Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
barce píše:
kaci jdeme teprve zacatkem unora, pak se ceka na vysledky…
hodnota AHM urcuje jakou mas zasobu vajicek. dela se to asi jen u starsich nad 35, coz ja sem, ale mudr.uhrova jasala, ze mam pry tu hodnotu jako mladice
, tak aspon nejake male uklidneni na dusi, ze jeste mame sanci a nejaky cas…
Barce: tak to je fain, že to je v pořádku.AHM jsem nevedela jestli není hranice třeba 30 a více,… ale 35 už mi taky dýchá na záda ![]()
Na IMUNO budu držet pěstičky ![]()
No budu drřet pěstičky at jsou dobre všechny výsledky.
ahoj holky, jsem se dlouho neukázala…a jak jste tady na tom vy? Stále porůznu v akci?? Já tady byla naposledy v listopadu jsem koukala, tak od té doby mám za sebou další nativ v prosinci a teď čekám na výsledek dalšího nativu.Už to beru jako součást svého života, jen ty prachy na to brát nemám kde. Mě tedy stojí každý nativ 10tis, pokud jsou do dvou vajec. Jak je jich více, tak se připlácí.Píšete tady taky o tom AHM…to mi snad ještě nikdo nenabíral.
Mám v plánu lázně, budu v Belvederu.Jak se vám tam holky líbilo?Co procedury? Nevím co očekávat.
ahoj blastik
, my jdem zitra na imuno a pak mesic cekat na vysledky a pak se uvidi
. kdyz by bylo vse ok, tak jdem v motole hned do nativu taky. taky chodis tam? hele lazne byly super!!!! ja si tam tak odpocinula, zrelaxovala a vubec
. byla sem na pawliku, do adlera sem chodila cvicit a k doktorovi. procedury sou vsechny v pohode, mne teda nic nebylo neprijemny. kdyz budes chtit neco konkretniho vedet, tak klido napis. drzim palce na nativ, abys vubec do tech lazni odjela
.
nechodím v motole, jsme v Podolí. Mám tam udělanou i tu imunologii, jak v pronatalu tak v podolí a stejně k ničemu. Teď mi holky se sníženou BI doporučili Mudr. Malíčkovou. Jsem jedna z těch, kterým Madar v Podolí naordinoval Prednison + gumi sex a po dvou měsících zase náběry a pokud byly negativní, tak umělko. Několikrát jsem to takhle provedla a rok byl v čudu. Nakonec i pokusy od pojišťovny a další odběry, i když jsem brala prednison byly pozitivní, takže nevím…doufám, že tobě pomůže. Já s ním nemám dobrou zkušenost. Napsal mi do doporučení i sex bez ochrany a zkoušet těhotnět přirozeně, po letech co se tam léčím mu bylo zatěžko se podívat do papírů, že nemám vejcovody, tudíž snažit se přirozeně je dost zbytečné!!! Naštvali mě tam, tak jdu k Malíčkové. Jsem zvědavá jak to dopadne tam. jestli chceš, pošlu ti na ní kontakt a dojdi si rovnou i tam at máš s čím porovnávat. V podolí se to protáhne nejméně na čtvrt roku, pokud budeš mít nějakou pozotivitu- trofoblast, annoxin, spermie…atd. Nenutím ti to, jen radím, abys nedopadla jako já!!!
a slyšela jsem, že Pawlik je výborný, já na to bohužel neměla. Vypočítali mi doplatek na 12500 Kč. Tak jsem zvolila levnější variantu Belveder na jednolůžáku za 8tis doplatek. Mám trochu hrůzu z těch procedur…nemám moc v oblibě bazény a nahotu…tak to bude trochu trauma pro mně…asi. Prý se nakonec zvykne, berou to tam všichni nějak přirozeně, tak se snad taky přizpůsobím.Nevím na co se ptát. Co si sbalit? chci jet sportovně zabalená, ale nevím jestli nevzít i nějakou róbu do společnosti a střevíce…Co?
ahoj blastik, tak sme to dnes v podoli absolvovali, na pohovor sme byli u mladsi doktorky s lehkym prizvukem, ale byla bezvadna! vubec se to neda srovnat s tim v pronatale, skopovy nebo jak uz se jmenoval…
pockam na vysledky a pak se uvidi, kazdopadne diky. a tobe neco uz nasli i vpronatalu? nam prave ne,ale delaj to tam jen z krve. sem dost presvedcena, ze nam najdou neco podobnyho jako tobe, na gumosex se teda vuuubec netesim
.
hele do bazenu te nikdo nutit nebude. ja ho mela v pawliku u nosu, nejsem moc bazenovy typ, ale tam sem teda tak obden chodila. jinak zadny dalsi bazen mi do procedur nedali, max virivku a ta byla uuuzasna! vsude mas prosteradla, takze vylozene se tam nikde neproducirujes uplne naha. vsude sou zensky a prijemny. zadnou robu do spolecnosti tam potrebovat nebudes, pokud teda nebudes vyhledavat tanecni vecery
. vem si hlavne dobry boty na chozeni, prochazky tam sou moc hezke a sportovni obleceni uplne v pohode, teple hlavne
.taky knizky nezapomen. doporucuju rychlovarnou konvici jestli jsi cajovy a kavovy typ. po vecerech se mi docela hodila.
jééé díky za info, to se mi ulevilo, že nemusím balit tu robu na taneček…
Držím palce, ať tam nic nenajdou…nebo najdou? Nevím co je lepší, ta imunologie je svinstvo.Skopový nic taky nenašel. V podolí našli a řešili.U té Dr jsem také byla a minule mi doporučila vzít antibiotika 3 dny před transferem a tři dny po…taky to nepomohlo.
ja snad radsi chci, aby neco nasli at uz konecne vime proc se nam proste nedari
. to budu ale na sebe dost nastvana proc sme nesli do podoli davno a nechali si to udelat v tom blbym
pronatalu. mi rekni nac tam tu imunologii dela kdyz ji udela jen castecne?
kazdopadne posledni slovo ma holt vzdycky priroda i pres vsechny asistovane reprodukce, tak to proste je...... pockej ale do jaky pohody te hodej lazne
!
jo, tak pohodu bych potřebovala…jsem z těch všech pokusů vyčerpaná a nějak už ztrácím naděli, tlačí mě věk a už i prachy… nějak bezvýchodné, nic mi vlastně není, vše je ok, nakonec imunologii taky řešíme…stále tabletky a tabletky, až je mi z toho zle a organizmus v pr… bolí mě ledviny, kosti, klouby…blbě od žaludku a přibírám po tom prednisonu…fakt děs. Jo a minulý týden mi dr řekla, že mám z toho užívání i vysoký tlak…výborný!!!!
Tak ať to dopadne jak si přeješ, hlavně aby kdyžtak ta léčba na tebe zabrala líp než na mě… Škoda, že se to tak zdržuje a jsou měsíce čekačky…hlavně by ses teď už měla objednat na kontrolní náběr, kdybys to měla pozitivní, tak dva měsíce po výsledku s užíváním predbnisonu musíš na další odběr a jsou obr čekačky, mají to dost narvané, tak ať nemusíš brát prednison 3 měsíce… termín můžeš kdykoli zrušit.
barce píše:
ja snad radsi chci, aby neco nasli at uz konecne vime proc se nam proste nedari. to budu ale na sebe dost nastvana proc sme nesli do podoli davno a nechali si to udelat v tom blbym
pronatalu. mi rekni nac tam tu imunologii dela kdyz ji udela jen castecne?
kazdopadne posledni slovo ma holt vzdycky priroda i pres vsechny asistovane reprodukce, tak to proste je...... pockej ale do jaky pohody te hodej lazne!
Ahoj Baru
![]()
tak už to máte za sebou, čtu ![]()
Přeji moc štěstí ve výsledek, který Vás nasměruje na vyřešení problému.
My máme až na podruhý výsledky z imuna v normě, že je možné IVF nebo Nativ? - to se rozhodne příští týden ![]()
se bojím..... ![]()
nic si z toho nedelej, ja sem taky stara
. a taky zdrava… ja ty lazne brala hlavne ze si tam odpocinu po tech IVF a odpocinu si. ja prave si rikam, jestli vubec jeste nejakou lecbu podstupovat chci. ten prednison je pry docela hnus
. asi nejak dlouhodobe bych ho asi odmitla uzivat kdyby to k nicemu nevedlo. jeeee, tlak, dej pokoj
! u nas v rodine ho maj da se rict vsichni, jen ja jeste odolavam, mam spis nizsi, tak snad mi to vydrzi! vyssi mi ho namerili akorat pri nastupu v laznich, ale to sestricka i rikala, ze to je z nervozity
.
ahoooooj kaci
, no tak to sou dobre zpravy a drzim palce at muzete skocit do nativu! zabralo vam to tak pul roku ta lecba vid. ten cas tak priserne utika
!!
Barce:
Prednison mě zabral po 7 měsících/myslím/…
1kontrola byla positivní a tak jsem zobala dál až ted v prosinci co jsme byli na kontrole nám v lednu přisli výsledkya dostali povolení i přez to, že ho budu brát cca 7-9týden těhu a pak kontrola na IMUNO, ale ještě jsme nemluvili s dr.Uhrovou, k ní jdeme příští týden a tak nevím co nás čeká.
Prednisonu se nezbavím, asi se tím jistěj a dělají jistotu, nevím ![]()
Beru i ty bobulky na ten hormon co mi chybí, ale to je jen 10 dní v měsící, takže to se dá, aale je to blééééé, jsem celá oteklá a sex taky nijakej
takže je to opruz a veeeelikááááááááá tolerance od manžela.
Klobou dolu dámy před našimi muži ![]()
jako gumosex sem absolvoval naposled asu tak pred 20lety
a vubec si nedovedu predstavit to praktikovat ted, s manzelem
, to bude. 7mesicu… uff. no radsi se pripravim na nejhorsi a kdyztak budu prijemne prekvapena kdyz to dopadne lip… ja uz prave moc zadny dryaky do sebe cpat nechci, proto chci jit uz jen na nativ.
barce píše:No tak já jsem gumosex zacala až snad ted
jako gumosex sem absolvoval naposled asu tak pred 20letya vubec si nedovedu predstavit to praktikovat ted, s manzelem
, to bude. 7mesicu… uff. no radsi se pripravim na nejhorsi a kdyztak budu prijemne prekvapena kdyz to dopadne lip… ja uz prave moc zadny dryaky do sebe cpat nechci, proto chci jit uz jen na nativ.