Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, tak jsem vyfasovala kortikoidy a utrogestan/abych si na něj zvykla/ a za 3měsíce překontrola na IMU a pak dle výsledku bud Nativ nebo Velkej cyklus IVF, pro kterej je dr.ale manžel by chtěl radši Nativ
tak uvidíme až jak vyjdou výsledky. ![]()
ahok kaci,tak to budes mit krapet dilema vid… no ja manzela docela chapu musim rict. ten muj uz by taky klasicke IVF moc nechtel a to predevsim kvuli mne, ma o me strach a nemysli si ze ty opakovane klasicke pokusy jsou pro telo neco dobryho:(, s cimz ja taky souhlasim. tak ten castecne stimulovanej nativ by byl kompromis.
Ahojky, taky se zkusím zapojit do debaty, protože už mám taky nervy, v pátek jdu do Pronatalu na ultrazvuk a pak snad na odběr, myslela jsem, že když odebíraj jen jedno vajíčko, tak je ta šance fakt malá, ale když čtu tady ty příspěvky, tak jsem trošku klidnější. Já už sice dvě děti mám,ale po druhym porodu mi udělali při porodu sterilizaci, že prý se mi moc stupňuje váha miminka,nevím, už je to 12 let, ale teď mám novýho chlapa a moc moc chceme mimi, tak to zkoušíme takhle, snad to vyjde, už nejsem nejmladší.
Ahoj holky, nečetla jsem všechny příspěvky, ale já mám za sebou nativ a šla bych do toho klidně znova. Vůbec to nebolelo a to jsem dost velká citlivka
jediný co jsem cítila byl slabý tlak, ale jinak je to jako normální kontrola vnitřním ultrazvukem.
Musím tedy podotknout, že to nebylo v plánu že budu mít nativ, jen jsem se dostala ke špatnému doktorovi, který mi z nepochopitelných důvodů hned napoprvé naordinoval tu nejvyšší dávku hormonů při stimulaci (přesto že jsem zdravá) a já o všechny vajíčka přišla při předčasné ovulaci. Zbyli jen dvě a ty mi museli odebrat 7 DC! K oplodnění ale bohužel nedošlo, ani pomocí PICSI metody, takže jsem už na transferu nebyla… Musim říct, že bych ale nativ klidně podstoupila znovu, pokud bych měla málo vajíček, narkózy se bojím víc
pro mě to byl na sále opravdu nezapomenutelný zážitek.
Na příště mi jiná doktorka naplánovala slabé dávky hormonů a hlavně si to ohlídá ultrazvukem! Tak třeba budeme mít víc štěstí a to přeji i vám všem ![]()
Capelucita píše:
Kačula M: taky beru kortikoidy.
Ahoj Capel.:-)
a jak snášíš léky?Jak dlouho a na jak dlouho je máš?A proč ti je dali? To je otázek, vid? ![]()
Beru 5 Prednison. Brala jsem ho už loni. Nesnáším moc dobře, jsem na léky dost citlivá. Co ty?
Capelucita píše:
Beru 5 Prednison. Brala jsem ho už loni. Nesnáším moc dobře, jsem na léky dost citlivá. Co ty?
Taky beru Prednison 5 a taky mi nedelá dobře
, nic závažnýho, ale spíše mě rozhodil po psych., pusobí hrozně močopudně, ale na druhou stranu mám furt žízen, takže není divu, že jsem jak koroptev.
Bolí mě často hlave, ale to asi uzko a stres
a přibírám ![]()
Já taky přibrala. Nevím jsetli prednison, nebo to, že je mi blbě po hormonech. Resp. jsem pořád unavená a tak jím, abych zvládla fungovat. No, zase jsem nabrala 2 kg. Když neberu prášky, snažím se pomalu nabraná kila hubnout. Takže jsme pořád +3 / - 2 kg +3 kg - 2 kg.....
Já taky přibrala. Nevím jsetli prednison, nebo to, že je mi blbě po hormonech. Resp. jsem pořád unavená a tak jím, abych zvládla fungovat. No, zase jsem nabrala 2 kg. Když neberu prášky, snažím se pomalu nabraná kila hubnout. Takže jsme pořád +3 / - 2 kg +3 kg - 2 kg.....
Já spíš dlabu jelikož mám pocit, že zaháním nervíka, kort večer u telky, jak je človek v klidu, tak to na mě padá.Večery jsou pro mě konečná ![]()
Ale mám spíš posit, že se zavodnuji,že mám celulitidu a aže jsem taková oteklá/rozpálená, hrozně hicuji ze vnitř.
Manžel nadává, že spíme v ledničce ![]()
Zase se mi nečekaně zkrátil cyklus. Asi se pokusím o další nativ, ale když budou embrijka, tak by šla do mrazáčku. Mám špatnou imuno a k tomu jedu do lázní.
Capelucita píše:
Zase se mi nečekaně zkrátil cyklus. Asi se pokusím o další nativ, ale když budou embrijka, tak by šla do mrazáčku. Mám špatnou imuno a k tomu jedu do lázní.
Přeji hodně štěstí ![]()
dej potom vědět