi. a moc rada bych od nekoho mela srovnani pronatalu a motola:)!
jsem moc ráda, že jsi me našla
Z předchozím partnerem jsem tam podstoupila 4× IVF, on těžká oligospermie, já byla 100% v pořádku, takže druh oplodnění vcelku jednoznačný IVF splnou stimulací, když už tak už ![]()
Například dvojté dávky injekcí, aby mě nastimulovali co nejvíce.To by mi nevadilo, kdyby to byla jedna z jistot, ale reagovala jsem na to tragicky,......hyperstimulační syndrom, mezi transférama jsem věčne akutně jezdila z práce na gyn.pohotovost s bolestma, měsíční cyklus jsem prodělala do břicha, následně jsem podsoupila hystoroskopii atd, nějak si netrhali v Pronatalu triko, že by mě měli pruběžně třeba prohlídnout, je jenom zajímaly Vajíčka a peníze.
No a teď s manželem když jsme po 3letech snažení zjistili, že se mi neuvolnujou Vajíčka, tvrdá kruska na Vaječníku, opet jsem podstoupila Lapar. Drling, jenomže mi zjistili, že Drling je bezpředmětný, jelikož nemám vejcovody
a bylo to jasný, znova IVF!!!
Rozhodování bylo jasné - Pronatal Nee a jedině Motol, jelikož je to státní velmoc a tam si nehrajou na počet pokusů, ale na uspěšnost!!!-spokojenost pacienta.A i doporučení od známích a ruzně na diskuzích bylo fain
Chodíme tam k paní dr.Uhrový, skvělá ženská a výborná dr.a hned jak si přečetla všechny podklady, věděla, že navíc ke všemu tam bude problém i „tvz.Alergie na spermie“ že nikdy neotěhotním a vždycky o to přijdu
Přistupovala uplně jinak, měsíc jsem dojížděla ráno na testy na folikulometrii na hormonální profil a poslala nás na Imunologii-test Specifické buněčné imunity IBU a tam potvrdili výsledky, že se paní dr.nepletla.
Tak mi ted v pátek nasadí Prednison 5mg a uvidí se…
baruš mě právě jedna holka tvrdila ,že normálně jedou sály a všechno a i ty smlouvy ,ale ono to neni tak ,jen pro zahraniční klientelu ..a pouze za keš ,takže to musíme znova promyslet,ten postup jestli ještě jedno poslední ivfko na pojištovnu jinde a pak v pronatalu nativ,sakra to mám v hlavě zase gulage