Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
kaci a blastik, za mesic vam asi pisu at mi doporucite nejaky zaruceny znacky prezervativu
! ale tak sou v zivote asi horsi veci
.
barce píše:
kaci a blastik, za mesic vam asi pisu at mi doporucite nejaky zaruceny znacky prezervativu![]()
! ale tak sou v zivote asi horsi veci
.
jo, presne to sem si taky rikala
! mej se moc hezky a zase nekdy
!
Ahoj holky, vidím, že se to tady docela rozjelo. U mě se IVF odložilo, našli mi cysty. Taky jsem se konečně dostala do toho trobmo-centra. Aby u mě něco nebylo koplikované, tak jsem po injekci heparinu při MS krvácela, jako kdyby ve mě někdo pustil kohoutky na plné pecky. Tak další pokus už bude probíhat trochu jinak.
Blastik: my, co jsme byly na Isisu nebo Pawliku, jsme ven zase tak moc nechodily. Holky, co spaly na jiných hotelech, byly po večerech venku dost často. Ale večerní roby nejsou potřeba. Já vytáhla šety jen když jsme šly do divadla. Uplně ti, pokud nejsi parádivá, budou stačit 1 společenské (tj. tmavé) kalhoty a pak pár vršků. Jo, a pak písni, co ti řekli ohledne BI u toho nového doktora.
Cape---tak vezmu jedny černé pouzdrovky a tím se společenskýma robama končím.
tak si tady přeskakujeme z jednoho tématu do druhého…klidně přibalím a propašuju:-)
Ahoj holky,chtěla bych vás poprosit o radu.Dnes jsem byla v caru kvuli nativu a doktor mě nabídl k tomu metodu isci za 9999kč.Vím,že to má zvýšit šanci,ale je to nutné?zkoušeli jste to i bez toho?a jaké byli výsledky?děkuju za odpovědi
Při nativu je ISCI běžné. Byla by škoda ztratit to jedno vajíčko, které se získá. Jen u nás je ISCI levnější - 6 tis, ale nativ stojí 15, tj dohromady 21.
děkuju za odpověd a prosímtě mohli by jste mě napsat jak to probíhá?na tom papíru z caru je psané isci (1 až 8vajiček).tak proč jedno vajičko?omlouvám se za nevědomost,ale teprve sbírám informace,děkuju
U nás v caru mají cenu pro 1 vajíčko, pak 2-6 vajíček a pak další.
Všude je to trochu jiné.
já měla vždy Icsi…, platí se nativ u nás 10tis,záloha 4 tis. po transferu doplatek 6tis. icsi udělají na 2 vajíčkách, pokud je více vajec, připlácí se 6tis. U nás bez icsi nemožné- špatný spermiogram. někdo říká, že je lepší přirozeně nechat vajíčka oplodnit bez icsi, ale zase někdo, že se oplodnit vůbec tím způsobem nemusí, tak je jistější na těch pár vajec z nativu vždy icsi.Tam by měl být úspěch oplodnění zaručen. pokud se pak nevyvíjejí a nedojde k transferu, tak se nedoplácí těch 6tis
blastík píše:
já měla vždy Icsi…, platí se nativ u nás 10tis,záloha 4 tis. po transferu doplatek 6tis. icsi udělají na 2 vajíčkách, pokud je více vajec, připlácí se 6tis. U nás bez icsi nemožné- špatný spermiogram. někdo říká, že je lepší přirozeně nechat vajíčka oplodnit bez icsi, ale zase někdo, že se oplodnit vůbec tím způsobem nemusí, tak je jistější na těch pár vajec z nativu vždy icsi.Tam by měl být úspěch oplodnění zaručen. pokud se pak nevyvíjejí a nedojde k transferu, tak se nedoplácí těch 6tis
My měli Isci u 2 vajíček (při nativu) a neoplodnilo se ani jedno
takže podle mě úspěch nezaručuje… ale jsme asi spíš vyjímka. Platili jsme 15.0000 zálohu a k transferu bohužel nedošlo, tak nevím možná nám budou něco vracet, možná že budeme i doplácet - to nám zdělí v CARu.